Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 932
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
На предният ротационен и сина ми -7 клас и дъщеря ми- 5 клас използваха само да им наваксат с оценките. Нямаше нов материал, само тестове. Тези по 5 дена ще е същото.

# 91
  • София
Така де. Няма смисъл от връщане.

Завиждам на всички, при които учителите са съвестни. Знам че има такива училища, но в нашето положението е коренно различно.

# 92
Аз пък се радвам, че ще се върнат дори и за малко. За тях е толкова важно да са си в среда, с приятелчетата. Училището не е само място, на което се учи.

# 93
Моят син не си харесва класа и никой не му липсва. Честно казано не искам да ги връщат, ако ще е за кратко колкото да ги спукат от писмени изпитвания с ниски оценки. Както им е преподавано, така и да ги изпитват, дистанционно.
Иначе той не е спирал да спортува и да излиза с приятели, така че не разчитам на училището за социални контакти.

# 94
Завиждам на всички, при които учителите са съвестни. Знам че има такива училища, но в нашето положението е коренно различно.
Подкрепям напълно. И аз благородно завидях за споделеното от Бонанза. При щерката домашното по математика е винаги 3 задачи и никога нищо допълнително, нито за НВО, нито друго. По БЕЛ същата работа - някакви задачки по учебника и нито един преразказ или теза в училище с проверка. Не се ангажират дори минутка над 30те в час допълнително учителите при тях. За сметка на това за безумните задачи и домашни по музика, Технологии и други, които изискват презентации, есета и прочие ферман мога да напиша.

# 95
  • София
И моя ще е разочарован от връщането. Направо ги разбиха двете седмици, нашляпаха масово двойки и сега точно тези три госпожи никакви ги няма - само презентации по урока, няма домашни, няма тестове....и оценки няма. Не ми се мисли как ще наваксат с оценяването.
Моят е всеки ден навън за тренировки, събота и неделя се вижда със съученици, хич не се е трогнал от липсата на останалите от класа.

# 96
  • София
Що не се оплаквате на директора?  Аз се оплаквах миналата година и имаше ефект. А тази явно други са се оплаквали, защото в присъственото имаха най-много по 1 писмено изпитване на ден.  Това е и право пропорционално с ниското ниво на преподаване и изисквания, но все пак е нещо. Ние нямаме учебни тетрадки по нищо, домашното по мат е 2-3 задачи след урока, сборници не се споменават.

# 97
При нас когато бяха те присъствено двете седмици и след това когато училището работеше на ротационен принцип, госпожата по математика провежда всеки понеделник присъствени уроци за подготовка за НВО. Продължителността е един астрономически час и не е задължително, който иска. Сега пак продължават , но онлайн.

# 98
  • София
Относно дрехи (че даже и обувки се случва) - наборът преносва от брат си 😳 В момента има сигурно 15 чифта дънки/панталони и толкова суичъри, отделно тениски (посипвам си главата с пепел колко много дрехи сме купували на брат му... от известно време гледам да сме по-екологични по отношение на дрехи и особено тази година, като сме вкъщи повечето време). Много рядко по някоя тениска или суичър, ако си хареса (тъй като не ходи по магазини, това е наистина много рядко).
Иначе си има гадже, виждат се, свирят заедно, даже довечера и утре ще се срещат да свирят. От скоро започна да си избира какво да облече, преди само гледа да не мирише 😅😅😅 На фризьор не мога да го закарам, толкова мрази, а косата му е изключително остра и права и като порасне става... рошльо. Единствено си избира и гледа как изглежда на сцената (за там вече от 2 години пазаруваме в магазини за мъже) - то са любими ризи за всеки композитор 🙄, то са папийонки, комбинации (текущо обикновено има един панталонш и сако и/или елек, но свири все още само по риза, другото е за в останалото време).
Иска изключително много да се върне на училище, независимо дали ще правят контролни... иска и концертите през април да му се случат (единият, в Малта, вече отиде за септември...).

При нас когато бяха те присъствено двете седмици и след това когато училището работеше на ротационен принцип, госпожата по математика провежда всеки понеделник присъствени уроци за подготовка за НВО. Продължителността е един астрономически час и не е задължително, който иска. Сега пак продължават , но онлайн.
При нас (НМУ) е така от началото на годината - 2 часа еднократно седмично по математика, толкова и по БЕЛ. Понякога откарват и над 2 астрономически часа, особено ако са присъствено. И това всъщност е допълнителната подготовка. По математика учат по учебника на Архимед и там дори текущите тестове не са супер елементарни. Дано се справят Wink

# 99
И ние сме по учебника  и книга за ученика на Архимед.

# 100
  • София
Госпожата по БЕЛ и новата, по математика, са страхотни - има и консултации при тях, за който иска. За другите преподаватели ми е болежката, повечето си преподават качествено. Но това не пречи да ги "бомбардират" и те с писмени изпитвания. Директорът е нов и го вълнува повече съдбата на бъдещите петокласници и приемът в първи клас - 7.клас са заварено положение, да се оправят...
Моят син излиза почти всеки ден с приятели, дори и дъждовното време не успя да ги саботира Joy

# 101
И моят излиза всеки ден . Часовете свършват 14.15 и изчезва да използва хубавото време. Това с любовните трепети мина миналата година . Не знам при вас как е, но при него  само момичета от 8-9 клас го свалят.

# 102
  • София
Госпожата по БЕЛ и новата, по математика, са страхотни - има и консултации при тях, за който иска. За другите преподаватели ми е болежката, повечето си преподават качествено. Но това не пречи да ги "бомбардират" и те с писмени изпитвания. Директорът е нов и го вълнува повече съдбата на бъдещите петокласници и приемът в първи клас - 7.клас са заварено положение, да се оправят...
Моят син излиза почти всеки ден с приятели, дори и дъждовното време не успя да ги саботира Joy
В един момент имах чувството, че наборите са в едно и също училище.

# 103
  • София
magi_sveta, в 43 ОУ е моят хубостник. С директора имам търкания заради малките, а и заради аситхронното преподаване по математика в периода от ноември до декември.
Имаме обща оценка от ПИ на Регалия, както и очаквах  - 79 т. Върви стремглаво надолу, надявам се в точния момент кривата да тръгне отново нагоре Joy

# 104
  • София
magi_sveta, в 43 ОУ е моят хубостник. С директора имам търкания заради малките, а и заради аситхронното преподаване по математика в периода от ноември до декември.
Имаме обща оценка от ПИ на Регалия, както и очаквах  - 79 т. Върви стремглаво надолу, надявам се в точния момент кривата да тръгне отново нагоре Joy
А, и ние там... Иде ми да се гръмна. С настоящата директорка тотално нямаме общ език, наистина 7 клас не са и приоритет (7ми учител по математика). Първи ПИ по мат в школата 73, на втория 68 (присъствено и двата). По БЕЛ имаше само един с 80...
Догодина и първокласническа треска ще имам... Но не ми се иска пак 43то... (когато преди 8.5 години дойдохме в София не си представях, че днес ще искам друго училище)...

Общи условия

Активация на акаунт