Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 712
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Лилла, не знам нова версия на Бай Ганьо, но още миналото лято моят седмокласник изгледа всички с Калоянчев с голям кеф. Пробвайте.

# 631
  • София
Марти, а не е ли по-добре да я пробваш с нещо незадължително като литература. Смятам, че по-важно е да се чете, отколкото да са прочетени тези "задължителни" произведения. Разбирам ги децата, че отказват четенето, щом ще е това!
Моли, покрай брат й, купувах и на нея какви ли не книги с идеята, че ще се увлече по някоя, но уви не прояви никакъв интерес. Заради това, че няма желание взехме електронна книга с идеята, че може да се "запали", но не и не 🙄
MianaNia, съболезнования и от мен.

# 632
Марти, а не е ли по-добре да я пробваш с нещо незадължително като литература. Смятам, че по-важно е да се чете, отколкото да са прочетени тези "задължителни" произведения. Разбирам ги децата, че отказват четенето, щом ще е това!
Моли, покрай брат й, купувах и на нея какви ли не книги с идеята, че ще се увлече по някоя, но уви не прояви никакъв интерес. Заради това, че няма желание взехме електронна книга с идеята, че може да се "запали", но не и не 🙄
MianaNia, съболезнования и от мен.

Има и такива деца. Наборът също не чете за сега Simple Smile Смятам, че ще им дойде времето и на тях...но със задължителната литература е сигурно, че няма да се получи Simple Smile
И ние взехме електронни книги, две...ползват се основно от мен, и на годишната ни почивка от 10 дни, от големия ни син и ММ Simple Smile Тези 10 дни дори се караме за тях (на плажа).
Днес изтеглих  "Хрониките на Амбър", но в опит да ги кача на Киндълите, се оказа, че и двата нямат батерия Simple Smile Кой знае от колко време??? Сега се зареждат!

# 633
  • България, София
MianaNia, съболезнования! Нека почива в мир!
Ужасен вирус Disappointed Relieved

След като го изкарахме всички, съм една идея по - спокойна, но продължаваме със спазване на мерките, както и преди. Докато не пуснем антитела, за да видим с колко сме се сдобили, няма как да е друго яче. Но е рано още за такова изследване. Пък и да имаме антитела, пак ще трябва пазене. Те не се до живот.

Наборката попълва тетрадката по история. Исках да направи поне един пробен изпит тези дни, но така и не остана време.
Зпочвам да се отчайвам. На последния ПИ от школата по БЕЛ има 64 точки. Карах я да се упражнява през ваканцията и се надявах да успея да видя някакъв резултат. Уви.

# 634
  • Варна
МиаНаНия, съболезнования! Толкова много мъка причини този вирус. Как е Ния? Сигурно страда ужасно - бабите са много важни за нас, момичетата.
Днес пак ви изпуснах. Но садих картофи на вилата Simple Smile Поне гладни няма да останем. В това време щерката беше на школа, после си готвила ориз "по китайски", изгладила си дрехите за утре, прибрала прането, събрала раницата - мерак ли бе да го опишеш! Е, не е решавала задачи или чела нещо, но стига с тоз максимализъм.
Надявам се да не се разболее никой. Тези дни мислим да слагаме ваксината и да си отдъхнем малко поне от това.

# 635
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
MianaNia, приеми моите съболезнования!
vox, благодаря ти за чудната гледка. Октомври за първи път ходихме там и наистина е много красиво.
Kally, стана ми интересна информацията за книгата, която сподели. Моят син също хареса Пърси Джаксън, но след това така и не намери с какво да продължи. Днес влязох в една книжарница за да видя "Хрониките на..", но ми я показаха само обвита и не успях да я разгледам. Ще я потърся и в библиотеката Simple Smile

И нещо да ви питам - знаете ли дали има друга, по-нова, версия на филма за Бай Ганьо, освен с Г. Калоянчев? Бих искала да го изгледаме със седмокласника.

