Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 689
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
При нашето семейство ситуацията беше подобна - декември месец, след повече от месец ДО, спазване на всички мерки на дезинфекция и изолация, се разболяхме. Първо беше мъжът ми, той основно и само излизаше да пазарува. След това и аз. Децата не усетихме кога го изкараха. Правим всичко възможно да се пазим и защитаваме близките си, но все повече вярвам, че почти няма начин да не срещнеш вируса.

След нашия батко следва една госпожица, но това в никакъв случай не ми носи успокоение, че ще  учи повече. Даже все по-трудно успявам да я накарам да чете и прави нещо допълнително.

В този момент седмокласникът прави пробен по бел към СМБ. Предния път изкара 79т.Ще видим как ще е сега.
Molly, и моето момче е вратар. Сигурна съм, че някъде са се засичали по мачовете Simple Smile

# 601
Към кое СМБ има ПИ днес?

# 602
Лилла, ние сме и в един град...няма начин да не се познават! В кой отбор играе?

# 603
  • Варна
Към кое СМБ има ПИ днес?
Варна, но може и в други градове да има
Моли, дълго време беше във ФК Варна, после сляха наборите, се премести в Тича. От доста месеци обаче не ходи, покрай пандемията и тн. Твоят син къде играе?

# 604
Така и предположих, но не видях датата в техния график и затова се зачудих. Хубаво е, че се разминават различните СМБ в датите, на СМБ Русе също е чудесна организацията.
Към кое СМБ има ПИ днес?

# 605
Към кое СМБ има ПИ днес?
Моли, дълго време беше във ФК Варна, после сляха наборите, се премести в Тича. От доста месеци обаче не ходи, покрай пандемията и тн. Твоят син къде играе?

В Черно море. Като се върне ще го питам...знам със сигурност, че познава вратаря на Тича. Познаваме добре някой от треньорите на Тича, преди вече 7 години, тренираше при тях в Делфините Simple Smile

Форумът е голяма работа! Когато първият път се регистрирах тук при раждането на малкия, така от приказка на приказка се оказа, че виртуално си пиша с братовчедка на ММ Simple Smile Нищо чудно и сега да се окажем познати Simple Smile

# 606
  • София
За ПО - риск от заразяване има и при пълен локдаун. И ние се пазим изключително много. Градски транспорт не ползваме, пазаруваме само онлайн, работим от вкъщи, контактите са ограничени само в семейството. Изключение правят тренировките на младежа, но там няма как да не се спазва дистанция от минимум 3-4 метра, просто спортът е такъв. И въпреки всички мерки, които сме си наложили, съпругът ми се разболя преди 2 масеца, така и не разбрахме откъде се зарази. Но най-интересното беше, че нито аз, нито детето се разболяхме тогава. Като оздравя мъжът, си направихме тестове за антитела - той имаше такива, аз и детето не.
В този ред на мисли и да пусна сина на училище, и да не го пусна, няма никаква гаранция. Предният път, като ходеше ПО, нямаше проблем. Предпочитам да ходи ПО, заради по-качественото обучение, физическа активност и общуването му с приятелите. Другото май е Божа работа.

За подаръците - РД на младежа се пада през лятната ваканция и винаги се празнува с подаръци, лакомства и някаква забавна изненада. Не винаги се получава да съберем приятелите му, защото обикновено по това време хората са по почивки извън града. Но подаръка за РД не бих го обвързала със заслуги. РД е най-големият празник за едно дете и щастието в този ден трябва да го гарантирам. Случвало се е да поиска някой неуместен подарък, например iPhone във втори клас, или футболни бутонки, тогава търпеливо съм обяснявала защо няма да ги получи и да си избере нещо друго. Дрехи сме му подарявали за РД само ако той си е харесал нещо, обикновено свързано с филм/игра, като суитчър на Отмъстителите, нещо Харипотърско и пр.
Хубавото е, че не е претенциозен, никога не иска нещо на всяка цена, а и още го държи детското и винаги има по няколко идеи какво иска.

За книгите - не мога да се оплача, чете. Казала съм му, че каквато и книга да си избере в книжарница, винаги ще му я купя и досега спазвам обещанието си. За съжаление, тази безумна учебна година го откъсна от възможността да чете за удоволствие, просто не остава време. Радва се, че литературата за 8 клас е по вкуса му и ще си прочете произведенията с удоволствие. Отделно за лятото са планирани книгите за Винету и Поразяващата ръка, че още малко и ще им мине времето да ги чете, както и да си довърши поредицата "Пърси Джаксън" и да захване "Хрониките на Амбър".

