Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 732
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте мили дами (не видях господа, но чета от началото на тази тема),
поздравления за рождениците и близките им. Моят направи вече заветната възраст, но като ви чета се успокоявам за това, дето го тресе и него.
На всички, които борят някакви болежки- бързо справяне и оправяне!
Четох, четох аз и не схванах какво значи задачи за разписване?
Моят син е в Междучасие, но споделям леко разочарование от МАТ- С. Гьорева. В началото тръгна добре, но ДО определено му се отразява зле, задачите вече го борят. На ПИ има 45т. , на предходния даже бяха по- малко. Втори модул- нерешен. Карам го всеки ден да решава, но задачите са му трудни и аз не мога да му помагам. Прави тестовете на Регалия, но стигна до теста, в който има задачи, които още не са взели. В курса казва, че са на други уроци и явно го е срам да пита. Трудни са му тези с работа, движение, капитал..., изобщо втори модул е непревземаем. Посъветвайте ме как мога да му помогна отстрани, като дори не мога да му проверя задачите дали са верни, какво остава да го насоча към решение.
Предварително благодаря!

# 421
  • София
За разписване означава да се напише пълното решение на задачата.

Иначе, решението е частен учител. Аз така постъпих, не знам дали  не трябваше още в началото да го почна само с нея, но просто търсех вариантите за него...

# 422
  • София
Soñadora, за съжаление при математиката, ако някъде има пропуск, къщата се руши.
Вземете учебника започнете темата/темите от начало. Без пропуск. Четете, решавате решените задачи, след това тези след урока, после обобщение.
Бих се добавила и УТ в списъка, но времето ви е кът.
Казвам го от опит, преди 4 г. синът ми в 6 клас бе изцяло на домашно обучение по Математика

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 15:55 от Desem

# 423
  • София
Привет и от мен! Още не съм ви изчела докрай, но клепачите ми натежават, така че пиша и се отнасям в света на сънищата ☺
Ние сме на едно прекрасно местенце, с топла минерална вода, разтапяме се от басейн, спа и спане. Ноо домашните и при нас са в изобилие по мат и БЕЛ, така че не знам дали ще остане време за домашните от мама 🙄. До сега го даваше по-леко, решавала е само задачи вечерно време, а в басейна преговаря "На прощаване". Но трябва да оптимизиране времето за решаване, че тя ваканцията ей сега ще свърши. А и освен "На прощаване" има да учи наизуст и "Опълченците на Шипка".
Браво, чудесни резултати показват децата на ПИ.

# 424
Благодаря за съпричасността, момичета! Flowers Hibiscus Слава богу, няма болка и днес вече се включи в уроците.
Дано всички деца са здрави, и физически, и психически на финала на този седми клас и занапред!

Наистина се чудя как би се решил въпросът, ако някое дете се окаже под карантина в дните на НВО и не може да се яви? Thinking

# 425
Нямаше ли някъде текст,че ще осигурят отделна стая?

# 426
Миналата година министърът беше заявил, че за карантинирани ученици, ще се осигури възможност за явяване в отделно помещение при представяне на отрицателен РСR тест, направен до 36 часа преди НВО. Бърза справка в медиите показва, че 17 деца под карантина са се възползвали от тази възможност.

# 427
  • София
А положителните ?

# 428
Мисля, че изричното изискване на отрицателен тест отговаря на този въпрос. Освен това знаем, че на въпроса какво се случва, ако ученик не може да се яви на НВО, винаги са отговаряли, че това не е пречка за кандидатстване.
И още нещо. В инструктажите пише, че ученици с повишена телесна температура и грипоподобни симптоми няма да бъдат допускани в изпитните зали. Тази година не допуснаха участието на карантинирани ученици в националните олимпиади и състезания. Да се надяваме, че това няма да повлияе върху решенията за НВО.

# 429
  • София

Някой знае ли кой / кои / какви лекари (освен ЛЛ) има/т право да издават бележки за освобождаване от училище?
Болниците не могат (дори за периода на болничния престой), обаче ако детето е заведено направо при педиатър, със заплащане, може ли педиатърът да издаде бележка, или трябва да се носи неговото заключение и препоръка на ЛЛ... и т.н.? А друг специалист (ако става дума за специфично състояние, което не е в компетенциите на педиатър) може ли да издаде, ако детето е било прегледано в клиниката със заплащане, не с направление?

# 430
  • София
Ако ти върши работа - и зъболекар ни е издавал бележки за освобождаване от часове.

# 431
На нас офталмолог за 1 ден ни е издавал. Заради разширяване на зениците.

# 432
  • София

Някой знае ли кой / кои / какви лекари (освен ЛЛ) има/т право да издават бележки за освобождаване от училище?
А друг специалист (ако става дума за специфично състояние, което не е в компетенциите на педиатър) може ли да издаде, ако детето е било прегледано в клиниката със заплащане, не с направление?

Всеки лекар, независимо дали е педиатър или друга специалност, в т.ч. зъболекари/ортодонти, може да издаде извинителна бележка от училище, стига да има подпис и печат на практиката си. И няма значение дали прегледът/лечението е било платено или не.
Бях ви споделяла, че ни чака поредна ортодонтска операция. На всички прегледи и предходни операции в частна клиника винаги са ни издавали бележки без проблем. Особено след операция, когато се налага след това детето да си остане за няколко дни вкъщи.

# 433
  • София

Много благодаря!
Но... това са скорошни неща, нали? Понеже - някак сега ми просветна - в Пирогов не можеха да му издадат бележка... дори за времето на болничния престой и операцията - това от този февруари информация, откога е станало така и аз не зная... преди са можели. Иронията е, че на мен нямаха никакъв проблем да издадат болничен (за придружаващо лице). Щото то нали училището е далеч по-отговорна работа... ха-ха.

# 434
  • Варна
Ние взимаме бележка от хомеопата. Тя е лекар с регистрирана практика. Не съм имала проблеми нито в училище, нито в яслата на малкия.

Общи условия

Активация на акаунт