НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 952
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Ами дано е така.
Благодаря ви.
Тази първа дрямка през деня след нощния сън е някъв ужас.
Реве, тръшка се, пищи, дере се, гъне се,
плюе и кво ли още не.........
Търка си очите но не трябва да правим циркове вместо да заспи като хората🙄🙄
Всеки ден, всеки Божи ден...

# 136
Май се сдобих с " проблема" на Елинор - малкия като заспи вечер в 20.30-21.30 после се буди в 5-6 чак. Досега мислех, че е от проблема с носа и настинката го унася и затова не се буди, но сега се чудя дали просто не иска да си спи момчето...ще я видим тази работа, не ми се иска още на четири месеца да махнем и двете нощни хранения. Ще практикувам кърмене на поискване - т.е. през нощта ще е защото аз искам 🙂.

# 137
  • Тук... някъде
Веси, при нас нощното кърмене отпадна още през втория месец- сама си го направи режима. Последно яде в 20-20:30 и после към 5-5:30. Не че няма нощи, в които се буди през 2-3 часа за ядене, но са по- скоро изключения. Наддава добре и не се втелясвам много много.
Деугото- май му даваше фенистил, нали? Той успива много, така че може и от него да е.

# 138
О, много ще съм щастлива да сме в този случай, просто съвпадна със запушения нос тази промяна, затова ми е трудно да и се зарадвам още. Ако продължи и при чист нос и продължи да наддава ще черпя виртуално с едно вино - от най-скъпото...

# 139
  • Варна
Оф дайте го тоз фенистил насам Sob При нас и да отпадне едно нощно ядене няма да го усетя много, защото все още се буди по 100 пъти, та просто ще станат 99. 

Май и горните 2 зъба излизат. Днес орева света.

# 140
Георги също  имаше проблем с дневния сън. Нощния си е супер,буди се по два пъти. Заспива към 20:30, яде в 2ч и след това в 5ч. Иска ми се да махне това ядене в 2,опитвам като му сложа биберона, но го плюе, значи иска да цокне. Забелязвам, че е не повече от 2 мин, т.е не е толкова гладен, колкото иска да цока. Вече в 8ч като се събуди яде и от двете. Но какво забелязах, когато има проблем с дневния сън, му се отразяваше и на нощния, т.е ядеше на 2ч и 30 мин. Затова започнах да работя над дневния, промених му навиците, следя схема на бодуване и сън. Пу Пу нещата взеха, че се получиха. Прави 3 дрямки 2 от които по 30 мин, другата е 40 мин и след това спи около 1ч и 30 мин. Т.е нещо куца в дневния сън, за да се буди толкова често през нощта.

# 141
  • Варна
Едно на ръка, че дневния сън ни куца, друго - че заспива с кърмене и му е асоциация за заспиване. И той цока по малко, знам че не е реално гладен. Само в 3ч цока стабилно. Не знам обаче как да го приспивам по друг начин... Нищо друго не признава и може да реве до откат. Ще пробваме тия дни Фърбър метода, да видим.

# 142
Да това със заспиването на гърда е най-силната асоциация както и приспиването на ръце. Ние направихме грешката след бруталните колики да го вземем при нас да спи и свикна. Бях си казала обаче, че в четвъртия месец, когато е регресията е време за промяна на навиците за сън. Аз го приспивах само на ръце, спеше в мен през деня само и само да спи повече. Беше ужас направо. Но какво направих като стана на 4 м. Почнах да го приспивам в количката дори и в нас, така исках да махна приспиването на ръце и ооо той спеше по 2 часа през деня понякога в нея. Добре, но крайна цел ми беше и през деня и вечерта само в кошара и без ръце. Та 2 седмици само в количка, вечерта в кошарата. Но му сменихме музикалната въртележка. Исках като се върне, защото до 2рия месец си спеше в кошарата да има нещо ново. Какво започнах да правя, влизам в стаята с него, започвам да му говоря, че това в само неговото легло, колко е хубаво. Слагам го, давам биберона и пускам въртележката. В началото имаше протест, почваше да реве, след което свикна. Сега заспива на 5тата мин като само люшкам кошарата. Сега е момента за промяна в навиците, давай Лили, не се отказвай, ще стане ❤️

# 143
А какво правихте като почваше да реве?
Моят или стои без намерения да заспива, или реве.

# 144
Ох момичета и аз съм така. Само да вляза в спалнята и се почва рев. Следя сигнали, време на будуване и всичко. Не знам вече всичко опитах. И при нас е така през нощта като по часовник е в 2 и 5. Все още не знам през деня как да го приспивам. Никога не е заспивал на ръце, не спи при нас в спалнята, а преди заспиваше сам. Понякога се случва да заспи докато яде, но не мисля, че му е асоциация.
През деня обаче увеличи интервала на хранене и намали минутите, които суче активно. Сериозно обмислям вече АМ. Не знам колко яде и не успявам да изцедя да го опитам. Пробвах замръзена отказа, до сега не е. Храних го с лъжичка и изяде около 50мл. Вчера заспа гладен и цица не иска. 😔 А определено усещам кърма

# 145
  • Варна
Mamsi, и аз мисля, че сега е момента, знам че между 4 и 6 месеца е най-добре да се започне. Обаче с тези зъби вече не знам дали е подходящо. Sad То като му е зле на детето как допълнително да го стресирам... В същото време обаче не искам да изпускам момента, и без това вече поумня и не се лъже с биба като преди.
При нас въртележката го екзалтира, хич не го унася ами почва да рита и да се смее. Свързва я с игра.
В количката пък винаги е спал максимум 30 мин. Ако не съм до него да гушкам и да дам веднага цица като се размърда - повече от това не спи. Нищо, че е заспал сам в количката, пак не си удължава съня. Sad
Ще трябва да вземем мерки скоро, че не става така. То и за него не е добре. Понякога го виждам, че е крив само от недоспиване.
Впрочем нашия много свирепо си търка очите, когато го приспивам, за да се разбужда. Ако му задържа ръчичките - се ядосва и реве, ако го оставя да търка - натиска супер силно и в крайна сметка се разбужда напълно. Не знам какво да правя с това търкане на очи..

# 146
Той започва да реве, но ти знаеш че е протест. Чакам малко няколко минути, говорех  му през това време, лягам на спалнята и дърпам кошарата до мен. Люшкам го и му говоря. Ако започне много силно да реве, взимам го успокоявам го, говоря му пак. Никога не съм го оставяли да реве, ама никога, но за съня, изчаквах да мине протеста,при него легнала, държа го за ръка, милвам го. Не съм привърженик, да го оставиш и излезеш и чакаш да реве. Предпочитам при него, за да разбере, че съм с него в това ново нещо за него. Сега вече, заспива без протест, но пак лягам на леглото до кошарата и люшкам.

# 147
И на мен ми се струва краен този метод да го оставиш да реве сам, той ще даде резултат, защото все някога ще се изтощи бебето и ще заспи, но не знам няма ли да му се отрази по някакъв начин на възприемането на света.
Не ползвам Фенистил - не бързайте да се радвате, че е лесно Simple Smile Той си стана сънлив още преди да го лекуваме - според мен е от инфекцията, преди беше по-игрив и буден, дано се оправи скоро. Следващата седмица ще правим почивка и после още един курс ще изкараме, дано да ги изтрепем тези гадинки.

# 148
Mamsi, и аз мисля, че сега е момента, знам че между 4 и 6 месеца е най-добре да се започне. Обаче с тези зъби вече не знам дали е подходящо. Sad То като му е зле на детето как допълнително да го стресирам... В същото време обаче не искам да изпускам момента, и без това вече поумня и не се лъже с биба като преди.
При нас въртележката го екзалтира, хич не го унася ами почва да рита и да се смее. Свързва я с игра.
В количката пък винаги е спал максимум 30 мин. Ако не съм до него да гушкам и да дам веднага цица като се размърда - повече от това не спи. Нищо, че е заспал сам в количката, пак не си удължава съня. Sad
Ще трябва да вземем мерки скоро, че не става така. То и за него не е добре. Понякога го виждам, че е крив само от недоспиване.
Впрочем нашия много свирепо си търка очите, когато го приспивам, за да се разбужда. Ако му задържа ръчичките - се ядосва и реве, ако го оставя да търка - натиска супер силно и в крайна сметка се разбужда напълно. Не знам какво да правя с това търкане на очи..
И Рая не спира да търка очи и да маха бибата последвано от рев и разбуждане..

# 149
Аз вече си мисля, че всичко това са измислици на разни консултанти. Не знам, може да съм АДСКИ тъпа и невежа, но при нас ден с ден няма еднакво заспиване. Понякога заспива сам в люлката, понякога трябва да го гушкам, понякога не иска изобщо да го пипам и заспива до мен... А понякога не ще да спи изобщо

Общи условия

Активация на акаунт