Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 713
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • София

.... в Пирогов не можеха да му издадат бележка... дори за времето на болничния престой и операцията...

Това е абсурдно! Епикриза издават, бележка за училище да не могат.... Според мен на някого не му се е занимавало или просто не са имали под ръка бланки, т.е. пак не им се е занимавало.
В такъв случай бих помолила ЛЛ или педиатъра на детето да напише.

# 436
7 пъти сме лежали в ИСУЛ с детето. Всичките пъти са ми издавали бележка за дг/училище.

# 437
  • у дома
Моето е диспансеризирано с астма-когато прави пристъпи бележка ни дава не ЛЛ-педиатър,а тази при която е диспансеризиран.

# 438
  • София
Ккойто лекар е лекувал, той издава, в т.ч. болница. ЛЛ се е намесвал само, ако имам нужда от продължение, заради ЛКК.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 22:42 от Desem

# 439
  • София

.... в Пирогов не можеха да му издадат бележка... дори за времето на болничния престой и операцията...

Това е абсурдно! Епикриза издават, бележка за училище да не могат.... Според мен на някого не му се е занимавало или просто не са имали под ръка бланки, т.е. пак не им се е занимавало.
В такъв случай бих помолила ЛЛ или педиатъра на детето да напише.

То това мина вече, дават епикриза и мнение за освобождаване, на базата на които ЛЛ трябва да напише бележката. Те просто нямат възможност - изобщо нямат достъп до тази част на системата, не става вече с писане на бланка, бележката се "изплюва" от принтера... като всичко останало. Затова питам дали някой скоро е ползвал бележки, издавани от друг лекар, не ЛЛ. Може би специалистите - педиатри и т.н. в клиники и/или със собствени практики да могат да го правят все още, не зная. Болниците във всеки случай не могат. Което е доста абсурдно, но... то да беше единствения нормативен абсурд.  

Уточнявам: това е нововъведение от последните 1-2 (или там някъде) години. Затова точно питам дали някой е ползвал такава наскоро. Не отдавна, тогава зная, че всеки лекар имаше такова право.

Maria 007, преди години издаваха... но на мен не ми трябва за болничния престой, де, той беше отдавна, просто имам нужда от информация... кой може и кой - не от другите лекари.

# 440
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, някой има ли да ми предложи  примерни тестове по БЕЛ и математика на Междучасие или Регалия, сега за ваканцията да давам на сина ми по 1 на ден, защото според него нямат никаква домашна. Ние сме вече от 15 дни вкъщи, тъй като се разболяхме от КОВИД  всички и той не е ходил на уроци. Само да кажа, че на Регалия пробните всички онлайн изпити ги направи. Дидева някъде ми се мерна, че говореше за някакви задачи? Благодаря ви също за задачата с правоъгълния триъгълник и 15 -те градуса! Страхотна, оказа се, че са я учили като правило.

# 441
  • София
Кати, на дъщеря ми миналата година й даваха бележки от стоматологията на Медицинска академия, старшата сестра ги пишеше.

# 442
  • София
Преди 1-2 седмици, водих баткото на дерматолог, даде му бележка, нищо че можеше и без нея.

# 443
  • Русе, у дома
И аз взех бележка за извинени отсъствия след преглед при УНГ-специалист, мин.  месец, за щерката, макар че изтърва само два часа от ДО. Докторката дори сама предложи. Аз мислех да я освободя по семейни причини, но така стана по-добре.

# 444
  • София

Много благодаря!!

# 445
  • София
Значи, утре да очакваме окончателно как ще се връщат учениците за ПО.
Министърът се е изказвал...

# 446
Най- вероятно пак така ще го продължат, както и преди ваканцията. Като гледам ще се извъртят по един път 😁 Нашето училище е основно и от випуск има по два класа, които обаче са по 16-17 деца средно. В малък град сме. Всички са на отделни етажи и има възможност да се разделят, но.. Трябваше на местно ниво да се взимат решенията.

# 447
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Все по-трудно успявам да наваксвам с четенето. Усеща се, че НВО наближава щом темите се изписват все по-бързо.
Замислих се над това, което споделиха момичетата от съседната тема за искането на втора дата за НВО. Ще ми бъде интересно да споделите с какъв мотив ви отказаха миналата година? Защото наистина сега има доста предпоставки деца да не успеят да се явят на точно посочените дати заради Ковид.
Вчера на школата ни са правили преразказ - 27т. Каквото и да прави, все толкова изкарва. Взети са му 4 точки за сбито преразказване.
По математика продължаваме да мъчим задачата за работа хахахах
Учат по учебника на Просвета и благодаря на Дидева, че ме насочи къде да намеря задачата за правоъгълния триъгълник. Детето не знаеше, че СН=АB/4.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 09:05 от Лилла

# 448
  • София
Мисля, че изричното изискване на отрицателен тест отговаря на този въпрос. Освен това знаем, че на .
И още нещо. В инструктажите пише, че ученици с повишена телесна температура и грипоподобни симптоми няма да бъдат допускани в изпитните зали. Тази година не допуснаха участието на карантинирани ученици в националните олимпиади и състезания. Да се надяваме, че това няма да повлияе върху решенията за НВО.

Да, не пречи, нали няма тяхното дете да кандидатства със 100 т. бал за желаната гимназия.
Те проблеми нямат, на подчинение са им директорите на училищата, а поне за двама (на високобалови гимназии) се сещам с опит в бройките над държавния план прием, които могат да клонят към +цял клас на година Angry
(За единият не съм сигурна дали е още там, но за другият мога да гарантирам)

Да, по Мат, деня преди олимпиадата клас от СМГ го карантинираха. Познато дете не се яви за национален, заради вируса.... ненормална година, не очаквам разумно решение, поне от сегашните - справка решението за гласуване на карантинираните

Най- вероятно пак така ще го продължат, както и преди ваканцията. Като гледам ще се извъртят по един път 😁 Нашето училище е основно и от випуск има по два класа, които обаче са по 16-17 деца средно. В малък град сме. Всички са на отделни етажи и има възможност да се разделят, но.. Трябваше на местно ниво да се взимат решенията.

Няма никой между ушите.Angry Какъв е смисълът от това редуване?!
2рите ще са 6 дни от 10, нашите като върнат втори път ще са 7 от 10 дни.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 09:30 от Desem

# 449
  • София
И големият ми син, 12-ти клас, не можа да се яви на 2 национални състезания поради карантина. Каквото-такова - записа се изпити в СУ (имаше вариант да ги пропусне).

Наборът на село с баба си - учителка по математика. Тя каза, че е готов за НВО, очаквала 80+ т. 😅😅😅 Ударили са го на живот.

За момента другата събота би трябвало да има концерт във Варна. Фестивалът в Малта отиде за септември, та няма да пътуваме този месец.
Ако някой от Варна реши, заповядайте:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/simfonichen-koncert-varna-teatr … 560525/event.html

https://www.facebook.com/182543701767456/posts/3998060653549056/

Същият концерт би трябвало да се повтори в София на 28.06.2021, в зала България.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 09:20 от rally

Общи условия

Активация на акаунт