Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 754
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Каква е разликата на този практикум с курс?
Desem, тези практикуми са тестове. Кагато го записвах на ПИ на Регалия, взех е тях. Така си пише, "Практикум по математика" и като го избереш, се отваря смарт-тест. Реално си прави теста и след това си вижда веднага грешките.

# 556
  • Varna
Относно подаръците аз бих купила хубави слънчеви очила, фотоапарат, бих му взела карта за картинг, за езда, или да го изпратя на някой екстремен лагер. Но всичко е въпрос на интереси... Моята дъщеря се вълнува от скейборд, от екскурзии, от велосипеди, иска и графичен таблет, но виждам че вече е обсъдено...
Иначе аз пък обратно искам да не се хваля с това, че сега започна да й се чете книга... точно 2 месеца преди матурите не мога да й вдигна главата от Хари Потър. Три пъти я почва през последните 3 години, но явно чак сега предизвика интерес.
Иначе успявам все още да я мотивирам да учи, но тя има и достатъчно домашни за да не й остава време да се отпусне.
И аз се чудех за практикумите на Регалия  за БЕЛ дали има нещо различно, но ако са само тестове няма смисъл да й ги взимам.

# 557
И да отпадне, и да не отпадне материал от седми клас, НВО е върху задължителното учебно съдържание от V, VI и VII клас, така че шестокласният материал няма тепърва да " влезе" по простата причина, че вече си е вътре.

# 558
  • София
Бебчо, т.е. това са само тестове, няма учител ?

Catty, а опитвала ли си с моркова?
"Ще направиш това, ще получиш това....?“
При баткото работеше Joy
Скрит текст:
Тръгна от загубени дрехи, вещи (телефони в това число), докато капката преля от едни суичъри, след като не помогна говорене завих "следващия загубен го плащаш у му обявиха цената
[/i]" имаше 3 за училище бе останал с 2. Когато остана с 1 му обявих 40 лв. струва, имаше пазар как не може да е толкова скъп, изчакай не ги взимай още ... знаеше че и ако 3тия загуби ще е *3 цената.
Намери го вторият на следващият ден.
За загубен и намери телефон го накарах да купи на децата един огромен шоколад от събраните си, "много скъп бил", казах му, че евтино е минал, трябвало е на всяко от децата да купи такъв, защото благодарение на тях не се е върнал към Нокиата с фенерчето.

По време на НВОто ограничавахме ползването на мобилни данни, на Интернет, на игри, като си изпълни задълженията, може. Знаеше, че ако не ги изпълни, срокът на ограниченията ще се увеличи.

# 559
  • София
И аз си мисля, че няма да отпадне материал. Миналата година е отпаднал, точно както vox каза, защото дълъг период от време нямаха занятия, докато сега от началото на учебната година учат. Ако отпадне ще си признаят провала на ДО, а всички висшестоящи, които слушах напоследък твърдят, че ДО е успешно. И дано да греша, но си мисля, че НВО ще бъде толкова лесно, че децата наум ще решават задачите.

# 560
  • София
Мисля, че Вълчев и Кастрева са ми достатъчни в последните два дни.
Вече ме обзема пълна апатия към решенията на властимащите...
Ясно е, че правят всичко за тях си, а не за децата, както винаги е било.
Къде ти да търсим рационална мисъл там, където никога не я е имало.
Дори елементарната сметка да бяха направили, че часовете в ДО са по 30мин., което е  < от ПО с 40мин., щяха да видят колко ощетен е сегашният набор седмокласници. И дори само споменатите "две теми" да отпаднат, пак е нещо на фона на доста по-краткото време за подготовка. Но не би!
Спирам да се занимавам и да мисля по въпроса. Искам просто всичко да приключва, да се свършва с това НВО и тая учебна година!

# 561
  • София
katiABV,
Скрит текст:
така е, да, въпросът е, че явно синът ми е презадоволен, защото той реално има всичко, към което би проявил интерес - и часовник, и безжични слушалки, и геймърски такива, и тротинетка, и колело... Той иска нов смартфон и геймърски компютър, който струвал над 2 бона, доколкото разбирам. Ами няма как да стане, още повече с "ученето", което домнстрира. За това съм затруднена - не измислям нещо, което хем да му допадне до някаква степен, хем да е конпромис от моя страна. Подарявали сме и графичен таблет, който ползва 2 пъти и го продадохме.
Скрит текст:

С графичния таблет и аз ударих на камък - работи с гимп, но не и с някои други програми, които той пък предпочита...
Впрочем, в синхрон с графичния таблет... принтер за снимки?

И да отпадне, и да не отпадне материал от седми клас, НВО е върху задължителното учебно съдържание от V, VI и VII клас, така че шестокласният материал няма тепърва да " влезе" по простата причина, че вече си е вътре.

Да влезе не в изискванията, а в реалните тестове. Като влиза целия материал, логично, в по-голяма степен нещата са изтеглени към "по-трудния" материал от 7-ми клас, по-малко въпроси би имало в/у материал от 5-ти и 6-ти и по-малка вероятност да се падне такова произведение... За БЕЛ говоря, за МАТ е все тая - ясно, без знания, получени на ранен етап следващите просто няма как да се реализират, така да се каже, градят се отгоре... но при произведенията всяко си е само за себе си.

