Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 16 956
  • 397
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И аз не съм шофьор. Ама вчера се вдигнах пеша до Младост 2, за да взема малкия. Болеше ме корема, главата, ама какво да се прави.

# 226
  • Варна
Да ама тя Е шофьор обаче не била шофирала от....не помня от кога вече. Ми да започне. Щото явно се налага от време на време.

# 227
Е, като не е карала от пълнолетието си мислиш, че с мама на волана е по- безопасно. Я да ги поема Иво. Хем влака ще покарат.

# 228
И аз не съм шофьор. Ама вчера се вдигнах пеша до Младост 2, за да взема малкия. Болеше ме корема, главата, ама какво да се прави.
Къде е Младост и къде е Кърджали!?!

# 229
Всъщност бившият мъж е много по-свързан с децата от кондуктурката и началник влака. Те са братя/сестри на неговия син и ще присъстват на общите семейни събирания свързани с детето му. Та ако кондуктурката може да поеме отговорност ако Иво БДЖто я помоли защо и бившия да не реши да ги закара ако синът му го помоли, евентуално и бившата може на приятелски начала, ако са запазили добрия тон при раздялата.

# 230
Бившият е несериозен,
сегашният - опасен шофьор!
Иво-БДЖто е нашият герой!

# 231
Обичам хепи-енди! Тъкмо когато на авторката щеше да ѝ се размине да натовари децата и се появи Иво да закърпи положението.

# 232
Нали още в началото на темата авторката писа, че е питала и са ѝ казали, че на нейна отговорност може да ги пусне децата. Т.е. те не носят отговорност, камо ли да имат мерак служителите да ги наглеждат и д го играят аниматори. Което пак ми е странно, ако е истина, защото стане ли нещо, ще им търсят отговорност как тия деца са попаднали на влака без възрастен с тях.

# 233
Аз също имам две деца и почти всеки ден при свободно време чета темите тук, време беше да се регистрирам, незнам какво ви е толкова чудно!
 А тази практика я има и в самолетите, стюардесата се грижи за деца, но там е срещу заплащане. При нас това не е регламентирано, никъде не пише че е позволено или забранено, колегите не искат пари за това.
Аз също съветвам да не казва предварително кой ден ще пътуват, а да пише когато са пристигнали вече, макар че няма какво да се случи. Това не са деца от детската градина, доколкото разбрах става въпрос за деца 4-5 клас, няма да ги откраднат.
Защо, само до 4-та група в детската градина ли ги крадат?
А сега сериозно, трафика на хора е огромен проблем в световен мащаб. Точно ей такива дечица дето се мотаят самички напред-назад са чудесни претенденти.
Споменавате пътуването в самолет на деца, да, но там има регламент и ясно установени правила как точно пътуват децата и има служител на компанията, който наистина поема отговорност за тях. А не "амиии ще видя там кондуктор, леля Пенка дето може да пътува до същата спирка и т. Н."  След като на самите родители не им дреме, че децата ще са сами 4 часа в междуселсия влак, на никой чужд няма да му задреме повече за тях. Дано имат късмет нищо да не им се случи или поне някой близък се трогне и се жертва да ги заведе.

# 234
Е, как никъде да не пишело дали е позволено или забранено? Изрично си пише в правилата за превоз на БДЖ, че е забранено деца под 10-годишна възраст без пълнолетен придружител на дълъг път. А 10 часа си е дълъг път. Те няма на всяко прекачване да купуват билети, ще купят в началната точка, където ще са без придружител, до крайната точка. И да обърне внимание, че искат разрешение от единия родител за пътуването. Едва ли ще е достатъчно децата да кажат "Мама ни разреши, даже насила ни качи на влака", сигурно ще е нещо в писмен вид.

# 235
  • Варна
Е, като не е карала от пълнолетието си мислиш, че с мама на волана е по- безопасно.

Не за конкретния случай. Ама да си взима бележка и да започва да шофира.

# 236
Най- смешен ми беше коментарът с предложението бившият мъж, който не е баща на децата, да ги придружи. Смях!
Кое му е смешното?
Той е баща на едното дете, има много повече общо с тях от колкото кондуктора/шофьора/началник влака или който и да било друг.
Ако са в нормални отношения, защо не!?

# 237
Не, не сме в нормални отношения, откакто сме разведени всичко което аз забранявам на големите, при него е позволено и е страшно безотговорен. И с майка ми като се видят има да се карат 3 часа, и двамата не са лесни.
А аз кола едва ли ще се кача да карам отново някога, по софийските улици само мен ме няма. От 15 години се оправям без кола, не ми е нужна, особено като се знам колко лесно се разсейвам. А и децата (големите) свикнаха да са по самостоятелни, иначе щеше да има всеки ден закарай ме до еди си къде, вземи ме от мола и т.н.
Иначе с пътуването всичко е уредено, след няколко дни ще заминават. Ще пиша като пристигнат

# 238
Все пак, с възрастен ли ще пътуват, ако е с влака?

# 239
Все пак, с възрастен ли ще пътуват, ако е с влака?
Ако не броим превозната бригада на влака - не. Аз ще се кача до Подуене, баба им ще ги чака на Димитровград

Общи условия

Активация на акаунт