Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 30 076
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Що не се оплаквате на директора?  Аз се оплаквах миналата година и имаше ефект. А тази явно други са се оплаквали, защото в присъственото имаха най-много по 1 писмено изпитване на ден.  Това е и право пропорционално с ниското ниво на преподаване и изисквания, но все пак е нещо. Ние нямаме учебни тетрадки по нищо, домашното по мат е 2-3 задачи след урока, сборници не се споменават.

Имам личен опит от оплаквания, все пак имам деца в училището повече от 10 години. Директорът директно предлага да си търсим друго училище, ако не ни харесва. Винаги защитава колегите си, винаги обвинява нас, че не си възпитаваме децата. Просто няма диалог за каквото и да е.
То ако беше читава, нямаше да сложи точно на 7ми клас учител без ден опит.

По математика две години моля да им дават по-голямо домашно или да купим поне сборник/учебна тетрадка, не можело. Ние да сме им давали повече у дома.

На Архимед и учебникът, и сборникът, и учебната тетрадка са много добри. Много бих искала да и ние да го ползваме, ама сме традиционалисти: Просвета до откат, по 5 задачи след урок и толкоз.

Така е в нашето квартално. Предполагам в повечето е така.

# 106
  • Варна
Относно връщането в училище и аз не съм фен на такива "иди ми - дойди ми" за по 5 дни. Но да ви кажа при нас някои учители не си поплюват с контролните и онлайн. В последните няколко дни имаше 2 контролни по математика (ЗП и ИУЧ) и от двете излезе разстроена, разтреперена - времето не й стигало. После видях задачите. Еми как да й стигне - 9 задачи за 30 минути. Последната с разписване, чертеж и да се качи снимка най-много до 5 минути след края на часа. И не стига това, ами самата задача разбираш каква е чак като идеш на последната страница, ако не си попълнил предните 4 страници не можеш да идеш на нея. Т.е. разбираш, че имаш задача за разписване точно 5-6 минутки преди края на часа. А задачката не е сложна, но си иска писане, чертане.
Скрит текст:
Не разбирам защо се опитват да използват всякакви похвати да ги психират! Уж да не преписвали... Точно най-съвестните страдат от такива подходи. Спокойно е можело да се покажат всички задачи, за да си разпредели човек времето. Отделно никой не съобразява, че това, че има чертеж на екрана не помага така, както ако той е предоставен на хартия. Реално пак трябва да си направят накакъв, по който могат да отбелязват.
И да, иначе домашното е само задачите от урока в учебника (от 3 до 6).
Оплаках се Simple Smile
Ако на някоя варненска мама би й послужил предварителния план-прием в ексел, изчистен от всичко, което не е във Варна и удобен за филтрация, бих го споделила, че си поиграх днес с него малко Simple Smile

# 107
  • София
Това, с недостатъчното време, е кофти работа. При нас също се правят онлайн контролни, напълно съм съгласна да ги има, но да са някак си съобразени с реалните физически възможности на учениците. Единствено се ядосвам на присъствените такива, които имат за цел "да ги закопаят", а не да видят колко всъщност знаят Stuck Out Tongue Winking Eye

# 108
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
уф, писах, писах и какво направих - изтрих всичко.
нищо де, пак ще се оплача.
днес пет предмета - 4 теста.

# 109
  • Варна

Ако на някоя варненска мама би й послужил предварителния план-прием в ексел, изчистен от всичко, което не е във Варна и удобен за филтрация, бих го споделила, че си поиграх днес с него малко Simple Smile
Да, моля!

# 110
  • София
уф, писах, писах и какво направих - изтрих всичко.
нищо де, пак ще се оплача.
днес пет предмета - 4 теста.

Лелеее, много амбициозни във вашето училище!

# 111

Dive, и на мен моля Simple Smile

# 112

Simple Smile Ще бъда много благодарна, ако споделиш!

# 113
  • Варна
Момичета, в пощата го метнах, да го има на кой когато му потрябва. Ако има промени в одобрения, ще редактирам и ще добавя.
Ако някой е пропуснал, Векторската математика с ключ само за първи модул, също е там.

# 114
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
олив, не знам какво им стана днес.
никога не са имали толкова тестове в един ден, най-много два.
може би учителите нещо не са се доразбрали. Sad

# 115
  • София
Навъртам се да видя какво е положението при вас, че определено вече е доста по-гадно отколкото при нас миналата година.
Няколко съвета - тези презентации по ТиП, ИТ, Музика, ИИ определено бяха лавина и при нас; много хора се юрнахме да ги правим вместо децата, защото са абсолютна загуба на време. Ударете едно рамо, ако можете.
От днешната заповед излиза, че школите ще са дистанционни до края на април. Този вариант при много деца със сигурност не работи отдавна. Ако можете, вземете частен учител; дори и да са пак дистанционни уроците, нямат нищо общо с групови часове по интернет.
Последно припомням, че при деца с определен тип емоционалност дистанционните ПИ са много стресиращи за разлика от присъствените истински изпити. При ПИ дъщеря ми се паникьосваше ту на първи, ту на втори модул; на реалното НВО се събра на всички възможни модули и изкара 15-25 точки нагоре.
Който има дете с неособено изявени математически способности, решавайте задачи вкъщи. В последните 3-4 седмици - напън на макс. Родителите са хората, които всъщност са най-безценната помощ за децата.

# 116
Red, а някакви съвети да дадеш за оцеляване на родителите Joy
Шегувам се, обаче вече усещам лека тревожност в себе си. Добре, че младежът не прилича на мен по емоционалност.

# 117
  • София
Придържате се към старата хитрост и си пийвате оптимално. Работи. 😁

# 118
  • София
По развлекателните предмети отговарям аз 😂 събирам материалите, а младежът ги прехвърля в PP. По рисуване имам шест.😃
Разбра ли се какво ще е на 1 и 2? Дистанционно или ваканция?

# 119
ДО.   https://www.24chasa.bg/novini/article/9662548
Разбра ли се какво ще е на 1 и 2? Дистанционно или ваканция?

Общи условия

Активация на акаунт