Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 30 142
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Моето момче и на ПИ по МАТ бележи напредък - със 7т. над резултата от предходния изпит.
По БЕЛ са написали и допълнителна оценка, дадена от преподавател: 6
Както и рецензия от преподавател, че "ученикът бележи огромен напредък".
Доста успокояващо звучи Hug . На преразказа точки са му отнети само заради правописни и пунктуационни грешки. Много ме радва това, тъй като вече ще можем да се фокусираме в изчистването на правописа и да приемем, че знае вече как се прави преразказ. Като си спомня миналата година каква мъка беше само като чуеше, че има да пише преразказ. Отнемаше му по 5 часа. Сега вече е претръпнал и очевидно се справя.
Доволна съм от тези два ПИ. До НВО се надявам още по-добре да стане.
Сравних по таблицата за мин. и макс. балове от миналата година за паралелките, които иска. Ако приемем точките от последните му ПИ като все едно са от НВО, по балообразуване - вътре е Heart Eyes .

За ваканцията - съгласна съм, че почивните дни са за почивка, но не и да виси пред компютъра в игрички нон-стоп. Винаги гледам да има баланс. Както казва Vox, нищо няма да му стане ако отдели по час-два за някое домашно, задача или преговор. Тази ваканция от училище са го пощадили - има домашно само по БЕЛ, АЕ, ИтЕ и Биология. Две от тях ги приключи през уикенда, остават още две. Отделно сам си иска часове с частния учител по МАТ, защото не се чувства сигурен с пресно взетите неравенства. Дано времето тази седмица да е благосклонно и да прекарва повечко навън - с топка или колело. А и тренировките му са по-хубави като са на въздух. Ако вали и не е за излизане със сигурност ще пробутам игри с картите по БЕЛ Smiling Imp

# 331
Аз не харесвам изобщо този израз "Нищо няма да му стане..." То по тази логика и на възрастните нищо няма да им стане час, два на ден да вършат служебни ангажименти, по време на отпуск Simple Smile Но това е само на теория при мен Simple Smile Седми клас е малко по-така...и аз съм му планирала игри с цитатите и няколко пробни за ваканцията Simple Smile Но искам точно да е свободен от домашни към училище, за да може да се класирам аз...

# 332
Коментираме сегашната ситуация, нали?
Иначе и аз не помня някога да съм ги карала от амбиция само да учат през ваканциите Simple Smile

# 333
аз говоря само за сега. иначе никога не давам нищо във ваканции. моли май имаше предвид домашните от уч, но може би се имаше предвид по бел и мат, а не някакви си домашни Simple Smile аз напр не съм доовлна, че от уч и школа няма много домашно, но компенсирам с пробни и сборници.

# 334
О, да, Vox, аз си противореча, ама съвсем малко... Simple Smile Защото ми се иска да ги оставя в пълноценна почивка, но  ще трябва да поискам да направи някоя пробна. А първоначалният ми протест беше срещу това, че е хубаво да имат домашни от училище за ваканцията Simple Smile

# 335
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile успях да ви дочета.
почиваме изцяло, тотално, пълноценно... който както му казва.

вярно, че той вече е приет в гимназията в своето училище, но и да не беше - всички имахме нужда от малко откъсване и освобождаване на напрежението.
след неделя обаче пак ще трябва да учи и пише и честно, знам как ще успее.
по математика са им дали задачи за всеки ден поотделно и като гледам списъка ми се гади.
по български същата работа, по литература - пак така.

Wink още не е разбвал, че е приет. мисля, че това малко ще помогне за мобилизацията.

# 336
Е, тук ме хванахте неподготвена Wink
Изобщо не знам дали има домашни от училище. Дано нямаМе някой проект, че съм във ваканция Joy

# 337
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
проектите са му интересни  си ги прави сам, но домашните....
по математика: първи ден - (примерно) тест номер 3.4 и 3.7, задачите на страница 18, 20, 25; втори ден... схванахте идеята. Wink и така за всеки ден.
по литература - теза 1, 2, 3, разказ този и онзи, стихотворение ...
по БЕЛ - части на речта, правила за ... забравих вече какво...

по мои сметки, за трите трябват по 3 часа на ден минимум.

както сме пропуснали 5, значи следващите дни да не спи. Wink

# 338
  • В светлината на слънцето
Моят има домашни и ще го натоваря и с още даже. Засега държи първото място по точки на ПИ мат в темата, но отзад напред. Поне е оправил някои пропуски.

# 339
  • София
По БЕЛ имаме напредък от предният път
 Има 89 точки. По математика, обаче пада с 2 точки и сега е на 81 🙁
И по двата предмета на втората част е с по 32 точки.
За ваканцията и аз съм на мнение, че е дадена за почивка. Домашни не знам, дали има, но и да има ще ги прави уикенда.

# 340
  • Варна
Поздрави от едно райско място Simple Smile В момента съм на крайморска вила с две седмокласнички и една шестокласничка. Пия си розето, а те горе изтрщяват с техни си неща и най-голямата ми тревога в момента е да не се задавят с пуканки Simple Smile Относно домашните - видях в класрум - преди да потеглим й бяха останали 2 домашни за дати 10 и 13.04. Каквото и друго да е имало - оправила го, та едва ли е било много Wink Сега щуреят и се забавляват пълноценно - спят до късно (лягат си много след полунощ), готвим си, играем табла, карти, на филми, асоциации. Изобщо - подмладяват ме Simple Smile Но безплатен обяд няма - по един час на ден са мои! Решават по един модул от ПИ "каките", а "малката" упражнява под още не пияното ми око текстови задачи и уравнения, че много я мъчат. После за 10-15 минутки с всяка обсъждаме грешките и пак се потапят в техния си бяс Simple Smile
Поздравления за олимпийците! Чудесни резултати споделяте, чак ме е срам да обявя 2.5т от страна на щерката - малко, но от сърце Simple Smile При положение, че не е решила и една задача за подготовка и не е в специализирана паралелка, самият факт, че има хора от МГ с нейния и по-нисък резултат си е утеха. Било е трудно и всяка точка е успех! А тези с над 10 направо са за медали, мен ако питате!
Много се разбърбоирих. Наздраве от мен и костенурката Калинка, която намерихме тук Simple Smile

# 341
То ваканциите да са като едно време, цял ден навън, игри от сутрин до вечер
А сега цял ще виси на компа, поне да свърши нещо полезно
Самият той иска да му оставям теми, явно се е притеснил, че не остана много до матурите

# 342
  • гр.Варна
Някой има ли ключ от последният ПИ на Междучасие по БЕЛ? В пощата намерих теста, на не е отговори.
Ще съм благодарна ако някой ми ги изпрати.
Благодаря!

# 343
  • София
Изпратих преди около два часа в един мейл ПИ и по БЕЛ и по МАТ с ключовете.
Вижте в “Кутия” , а не по папките.

# 344
  • В светлината на слънцето
То ваканциите да са като едно време, цял ден навън, игри от сутрин до вечер
А сега цял ще виси на компа, поне да свърши нещо полезно
Самият той иска да му оставям теми, явно се е притеснил, че не остана много до матурите

В нашия случай е баш така. Излиза се сутрин и прибирането е малко след 20 часа. Обикалят с колелата цяла София. Забраних обаче качването на Витоша и спускане по екстремни пътеки преди матурата и сега ми е много сърдит. Освен това свих времето за навън и сега излиза чааааак по обяд.

Общи условия

Активация на акаунт