Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 715
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Добро утро!
На добър час на всички българските ученици, тръгващи днес на училище!
Да са здрави, умни и щастливи деца!

# 646
  • София
MianaNia, много съжалявам, съболезнования!

Страх ме е от присъственото, разбира се. Мерките вече са разхлабени, но числата за заболелите са си страшни. И двете деца почват в тази ротация, т.е. ставаме контактни с два класа и целите им семейства. Ние сме с първа игла преди 3 седмици, спазваме стриктно всички мерки, но английската мутация заразява вече и деца, това най-много ме притеснява. Поне 2 седмици преди НВО се надявам да не са присъствено, ако са - ще пробвам ОЕСР, чакам отговор от училището точно как се заявява.

# 647
MianaNia съболезнования!

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 23:37 от Диничка

# 648
  • София
Добро утро, момичета. Успaхме се за първия учебен ден, изритах набора набързо от леглото и той за 6 минути се оправи и изхвърча. Загубили сме тренинг.

Мина ПИ вчера, набора с невероятният резултат от 66 т. Доволна съм, той също и да види, че може повече от сега. Дано малко се мотивира в оставащите 2 месеца.

Отивам да правя тортата за рождения му ден, стискайте палци да се справя.

Диничка, MianaNia, искрени съжболезнования. Кошмарно е с този вирус, не мога да повярвам в какво се превърна реалността ни. Искам си обратно предишната реалност - без страх и свобода.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 10:48 от catty m

# 649
  • София
Да, явно мотивацията при момичетата е друга, което донякъде ме успокоява, че другото дете е девойка и няма да го имам този проблем като е 7 клас 😁😁😁 , пък тогава сегашният седмокласник ще е 12 клас и пак ще има матура.
Абе да си кажа не е много за успокоение, моето момиче от началото на тази учебна година все я ръчкам, непрекъснато проверявам написала ли е домашни, научила ли си е по всичко. Но не се трогва много (преди не беше такава, особено в начален курс не разбрах, че има ученичка вкъщи). Преди ваканцията й писаха 3-ка по БЕЛ... ами изобщо не се трогна през ваканцията да наблегне повече на материала 🙁 Но и си е до дете. На моето явно й повлия травмата от загубата на родител в твърде крехка възраст, а и преди аз бях буфера между нея и баща й (имаше огромен респект към него и не смееше да му противоречи). Сега това ми изиграва лоша шега, така че освен наказания друго не върви при моето момиче.
Днес ги изпратих и двамата на училище и вече ми е едно притеснено... очаквам Школото да се обади 🙄🤪

PS Връщам се да дочитам какво сте обсъждали 🙂

# 650
  • София
И на мен ми се свива сърцето като видя синия знак на Школо отгоре. 😂

# 651
Успех на всички седмокласници! Много изпитания минават децата ни. ❤

# 652
  • София
При нас днес ще правят ПИ в училище по БЕЛ, утре по МАТ. Написали са, че ще симулират реална ситуация, вкл. децата след изпита няма да имат часове и ще си тръгнат. Simple Smile

# 653
MianaNia, Диничка, съболезнования. Гаден вирус.

Моите не ги пуснах присъствено. Баща им е отново в болница за голяма отворена операция. Ако всичко върви по план, живот и здраве другата седмица ще си е у нас прясно опериран. Реших, че рискът е твърде голям.
То пък днес фалстарт на ДО-то в нашето училище - няма нет и не само седмокласниците на ДО, ами и пети и шести клас нямат училище, неописуемо страдание. Laughing

Вокс, има ли вече цъфнал люляк на тепето? Не съм стигала до върха отдавна.

# 654
И ние не сме карали вируса и ми е притеснено. Чух за 2-3 деца от класа, които минават на ОРЕС, заради страх от заразяване, но аз мисля да прибегна до този вариант юни, преди НВО, ако решат точно тогава да ги пуснат ПО. За школите съм много гневна, че не разрешават ПО при спазване на някакви изисквания. Всичко отварят, но обучението е голям риск... Нямам думи. Яд ме е и за пробните изпити. Дистанционно въобще не е същото като присъствено. На последния пробен онлайн моето дете е имало технически проблем, съответно очакваме нереалистичен резултат. Дано да не го демотивира.
Пожелавам здрава и успешна седмица на всички! Изглежда доста хора от темата не сме го карали, което е някаква извадка, а ББ бил прогнозирал стаден имунитет през май 🙃

# 655
  • София
Добро утро!
Сутринта наборът седеше в леглото си и не знаеше защо му е звъннала алармата Joy. После бързо се окопити и с бодра крачка тръгна,  дано се върне така Joy.
Аз съм се заела да вляза във форма, но сега, когато съм сама, не мога да се мобилизирам и да започна да спортувам, угодия няма Joy
 mira70, дано операцията мине безпроблемно Kissing Heart

# 656
  • гр.Варна
Добро утро и от мен!
Нашето момче днес стана много бързо и се оправи за нула време.Каза,че много му се ходи на училище и сякаш цяла вечност не е бил там Simple Smile
Ние,Слава богу,го изкарахме през декември изключително леко.По време на карантината,едната вечер децата сякаш също го минаха,но още по-леко и от нас.Едната вечер той каа,че е отпаднал и си легна в 19ч.На следващият ден каза,че му е странно,но само това.На третият-беше пушка.
Малката пък беше с болки в коремчето 2 дни и толкоз.
Аз също обмислям ако трябва да са присъствено,да го спрем поне последната седмица от училище,но ще го мислим в ход.
Прегръдки на всички и много кураж,търпение и сили Simple Smile

# 657
  • Варна
Помня, че някой в темата (мисля Тити, но може и да греша), чакаше ДПП за Русе. Сутринта погледнах, заради приятелка и вече са го качили: http://www.rio-ruse.org/?page_id=7229, та споделям в случай, че е полезно за някого.
Сега тръпна да науча колко теста са им дали днес Simple Smile Девойката снощи заспа в 21:30 и забравила да си навие аларма. В следствие на това (или на ранното лягане) станала в 5:15 Simple Smile Упорито твърди, че не иска да ходи на училище, ама аз такова нещо не помня от начален курс!

# 658
mira70, и аз отдавна не се бях качвала до върха. А едно време, синът ми като беше бебе цяло лято, всяка сутрин се катерих с количката до горе. Хем разходка, хем тренировка Simple Smile За люляка не е ли рано още, иначе се е раззеленило и направо се усеща прилив на нов живот.
Скрит текст:

# 659
  • София
При нас днес ще правят ПИ в училище по БЕЛ, утре по МАТ. Написали са, че ще симулират реална ситуация, вкл. децата след изпита няма да имат часове и ще си тръгнат. Simple Smile

Това е страхотна инициатива, браво на училището!

И мен обичайно ме свива стомаха като получа съобщение от Школо. За сега е тишина, пека си тихо и кротко блатове, върша си работата и направо ми е странно, че съм сама вкъщи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт