Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 758
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
  • София

Бонанза, жив и здрав да ти е!

# 376
  • София
Аз се притеснявам какво ще се забавляват вкъщи, освен с комютърни игри. Но това ще е, младежът да си измисли забавление за гостите, аз отговарям за тортата и почерпката Simple Smile Не ч ене го заплаших и от лишаване от тържество за РД, ако се издъни на пробния сега в неделя. Ама си се знам, че сърце няма да ми даде да го направя. Виж за подарък не знам какво да правя. Той иска нов телефон, ние не сме съгласни, защото не го заслужава. А друго не иска, т.е. иска неща, свързани с игрите, но там съм категорична от преди Коледа още, че няма да го отгрее.

# 377
  • Варна
Честито на рожденниците! Моето е юнче, има време.
Днес го накарах да пререшим заедно задачите, които не е успял да реши на ПИ, т.е. дал е грешен отговор. Еми какво да Ви кажа, само 1 го затрудни, другите реши леко, даже се чудеше къде му е била главата. Това относно фактора стрес... Не говори добре за него.
Иначе днес намерихме в домашното му задача, която и мен хвърли в тъча. Или има грешка в условието, или аз съм трамвай.. Ако има любопитни математици, ще споделя.

# 378
  • В светлината на слънцето
Честити да са рождениците на Бонанза и Нери! Heart
Ама нашите яко са ги заринали с домашни. Днес мислех да му дам един пробен, но ми дожаля. Обаче утре няма да му се размине.

# 379
Нашето априлче, реколта 2007, пък вчера се сдоби със счупена лява ръка при тренировка по тенис и веднага ми изникнаха постовете тук, в които някои дами се чудеха дали да не спрат децата от спорт, непосредствено преди НВО. Хубаво е да се имат предвид различни сценарии...
Добре, че ние не врим в този казан, наречен подготовка за НВО (не сме в БГ в момента), но пък ще посрещне рождения си ден в гипс.
Neri, честити да сте и вие с твоята априлска девойка! Много здраве и успех и на двете ви!

# 380
  • Varna
...
Иначе днес намерихме в домашното му задача, която и мен хвърли в тъча. Или има грешка в условието, или аз съм трамвай.. Ако има любопитни математици, ще споделя.
А моето юлче... точно ден след като трябва да излезе класирането   
Svetli, дай задачата че ме заинтригува.
Честито на всички рожденици! Жив и и здрави и много успешни да са!
Dive, тази вила на познати ли е или се отдава под наем. Ако е удобно може и на лични. Отдавна търся нещо такова да наема примерно за рд на дъщеря ми.

# 381

Svetli, дай задачата че ме заинтригува.

И мен!

Честито на всички рожденици и от мен!  Здраве и щастие им желая. Моят е чак края  на ноември Simple Smile

# 382
  • Варна
Даден е правоъгълен триъгълник (ъгъл С=90°). Ако височината СН е 3 см и ъгъл БАС=15°, намерете лицето на триъгълника.

# 383
  • Бургас
Честити рожденици! Много здраве и успехи!
Bonanza, готин празник сте организирали.
Dive, при вас е чудно! Забавлявайте се!
При нас не е много ваканционно, че дъщеря ми втори ден гледа брат си, който е втори клас и много я дразни. Ама няма начин трябва и да поработя.
Отделно тази седмица имат 3 теста по математика, организирани от госпожата им по математика. Супер е, че ги подготвя, започват в 18.00 часа, които хич не е удобно.
На олимпиада по математика има 11 т. Не е много доволна ама това е положението. От тяхното училище са 3 деца, които продължават за националния кръг. Пожелавам им успех, заслужават го.
marini, бързо възстановяване на твоето априлче!

# 384
Светли, височината към хипотенузата в правоъгълен триъгълник с 15 градуса ъгъл е една четвърт от хипотенузата.

# 385
  • София
Bonanza, да е жив и здрав рожденикът ви! Нека с обич и уважение изпълва вашите души, нека гали косите ви до дълбоки старини Flowers Hibiscus
Страхотно си празнувате, ще се забавляват истински!
Моят и той е априлски телец, взел от рогатия характер и на овните Joy
Младежът е навън по цял ден, само плуването го спира това да е от сутрин до вечер. Прави по нещо, свързано с учението, но изобщо не му е приоритет.

# 386
Даден е правоъгълен триъгълник (ъгъл С=90°). Ако височината СН е 3 см и ъгъл БАС=15°, намерете лицето на триъгълника.

# 387
  • София
Днес го накарах да пререшим заедно задачите, които не е успял да реши на ПИ, т.е. дал е грешен отговор. Еми какво да Ви кажа, само 1 го затрудни, другите реши леко, даже се чудеше къде му е била главата. Това относно фактора стрес... Не говори добре за него.

С това всъщност ми напомни за какво най-много ме ядоса набора на последния ПИ по МАТ. Не просто заради малкия брой точки. А защото нашият не е решавал задачите от първи модул отстрани, т.е. на чернова. Не знам как е заграждал отговори ей така, "решавайки" наум. Пришки ми излязоха на устата да повтарям, че всяка задача трябва да се пише, за да е сигурен в решението. И частната учителка повтаря до безкрай това. Не знам за какъв се мисли, че решава наум. Виден е резултата от това. Овен, ужасен овен е станал. А беше такъв сладък преди Sad

marini, съжалявам за случката, наистина неприятно.

# 388
  • Варна
Светли, височината към хипотенузата в правоъгълен триъгълник с 15 градуса ъгъл е една четвърт от хипотенузата.
Синът ми каза, че това не са го учили...

# 389
  • София
svetli, това е основна задача, т.е може да се използва без да се доказва в първа част на НВО. Иначе трябва да се докаже/по-горе Ziggy Stardust е показала как/.Ето така ще изглежда

Допълвам се - Neri, честит празник и на вас със закъснение.
marini, много неприятна случка, дано ви е последната Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт