Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 745
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
# 76
  • София
С две думи нищо ново. Поне малките ученици се надявам да ги пуснат на училище след ваканцията.

# 77
  • София

И като ги върнат пак ще се надигнат едни хора по разни ТВ, които ще реват, че ето върнаха учениците и отново има бум на заразените.

# 78
  • София
И още нещо - ИНТЕРВЮ на Д.С.

# 79
Или трябва да ходят всички ученици, или никой
Малките ги пускат, защото някой трябва да ги гледа, а не защото са по-малък риск
А това ротационно ходене на училище е безмислено, но нали трябва да отчетат ,че нещо правят

# 80
  • София
Или трябва да ходят всички ученици, или никой
Малките ги пускат, защото някой трябва да ги гледа, а не защото са по-малък риск
А това ротационно ходене на училище е безмислено, но нали трябва да отчетат ,че нещо правят

Абсолютно. И аз мисля по същият начин.
И ако ще е ротационен принципа да е 2/2 седмици, а не 5 дни, тъкмо ще тръгнат и ще влезнат в някакъв ритъм и след това пак вкъщи.

# 81
  • София
По мое мнение класовете, които изобщо не трябваше да бъдат спирани от ПО, са 1, 7, 8 и 12.
Всички останали имат възможност да се борят с дефицитите от ДО и през други учебни години и за тях нищо фатално няма. А двойният аршин "отворени молове, затворени училища" е апогеят на тъпометъра.
Ама кой ме пита мен?

# 82
Да не говорим, че има смисъл ако класът е разделен на групи, което всички знаем няма как да стане
Но 30 деца в една стая, а всички други стаи на етажа свободни, като след седмица -две се променя само заетата стая, е в това не виждам никакъв смисъл.
Вече не ме притеснява материал, матури и никакъв дефицит по отношение на образованието
Притеснява ме психическото и емоционално състояние на децата, които  се оказаха изкупителната жертва , както и за пореден път се разбра ,че в тази държава образованието не е приоритет.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 11:08 от The Invisible

# 83
Децата ще издържат по-леко, ако и родителите са позитивни, макар да е трудно да се избягва допълнително нагнетяване. Все пак друго е по-важното. Не ми се мисли какво щеше да е, ако не ги бяха спрели, леж щеше да е. И тогава щеше да е много неравнопоставено между тези вкъщи и тези на линия. Сега поне има равнопоставеност, затова и не виждам какво толкова като сме 7 клас. 10-11ти да си на училище е още по-важно и осъзнато. Да са ротационен върши работа не за единицата човек, а за болниците. Виж 50/50 да разделят класа е хиляда пъти по-смислено, но как не измислиха педагогически подход да стане.

# 84
  • София
Притеснява ме психическото и емоционално състояние на децата, които  се оказаха изкупителната жертва , както и за пореден път се разбра ,че в тази държава образованието не е приоритет.

Това вече става най - важното, на заден план остава НВО или за това, че нищо не учат по време на ДО, а за тяхното психическо здраве. Но, както много хубаво си го написала, образованието не е приоритет на държавата. Какво повече да кажем... Sad

# 85
Aз тая година вече я отписах. Ротационен принцип за по пет дни през април цели само и единствено да завъртят всички випуски до края на месеца. Значи оставаме само с тези пет дни. Mай половината е неучебен. Юни, до матурите, персонално ще го обявя за такъв и след тях - то не остана.

# 86
  • София
Моето мнение е, че или трябва да ги върнат за постоянно ПО, или да си останат ДО - такива ротации в повечето училища ще означава само и единствено едно - да ги залеят с контролни, за да си подсигурят нужния брой оценки. Никой не го интересува дали пропуските ще бъдат наваксани, то вече и няма как, препуска се по една зададена програма, в която децата са на последно място като приоритет. Сори, ядосах се просто...
Допълвам се - в нашето училище изведнъж решиха, че трябва всички учебни тетрадки да са попълнени, но го казаха, когато стартира ПО. Дотогава искаха само конкретни страници. Само 1 учителка си бе задала критерия "Попълнена учебна тетрадка след всеки урок!" - и децата го правеха по нейния предмет. В момента учебната тетрадка по География на сина ми е в преподавателя, но това няма да у попречи да я поиска попълнена с всички уроци още в първия присъствен час, тъй като ще има само 5 дена ПО по идея на имащите-право-да-определят-правилата-на-играта.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 12:05 от beb4o_fb

# 87
  • София
Абсолютно!
Аз съм против, ако ще ги връщат за да правят по 2 контролни на ден, вместо да преподават.

# 88
  • София
Грета Ей, синът ми имаше няколко дена с по 4-5 писмени изпитвания, защото, назовано така, имат право. Нов материал не се пипна, специално по АЕ все още продължават да се появяват оценки всяка седмица, които са от писмени изпитвания по време на двуседмичното ПО. Пародията е пълна

# 89
  • гр.Варна
В нашето училище госпожата по математика е проявила самоинициатива и по време на ваканцията ще им води по 2 астрономически часа школа по математика всеки ден. Който желае ще може да се включва Simple Smile Ако я нямаше цялата тази ситуация покрай пандемията,беше замислила и лагер с решаване на задачи,но няма да се случи.
По български също ще има,но по-малко часове.
Младежът е много доволен.Някакъв луд ентусиазъм го е обхванал.
Дано не е само на думи,че аз реално не го проверявам  и не знам какво прави. Smile

Общи условия

Активация на акаунт