ние гледахме Bai Ganyo в младежкия Simple Smile с Николай Урумов. https://mlt.bg/bai-ganyo___5509
прекрасен бай Ганьо е. Simple Smile

# 636
Не съм ви изчела и се извинявам ако вече сте обсъждали, но дали се предвижда да отворят школите...моят хубостник го ухапа куче, нашето куче и доста се разстроих честно казано, защото утре трябваше да е на училище, а сега каза че няма да ходи, защото ръката го боли и мъжът ми го подкрепя. Нямам вече сили да се разправям и да се оплаквам. Завиждам ви за отговорните и съвестни деца, които сте отгледали..едно време и аз бях такова дете, но моето не е такова... това е положението.

# 637
  • София
Chistina1980, децата са такива каквито са.
Не се ядосвай, някои стават отговорни по-късно. Други стават безотговорни на 30,40,50.

Живеех на метри от блока на Калоянчев и Мутафова. И бай Ганьо съм го гледала в магазина, на улицата.. Двама човека публика му трябваха и почваше. Мислех, че след филма ще се влюби в образа,но на детето филма не му хареса. Всеки случай е добре да се пробва.

# 638
MianaNia, да почива в мир свекърва ти!

Благодаря на всички, които споделиха идеи за подаръци - ние също винаги подаряваме и никога не ги обвързваме със заслуги/незаслуги. Остава си въпросителната у дома, но се успокоявам, че имаме още малко време за размисъл. Той чете много, но тук литературата не го възторгва - нямам търпение да се приберем и да си напазаруваме книги от БГ за всички.
Ние също изкарахме вируса в началото на октомври и в началото на февруари все още имах някакви останали антитела (33,06), така че всички наскоро боледували мисля, че може да дишат спокойно до матурите, че и за морето!
Dive, как си мечтая за вила, на която да отглеждаме прехраната...Ако може и да е в Италияяя....Wink

# 639
  • София
Аз мисля да не я пускам на училище. Много мислехме, но имаме рискови възрастни родители с които работим заедно  и едва тази събота успяхме  с ваксинация. Да не ни докара нещо от училище до 2рата доза . В нашето Софийско училище само 7клас за 190 деца. Миналият път целият етаж беше пълен с тях.  Не може са се говори за дистанция.

# 640
  • Варна
st Dobri, би било интересно да се гледа тази постановка на живо. Ще се радвам, ако има представяне и във Варна.
svetliмеждувременно свалихме  филма с Калоянчев и ако не с набора, то ние с ММ ще го гледаме.
christina, все още няма разрешение за школите. Могат да работят с деца само до 4 клас. Поне това е информацията, която аз знам от нашата школа. Желая бързо възстановяване на вашето момче. И дано не се е стреснал много от ухапването.

# 641
  • На морето!
Школите заедно с игралните зали и баровете ще чакаме. Явно са еднакво рискови и приоритетни за Ангелов.

# 642
  • София
Школите заедно с игралните зали и баровете ще чакаме. Явно са еднакво рискови и приоритетни за Ангелов.

Школите са след игралните зали и баровете, все пак трябва да си знаем кое е с приоритет.

# 643
MianaNia, моите съболезнования! Ние не сме боледували. Мъжът ми се ваксинира, а ние с голямата ми дъщеря се записахме и скоро ще се ваксинираме. Толкова се надявам да открият ефикасно лечение и да отпадне необходимостта от ваксиниране.

# 644
Някой да има миналогодишните ПИ по математика на Вектор с отговори? В пощата ги няма. Търся изпита от края на март 2020.
Бихте ли ми дали линк към пощата?

Не е линк, но има правила (краят на всеки първи пост в темата):

...
Нашата поща:
Скрит текст:
Споделяме, качваме, ползваме полезни материали по всички предмети, любезно предоставена ни от набор 2005.
*@abv.bg - парола се предоставя на лични само на потребители, които са писали редовно в поне три последователни теми.
Благодаря! Ще изчакам да минат още две теми, в които да публикувам. Дано да не е късно за седмокласника.
...

Общи условия

Активация на акаунт