Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 30 131
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Моите нямат домашни, освен по БЕЛ, които синът написа още първият ден. Амбицирал се е да направи и НВО-та от помагалото на Регалия за в.април и по двата предмета през ваканцията, за да бил свободен след това. Засега спят до обяд и после размотават, но е първи ден и ще оставя малко за настройка 😁

# 346
Добри, съвсем неблагородно ти завиждам за приетото дете, успокоява ме само това, че то не знае още. Laughing

Десем, браво на твоето дете и на другите олимпийци!

Дайв, твоето момиче си е заслужило почивката, възхищавам му се.

Изобщо форумските деца са си най-хубавите деца. Flowers Four Leaf Clover

Вокс, моите имат по един тест по мат и бел от училище, сигурно и у вас е така.
Обаче от уроците имат толкова домашно, че с тяхното темпо ще трябва денонощно да се правят, че работят, за да го направят.

Не знам дали искам да отпада материал или не, обаче знам, че искам да стане ясно какво ще бъде.

Наздраве!

# 347
  • София
Благодаря, за поздравленията, всъщност тя с такова нетърпение и надежда чакаше резултатите от Мат, а аз се опитвах да я държа на земята, все пак не е от МГ (но е в мат.п-ка и предметът е на почит в училище). Оказа се, че е станала редовен читател на сайтовете на МОН, РУО, СМГ, НТБГ, че и добре се ориентира в тях ... брат ѝ сигурно не подозира за съществуването им (има си майка, която да му сдъвче информацията)
Днес се разхождахме, водих я на сладолед, а утре живот и здраве и ние "ще последваме Dive"
Аз събирам материали и знания за тезата за изпът, трябва и картите да взема.

Само две домашни е обявила, че има - презентации по ИИ и ИТ, за втората склонни да ѝ помогна, но се оказа, че компетентностите ми не стигат Joy (пък се имам за не много боса технологично), но пък ми обеща, че ще ми позволи да гледам Joy

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 09:26 от Desem

# 348
  • София
Моите нямат домашни, освен по БЕЛ, които синът написа още първият ден. Амбицирал се е да направи и НВО-та от помагалото на Регалия за в.април и по двата предмета през ваканцията, за да бил свободен след това. Засега спят до обяд и после размотават, но е първи ден и ще оставя малко за настройка 😁
По всичко има домашни моят, освен по физическо.Grin По математика са две, а по ТПР -3 презентации.

# 349
И моят син имат много домашни и от училище и от курсовете. Като гледам ще се почива от юли нататък. Дано не прегорят. Поне се наспива тази седмица , защото иначе са първа смяна.

# 350
  • София
25 точки повече има на ПИ в Междучасие по математика спрямо Регалия.
Има ли и други деца, които са правили и двата изпита? Имате ли такава драстична рзлика?

# 351
  • Варна
Тия дни аз и дъщеря ми бяхме рожденички . Сега ви дочетох. Против съм  допълнителните натоварвания през ваканцията.  Договорихме се по 1 тест по български и математика на ден, че през седмицата не остава много време. Иначе с домашните госпожите са се постарали да не скучаят

# 352
  • София
25 точки повече има на ПИ в Междучасие по математика спрямо Регалия.
Има ли и други деца, които са правили и двата изпита? Имате ли такава драстична рзлика?
Лелее, това е наистина голяма разлика. Не се ли твърдеше, че изпита на Междучасие по мат е по-труден, а на Регалия се доближава до истинското НВО? Или бъркам нещо...странно е това.

# 353
  • София
ЗаСлон, ако бяха точки на моя младеж (баткото на наборката), напълно в реда на нещата, в неговия случай зависи колко го мързяло, е бил (не)съсредоточен, мислим е за играта, която престои или тази която е минала, ... и след първия тест сега е дава всичко от себе си.

# 354
Аз като казах, че имаме домашно по математика за ваканцията имах предвид по 1 тест на ден от математика от помагалото на Регалия, вчера й отне час и половина. От училище не са дали никакви домашни, от курса по БЕЛ имат два теста от помагало да направят.

Всеки познава детето си най-добре, но спорът със или без домашни през ваканцията си остава вечен Simple Smile За мен е важно да науча девойката, че трудностите се преодоляват на малки стъпки но с постоянство. И тя е попила нещо, защото никога не оставя домашните от курсовете за последния момент, а си ги разпределя през цялата седмица. Радвам се, че домашното беше дадено от курса, защото ако трябваше аз да й го дам, щеше да ме хване жал, после пък щях да се чуствам виновна, че съм я "зарязала".

# 355
Ем, ЗаСлон на първите пробни, разликата между Регалия и школата в която ходи моята девойка беше около 22-23 точки.
Тъй че всичко е възможно. Мислех си, че може да дават в нашата школа лесни задачи. Но пък на втория пробен в нашата школа се сгромоляса до резултата в Регалия.
Та хич не знам какво да очаквам на
НВО-то финално.

# 356
  • София
По отношение на почивката - децата са различни. Говоря го като майка на музикант, който свири 355 дни в годината. Той не го приема като насилие или друго. Удоволствие му е. Случвало се е да се прибере по-рано от почивка, защото му липсва пианото...
Та и сега е ваканция на село - комбинира почивка (игра навън) със свирене. За него това е желания живот (даже го е казвал). Никой никога не го е карал да седне да свири.

Та сигурно има и деца, на които математиката и БЕЛ не са натиск, а удоволствие Wink

# 357
  • гр.Варна
Добър деееен!
Да Ви почерпя парче торта за рожденият ден на нашето пораснало момче! Welcome 1 4  !

Поръча си тази торта и по-късно днес ще я сподели с приятели.
Младежта реши да празнува рожденият си ден на вилата с още 5 момчета-ще карат колелета,ще се мотаят,ще играят баскетбол на двора и вероятно вечерта ще се стигне и до PS и компютри. Мъж ми ще качи Крис и още 4 деца на вилата около 16ч,а аз след работа ще взема още едно,тортата от снимката и няколко пици и аз потегмян натам.
Всички ще спим там Simple SmileТе на вторият етаж,ние-долу.Утре нашия е на школа с едното момче(в 1 клас са,а школата се организира от класната),та щели да стават за нея в 8.Да видим дали ще се случи това LaughingLaughing
После,пак игри докато им омръзне.Следобед мисля да ги сваля към града.
Голямо предимство е да имаш местенце близо до града Simple Smile

# 358
Бонанза, честит да е рожденика, хубав да е празника!
Моята щерка днес също почна да пише по математика домашно за школата, защото утре ще имат извънредно занятие оттам. За училище има малко домашни, но не е почвала. Мързелува и се наспива качествено. До допълнителни неща от мен дадени май няма да се стигне.

# 359
Bonanza, честито ти пораснало момче! Да е здрав и успешен. Весело изкарване на празника.
Тортата изглежда неустоимо изкушаваща...

И моят син е рожденик другата седмица. Конкретен план още няма. Знам само, че освен със семейството, ще се празнува и с приятели. А дали ще почерпи съучениците и учителите е пълна изненада Thinking

mira70, чета те с внимание Simple Smile и благодаря за споделената информация.

Общи условия

Активация на акаунт