Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 703
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм с техническо образование и съответно след толкова изкарани математики  съм наясно с теорията на вероятностите. Рискът да се заразим с едно-двукратно пазаруване седмично за нас е много по- малък от това синът ни да тръгне на училище - да пътува с ГТ всеки ден през повече от половината град натам насам и ежедневно да се среща с  още 26 деца, всяко от които също пътува напред назад с ГТ и комуникира е ежедневно поне с още 3-4 души. Освен това пазарейки с използване на средства за защита поетият риск за нас също не се равнява (нито е по-голям) от ежедневна комуникация с 26 деца в класа, седящи на редове едно до друго, от които 2-3 носят маски. Вече сме били два пъти в карантина класа и доста изнерво беше . Вероятно и този път ще ни се случи.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 14:07 от _re_ge

# 616
Момичета, извън започнатите теми ви поздравявам с една моментна снимка на едно тепе снимано от върха на друго тепе.

Много зареждащо ми действа природата, особено през пролетта.

MianaNia, съболезнования.

# 617
  • София
МиянаНия, съболезнования!

Catty, дори да са старателни девойките, пак притесненията около НВОто не е по-малко, от опит Hug

За ПОто: със свито сърце, ще съм, но се надявам да са здрави, ще ползват ГТ, няма как Sad
Изкарахме го вкъщи без девойката. Тестовете показаха, че тя няма антитела, т.е. не го е изкарала на крак, но пък и моите бяха на минимума, та съм с първа игла, за втората не се знае каква и кога ще е. Голяма гад е тоя вирус. За съжаление нещата с ваксините не се подобряват.

Vox, страхотна гледка.

# 618
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
планирам Пловдив. много ми харесваше в тийн годините ми, после не знам защо го разлюбих. иска ми се да го преоткрия, но заедно с Горинич. Simple Smile

никога не е чел задължителната литература с желание, винаги ми е било трудно да го накарам, основно защото и аз не виждах смисъл в нея.
1 клас - приказки и басни
2 клас - приказки  басни
3 клас приказки и басни
4 клас госпожата им даде различни книги, на него се падна "бабата бандит". отврат.
после вече бяха обвързани с програмата и беше една идея по-добре, но пак с неохота.
заменях ги с каквото аз преценя. четохме Пратчет, Чудомир, книжки на английски... смятах, че трябва да започне да ги усеща като забава, не като задължение и тогава ще започне да ги търси сам, за удоволствие, а не заради задължението.
не се получи съвсем, но не се отказвам.

# 619
  • Някъде на край света
MiaNaNia съболезнования.
Ние го изкарахме съвсем скоро, при все че работя дистанционно, децата са ДО, пазаруваме един път седмично, а съпруга ми са 5 човека в офиса на 200 квадрата.
Мисля си, че каквото е писано , това ще става.
За малкия ми е кофти като е ДО. Не си познава новия клас и преподаватели, трудно се концентрира.... ужас е. Голямата след тормоза последното ПО не ще да се връща като коментара й е: "Ужас, пак ще ни съсипят от контролни, вместо да научим нещо..." и според мен е права.

# 620
  • Plovdiv, Bulgaria
Моят син днес много ме разочарова- още преди да се е прибрал от урок по Математика и получавам връзка от госпожата как е бил отново без домашна, безотговорен , макар и много умен. Но мен ме нарани, че ме излъга снощи!Не знам дали заради Ковида, но съм толкова чувствителна и много се "вързах". Как се справяте с това?
Ядосах се, избухнах, винаги съм била толерантна, говорили сме много за бъдещето, трудолюбието и т.н., но днес даже го и обидих..
А по повод присъственото обучение, аз също бях от страхливите, даже много. Сега след 3 седмици боледуване се радвам, че го минахме и поне за малко ще спра да го мисля.

# 621
  • София
ПО - основно се притеснявам, че ще ходят два дни и пак ще са в карантина. До сега са били в три карантини, а ние още не сме го карали. Не знам до кога ще сме между капките.

Ние също се разходихме в Пловдив през ваканцията. Хубаво си изкарахме.

За книгите, малчо четеше доста до пети клас, но вече не иска. Не настоявам.

# 622
За некарали изобщо не бих се замисляла и не бих пуснала.
Този щам е много по-заразен от ноемврийския.

МиаНиа, съболезнования! Да почива в мир!

# 623
  • Варна
Не сме го карали никой вкъщи, или поне не знаем. И аз и съпругът ми служебно  се срещаме с много хора на ден. Децата всеки ден са навън с приятели. Притеснявам се разбира се, взимаме предпазни мерки. Каквото е писано. Оказа се, че изолацията вкъщи също не помага. Гледам да не създавам излишна психоза в децата- смятам, че това няма да им помогне с нищо.
Ния съболезнования.

# 624
  • София
MianaNia, моите съболезнования...

Vox, дъщеря ми е в Пловдив, на състезание  аз така и не отидох и много съжалявам.
От утре сме на въртележката. Наборът не е научил нищо наизуст. Сега излизал, после щял да се подготвя за контролното по литература - силно се надявам да го направи

# 625
  • София
MiaNaNia, съболезнования! Да почива в мир!

Моят в последния ден от ваканцията се сети, че има да учи по география за утре.
А като го питах предните дни всичко ли си е направил и подготвил за училище - даааааа!
Това не му попречи сега да излезне с колелото. На въпроса ми кога ще учи, отговори, че имал план за остатъка на деня и изхвърча навън. Не знам какъв точно му е планът, след като има урок по МАТ в 19:00ч. и днес определено ще си легне не по-късно от 22:00ч. Да се оправя!

# 626
За мен най-големия ужас е да не занесем нещо на свекърите точно, възрастни и с доста болести са.
Слава богу, поне не сме ги заразили ние, защото месеци не бяхме се виждали. Те пенсионери и уж вкъщи, но пак няма гаранция. Благодаря ви момичета!
Иначе девойката вчера и днес прави пробни онлайн, още не знаем резултатите.

# 627
  • Варна
MianaNia, приеми моите съболезнования!
vox, благодаря ти за чудната гледка. Октомври за първи път ходихме там и наистина е много красиво.
Kally, стана ми интересна информацията за книгата, която сподели. Моят син също хареса Пърси Джаксън, но след това така и не намери с какво да продължи. Днес влязох в една книжарница за да видя "Хрониките на..", но ми я показаха само обвита и не успях да я разгледам. Ще я потърся и в библиотеката Simple Smile

И нещо да ви питам - знаете ли дали има друга, по-нова, версия на филма за Бай Ганьо, освен с Г. Калоянчев? Бих искала да го изгледаме със седмокласника.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 17:51 от Лилла

# 628
  • София
Kally, стана ми интересна информацията за книгата, която сподели.
За "Аз, Анна Комнина" или за "Хрониките на Амбър" /10 части, завършени/?
Първата е за майките, поредицата е за децата Wink

# 629
  • Варна
"Хрониките на Амбър" погледнах. Беше някакво луксозно издание на Барт, опакована.

Общи условия

Активация на акаунт