Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 16 971
  • 397
  •   1
Отговори
# 180
Монца, с насмешката която изрази. Ок, ние също искаме почивен ден и понякога го получаваме. Ама се опитваме поне безопасно наследството да стигне до т. Б.

# 181
4 деца може и по-лесно да се гледат от едно. Всичко е много индивидуално, няма как да се правят сравнения.
Това майка на колко деца го казва?
Единствено гледането на дете със заболяване е по-трудно от гледането на повече здрави деца.

# 182
Тоя форум много глупав. Толкоз' голяма врява се вдигна, а не се намери някоя мама, да закара децата със собствен автомобил и за собствена сметка.

Поне некой да плати билетите за БДЖ-то, бе.

Ама не се усещате!

# 183
Хахах има ли значение?
Аз имам едно, супер залепено за нас като малка, изискваща много внимание. Родена недоносена и всичките притеснения покрай това.

Познати с две деца не са усетили и половината на това, което ми е минало през главата.
През моята глава пък не е минала и една десета част от това, което преживяват родителите на деца с увреждания или други проблеми. Затова казвам, че всичко е индивидуално.

# 184
И аз съм майка на дете, родено 32 седмица. Дет вика Деска, никой не знае кой колко му е трудно, че да се изказва неподготвен.

# 185
Тези деца имат ли и друга баба, дядо евентуално?

# 186
Тоя форум много глупав. Толкоз' голяма врява се вдигна, а не се намери някоя мама, да закара децата със собствен автомобил и за собствена сметка.

Ама не се усещате!
Уф, аз се усетих.. Ама книжката не съм я взела още, а пък и съм по-близо до бабата от колкото до децата 😂

# 187
Здравейте, доста често чета темите тук, но този път реших да се включа, тъй като работя в БДЖ. Според мен няма никакъв проблем да ги пуснете, оставяли са ни и по малки деца да гледаме. Аз моите деца също от долу горе тази възраст ги пускам да пътуват с колегите. Влаковете не са това опасно място, което бяха преди 20 години. Имаме мнооого нови влакове, вътре със климатик, удобни седалки и радио, които предлагат в пъти по добри условия от тесен автобус. В рисковите влакове (нощните и тези в които се возят хора от малцинствата) има полицаи с превозната бригада. В тези влакове в които ще пътуват мисля че в момента няма полицаи, те не са проблемни. Говорете с колегите, 90% от тях няма да откажат да ги наглеждат. Търсете кондукторка или началник влак, много пъти сме возили деца и не е имало проблеми. Ако беше само едно дете, можеше да говорите с колегата машиниста да го вземе в кабината отпред при него, но за две е много тясно. Да седнат при превозната бригада и няма да има проблеми.
Ако имате въпроси за БДЖ пишете, ще отговоря

# 188

Ама не се усещате!
Хайде, не с лошо. Преди колко страници го написах. Полетът не е дълъг, ама разправийте са големи, дано друг се включи.

# 189
  • София
Малките нали си имат баща, той къде и какво мисли?

# 190
Браво на БДЖ-то. Щом може и при машиниста, ехей пускам още утре мойто. Тъкмо ще види как се кара влака.

# 191
Казах аз, че темата е реклама на бдж- то.

# 192
Добре, че няма да летят! WTF! При машиниста?!!!?!? БДЖ откога са и детегледачки.
Безмълвна съм (почти)! Мога да псувам само.

# 193
Може даже и да им даде да покарат Joy

# 194
Може даже и да им даде да покарат Joy
Да хващат поне занаят, нЕма лошо.

Общи условия

Активация на акаунт