# 562
  • София
И да отпадне, и да не отпадне, все тая. Всички ще са поставени пред равни условия. Да ги пазим, да не се разболеят точно по изпитите и каквото такова.

# 563
  • Варна
Едва изчетох! Много ми харесват активността и добрият тон в темата Simple Smile
Да дам и моя принос към последните теми, които разисквахте:
- относно подаръците - винаги сме подарявали или каквото иска или каквото преценим, че би я зарадвало (понякога и дреха я радва), правили сме партита, специални фамилни вечери и т.н. Но тя ни е едничка, а и в след-студентските си години не сме били финансово ограничени (е, тя не е искала и хеликоптер за РД, де Simple Smile ). И да, с годините ми става все по-трудно да й измислям подаръци, защото и тя обикновено няма нещо, за което да мечтае.  За последния РД през декември получи обеци и тениска на "химична" тематика. Радва им се не по-малко от доста скъпите безжични слушалки за първи юни. Но да си призная и аз съм я заплашвала, че няма да има празненство/подарък, ако продължава да се държи така. Накрая винаги омеквам и получава всичко... просто сърце не ми дава да я лишавам (знам, че не е много възпитателно).
- относно материала - то и да отпадне нещо ще има недоволни. За момента си пожелавам честен изпит, без сгрешени задачи и неадекватни квестори, всички да са живи и здрави да се явят.
- ако ги пуснат присъствено 2 седмици преди НВО, ще я оставя у дома - по семейни причини. Нямам право да рискувам явяването й. То, може и в банята да се подхлъзне и да си счупи водещата ръка, ама в тия времена не ми се иска да добавям допънителни рискове.
И отчитам - ваканцията свърши - днес ударно прави по един ПИ по двата предмета - с разписване, белови, всичко както си му е редът (пратиха ни ги от школата) и донаписа липсващите домашни за училище.
Рапорт даден Simple Smile Наздраве!

# 564
  • София
Desem, да, само тестове са. При моя син това работи - всеки опит да дам нещо на хартиен носител води до вой на вълк-единак.
И при него нещо се случва - вчера започна да учи наизуст, явно си е мислел, че няма да се върнат ПО Joy. Дори и "Уча се" беше отворил, пу-пу, да не му е уроки.
Някаква мания по определен модел на хранене се наблюдава при него - днес отметна някои неща и го наградих с пилешко филе с броколи и сметана на фурна Joy

# 565
  • София
Не очаквам да отпадне материал, иначе се признава неуспеха на ДО. Но реално мен не ме бърка. Очевидно е, че синът ми ще се изложи така или иначе и това с материалът е май-малкият проблем пред нас.

Иначе, да. За една година опитах и моркова, и тоягата. Говорих, обяснявах, разбирахме се, давахме шансове да се докаже. Но просто днес чашата преля с този резултат и с лъгането, че решава задачи днес, а реално си писнал компа и не беше написал нито една буква. Но иначе дойде при мен в хола и миказа, че малко му оставало. най-нагло ме лъже в очите. Станал е просто безотговорен и не му пука. Прибрах всичко днес. Ще остане без подарък за РД, обмислям дали и сбирката вкъщи да не отменя. Но ми е жал, става на 14 все пак. С децата си компенсирам липсите от моето детство, които съм имала - сбирки, дрехи, вещи. Но просто той мина границата. Много ми е тъжно Sad Иначе идеята за принтер за снимки ми харесва много, може би, защото аз бих се зарадвала на подобен подарък.

Ох, искам да минават тези 3 месеца и да се приключва.

# 566
Идея за подарък е и осиновяване на слонче Simple Smile https://www.facebook.com/120805694888/

# 567
  • София
Catty, проверявай, всеки ден, всяка задача, компютъра след това, аз кабели съм прибирала.
За щастие тогава можех и компютъра му да приберем, сега с ДОто - не, но може да му се ограничи достъпа до определени места.

# 568
  • София
catty m, ако съм честна, и аз не бих подарила скъп подарък при подобно положение (особено за лъжата), но все пак бих му взела един голям шоколад и нещо дребно. Бих му споделила, че и за партито съм се съмнявала - да се радва, че за разлика от него не съм се отметнала от думата си
Преди време на моя му казах, че подаръците са пропорционални на усилията, които се полагат. Мисля, тогава ме разбра и мрънкане нямаше.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 18:15 от molive

# 569
  • Plovdiv, Bulgaria
Дори елементарната сметка да бяха направили, че часовете в ДО са по 30мин., което е  < от ПО с 40мин., щяха да видят колко ощетен е сегашният набор седмокласници. И дори само споменатите "две теми" да отпаднат, пак е нещо на фона на доста по-краткото време за подготовка. Но не би!
Спирам да се занимавам и да мисля по въпроса. Искам просто всичко да приключва, да се свършва с това НВО и тая учебна година!

Абсолютно същото почвах да пиша и аз, Кали!

Общи условия

Активация на акаунт