# 607
Kally May, и ние с големия си мислехме, че античната литература ще му хареса, защото много харесваше книгите на Рик Риърдън и изобщо се интересува от римски, гръцки богове и т. н. До някъде се оказа вярно - Илиада, Антигона...но после се почна с Библията, там жития на Константин Кирил Философ, Декамерон...и не...не ги прочете изобщо, а сега когато ги учи, са му супер тъпи Simple Smile

# 608
  • София
Моят изпада в крайност - всичко е по-хубаво от българската литература DisappointedClose .
Чакам да порастне още малко и да пробутам Талев и Вера Мутафчиева да види каква красота са техните книги.

# 609
Simple Smile Сериозно ли? И на мен не би могла да ги пробуташ дори Simple Smile По повод българската литература съм съгласна с твоя. Не че не трябва да се знаят, но наистина не са най-интересното четиво. Само трагични съдби... Аз чета не за да се натоварвам, а за да се разтоварвам...Не е моето!

# 610
  • София
И на мен не би могла да ги пробуташ дори Simple Smile
JoyJoyJoy Викаш да не се провам дори, хахаха...
Дори ако ти кажа, че според моето скромно мнение не трябва да има жена, която да не е прочела "Аз, Анна Комнина" ? Ако имах дъщеря щях да я заставя да прочете поне тази книга.
Но си права, че четенето преди всичко трябва да носи удоволствие. За щастие има толкова много книги, които да удовлетворят всеки вкус.

Редактирам се, за да ви пусна една смешка, на която попаднах току що:
Скрит текст:

# 611
  • София
За притеснението от тръгването на училище, не не ме е страх да ги пусна присъственото, напротив чакаме с нетърпение този момент. А дали ще се зарази едно дете с вируса в училище или учещо вкъщи, донесен от по - малко братче или сестриче или пък родител или пък баба и дядо гаранция няма. И в този ред на мисли при положение, че има много други определящи фактори за пренасяне на заразата, не виждам смисъл да се затворим вкъщи.
За книгите, девойката никога не е обичала да чете. С мъка чете книгите от списъка за лятото. Брат й пък до към 5 клас четеше по две три книги на месец. След това спря и до ден днешен освен задължителната литература, мисля че не е прочел нито една. Аз пък почти всяка минута съм с книга в ръка.

# 612
Kally May, признавам си, че не съм я чела, но ти ме предизвика да я потърся. За съжаление я няма в читанка, не намерих и друго място да я изтегля. Ще потърся още...но прочетох анотациите и не ме впечатли. Никога не бих я загледала. Въпреки това, тъй като ценя твоето мнение, ще я потърся и прочета.

Марти, а не е ли по-добре да я пробваш с нещо незадължително като литература. Смятам, че по-важно е да се чете, отколкото да са прочетени тези "задължителни" произведения. Разбирам ги децата, че отказват четенето, щом ще е това!

# 613
Страх ме е, но тя и дума не дава да се чуе да не ходи. Много иска да е там присъствено. Но ние с ММ така или иначе работим присъствено нонстоп, а не онлайн. Ноември го карахме с ММ, тя, не. Сега третата вълна се разболяха свекърите, за жалост изгубихме свекърва ми..

# 614
  • София
Най-важната причина според мен за това дъщеря ми да чете е, че никога през ваканцията не е чела задължителната литература. В нейното училище имаха традиция децата сами да препоръчват книги за четене за ваканцията, като всеки правеше кратко представяне на книгата и защо я препоръчва, после правеха списък и за децата това беше препоръчителния списък, без да е задължителен. Сещате се, че децата не са препоръчвали съответно училищния списък. Спомням си колко се стара дъщеря ми като по-малка, за да представи добре Сакъз Сардуня на Елиф Шафак, защото това й беше любима книга тогава. Съответно децата наистина се инспирираха едно друго да четат по този начин.
Българската литература е много хубава, но за нашите години вероятно, съвсем наскоро прочетох за първи път изцяло Под игото и много ми хареса, в тийн години тази книга се конкурираше по досада със Записки по българските въстания за мен. Може би и на нея трябва да дам шанс сега. Simple Smile
Ох, МиянаНия, сега прочетох, ужасно и това, съболезнования! За мен най-големият ужас е да не занесем нещо на свекърите точно, възрастни и с доста болести са.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 21:11 от Olive

Общи условия

Активация на акаунт