Любители на кучета - 116

• 27 148
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Maria Mitsova 625188, и аз така като теб не успях да се сработя с тази група. Хаотична ми е, задачите все някъде отиват, не успявах да ги намеря, пък и разни непознати да ми гледат клиповете - не, благодаря. И време нямам излишно.
Първото си куче обучавах сама по една руска книга, преди 30 години. Бях на 15. Нямаше треньори, нямаше интернет, фейсбук и т.н. Но имаше салам:) Кучето научи основни команди, разхождаше се без повод и ме разбираше и без думи. Грешки съм допускала тогава и много неща не съм разбирала, които разбирам сега. Но пак имах безпроблемно за нас и околните куче.

Елза я учих с комбинация от предишния опит, догофрендс, малко от мама Еми. Ритуала на хранене например. На излизане първо учих, но после реших, че не е нужен. Тя не се превъзбужда, не скача. Чака си търпеливо да й сложа повод и без ритуал. "Погледни ме" също не учим, от само себе си се научи да ме гледа, като има нещо. В процеса на живеене и разходка учим повода, стоп, стой, чакай. Не следвам някаква система, уча както се учи дете. Тя много добре знае кое е позволено, а кое не. "Ела" знае перфектно, но ако има водоизточник по пътя, първо ще се накваси, а после ще дойде:) Това още не мога да го променя. Позанемарих малко обучението, но минимума от основни команди го имаме. Сега ако надграждам, ще трябва да са разни номера, но нещо нямам вдъхновение.

Относно кърлежите - вчера ми падна един в чинията. Явно е бил в косата.

# 661
  • София
Tintina аз безкрайно оценявам старанието на всички в групата на Еми, но това са хора наистина с време за животните. Не знам как го правят, явно аз съм си и по-неорганизирана. Но ме успокоявате много, че и с някакъв друг минимум задачи все пак мога да имам послушно кученце ❤
При нас динамиката определено е друга, защото сме си и само двете, така че реално да не й позволявам на дивана или на леглото няма смисъл нито за мен, нито за нея. Напротив, използвам го като наказание - нещо когато сгафи, не й се разрешава качване на дивана.

Тя не е лакома... нали, странен кокер 😁 та ритуалът за хранене няма много ефект.

Смятам, че Ела е наистина много важно, но ще работим по него. Страх ме е, защото минават много коли наоколо и я пускам единствено в кучешката градинка в Южния парк.

Иначе единствената ни драма е хапането на ръце и крака, но искам да изчакам да смени зъбите, да мине пубертета и след кастрация ще видим как ще е. Ако тогава продължи, вече ще се наложи треньор. Тя е на 5 месеца в момента.

Още веднъж огромно благодаря на всички за съветите и думите! Много ми помагате! 🌹

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 15:27 от Maria Mitsova 625188

# 662
  • тук-там
Това с хапнето изцяло го игнорирай! От зъбките е. Давай играчки и не се безпокой - на 6-7 месеца изчезва както се е появило. Все пак съвсем скоро минах през това с 2 броя хапещи. Наблегни върху редом ходене с повод и без, ела и стой. Даже и фу явно няма да ти трябва, щом не е лакома.

# 663
  • София
Не е лакома, но събира от земята боклучета.
Все пак имаме добра успеваемост на Пусни, стига да има награда в ръката ми 😁 ако няма, може да го лапне пак, след като установи 🤷🏼‍♀️

Ние сме с тренировъчен повод и затова Редом не ни е съвсем ок. Реално няма силно дърпане. А когато сме на улица, на шумно, тя по дифолт си ходи близо до мен. Нали съм й къща 😁

Стой не го разбира изобщо. Трябва да разгледам специално за това идеи.

Ето как се чака следобедна разходка:

Това с хапнето изцяло го игнорирай! От зъбките е. Давай играчки и не се безпокой - на 6-7 месеца изчезва както се е появило. Все пак съвсем скоро минах през това с 2 броя хапещи. Наблегни върху редом ходене с повод и без, ела и стой. Даже и фу явно няма да ти трябва, щом не е лакома.

# 664
Ние не сме отделяли кой знае колко време за обучение. От малка я свикнахме след всяко хранене да има и 7-8 гранулки за последващо обучение и тя си знае, и идва в готовност. И това е. Реално е 1 минута повече.

# 665
  • София
При Роузи гранулите не работят...
Но лакомства всякакви, днес успя и маруля да си хапне даже. Важното за нея е да опита какво аз ям 😁
Но така опитвам, да я уча докато сме на късната разходка. По малко по малко, дано успея. 

Ние не сме отделяли кой знае колко време за обучение. От малка я свикнахме след всяко хранене да има и 7-8 гранулки за последващо обучение и тя си знае, и идва в готовност. И това е. Реално е 1 минута повече.

# 666
Здравейте, някоя от вас познава ли добре симптомите на цистит при куче? Снощи излизахме за 40 минути в силен вятър, Кио не показа признаци на студ, тя все пак е северно куче... но днес 3 пъти се напишка вкъщи, локвите са мънички, но не се е случвало от месеци. В последната локвичка имаше капка кръв и капка нещо жълтеникаво-зелено като слуз. На сутрешната разходка буквално на всеки 10 метра приклякваше и пишкаше по 1 капка.

# 667
  • тук-там
Кучешките симптоми не ги познавам, но човешките са подобни. По-добре веднага коментар с доктор. Дано е излишна тревогата!

# 668
  • Sofia
Момичета,как мислите-Бела е 7.8кг и се чудя да й взема ли каишка Форесто до 8кг или по голямата?
При по голямата ще ми остане половината,а тя ако качи още ще е около половин кг.

# 669
Мен питай бе khalesi 🤣, Тайра е с хроничен. Чакам да го израсте.Отивайте на лекар, да мине ехограф, да видят как е лигавицата на пикочния мехур.
А мина ли разгонване?

# 670
Мен питай бе khalesi 🤣, Тайра е с хроничен. Чакам да го израсте.Отивайте на лекар, да мине ехограф, да видят как е лигавицата на пикочния мехур.
А мина ли разгонване?
Не се е разгонвала още, на 7 месеца е. Повечето акити към 10-11-12 месеца се разгонват. В 16:00ч сме на ветеринар.

# 671
  • тук-там
Момичета,как мислите-Бела е 7.8кг и се чудя да й взема ли каишка Форесто до 8кг или по голямата?
При по голямата ще ми остане половината,а тя ако качи още ще е около половин кг.
До 8 кг - голямата ще ви е много голяма. Моите са по 22 кг и доста режа от каишките.

# 672
  • Пловдив
Минавам да кажа дзак.
Тъй като съм самоизолирана - не обикалям, не разхождам Саско - нямам новинки. Вкъщи едно и също - ядем и спим. От време на време седни, стани, погледни ме- да не губим тренинг.

Скрит текст:
Да дам и спам информацията
Баба е без температура 24ч. Молим се да се възстанови бързо. Да не възникне нещо ударно.
Сестра ми е добре.
Аз си направих кръвни изследвания днес - сравнително добре съм. Имам доста антитела след 3 седмици АстраЗенека, сгъстяване на кръвта малко.
Антителата не са спрели според мен вируса, но пък го карам много леко 8 ден съм. Симптомите ми са от 14ден след ваксината.

# 673
  • София
Моят е 8,5 кг. Форесто му поръчах 38 см до 8 кг. Вратлето му е 32 см. Другата е много по-дълга.

# 674
  • тук-там
Иланг, колко са ти антителата?

Общи условия

Активация на акаунт