НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 247
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Джулчо, аз съм чувала, че храната на рибките са силен алерген.
Дръжте я по възможност в друга стая или някак си много плътно затворена.
Марти си стои или е гнездото или на шезлонга.
Все по-често го слагам в коша за новородено. Там е по-"седнал" и му е доста интересно да гледа света от различен ъгъл.

# 121
Аз го обличам с боди тениска и отгоре дрешки, като чорапите се задържат за около 5 Мин само. Като седя при него на пода не забелязвам да е студено. Мисля, че тези пъзели са по-добър вариант от килим, когато си с котка. Нашата е с дълъг косъм (но я подстригваме) и не проявява интерес към такъв вид материя. Ще видим за напред мисля да му взема още, че този едва му стига сега. Откакто се научи да се обръща смяната на Памперс в ужасно трудно, тя висшата математика по-лесно бе 😂😂

# 122
Мони е или при мен на спалнята с активната гимнастика или да дивана и другия вариант- шезлонга, но там нещо не я кефи, много се свива. Най- обича подпряна с възглавници и на зяпа и на и говорят.  В момента в който я сложа легнала и се почва рев все едно я колят 😀.

# 123
Мами, помня че каката я карахме при педиатър за преглед с ехограф на органите може би 5-6 месец. Това след кой месец беше и дали сега го има като задължителен преглед?

# 124
  • София
Има го, да, дават направление в 6ти месец.
Ние го направихме в 4-ти покрай едни ревове*, та няма да ходим пак.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 19:16 от Dagny

# 125
Аз играчките ги мия всеки ден или през ден. Но само на гореща струя и с бебешко веро. Бибата често я мия, защото в кошарата събира мъхове и косми. Тя се седи там, като го приспивам, му я давам. Дадох му да смуче парче ябълка, хаха мн смешна физиономия имаше. Обаче чакаше да му дам пак, явно му допадна вкуса.

Как върви захранването при вас, момичета? Аз ще изчакам още малко, поне месец, нали е само на кърма. 5 и пол. ми се вижда ок, иначе после съвсем трудно ми се вижда адаптирането към новите храни. Чувала съм, че кърмачетата били с повече претенции и все си искали цицката милите.

# 126
Джулсчо, имай предвид и също, че от слюнки също се закашлят. Та не е задължително да са рибите.

# 127
Не ми се вярва да има нещо от аквриума . Имаме аквариум с риби над 10 години , дори до скоро в него живееше и Жаба албинос и не съм имала никакви проблеми с децата . Голямата ми дъщеря ги храни заедно с татко си всяка сутрин от както направи годинка .

# 128
Джулчо, точно мислех да те питам как сте. Секретите от нослето какви са (аз съм на тая вълна, затова питам). Влажността над 60% може да е причината, ако доктора не открива друго-според мен от аквариум може да се получи ако е голям аквариум в малко помещение, но по-добре си я измери. Те сигурно са и гледали гърлото и са те питали за нослето? В този период много се дави и нашия от лиги , кашлицата от задавяне се разпознава лесно от другата според мен - важно е ти как ги усещаш нещата , защото интуицията ти е по-вярна обикновено от това което хората и докторите казват. А, и също така е важно и тя как се чувства, ако си е както обикновено като настроение и хранене едва ли е нещо притеснително. Моят преди да почнем да мажем нослето беше унил и без апетит и бузките му бяха зачервени.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 08:57 от vessy.k

# 129
Аз ще си позволя да задам един малко интимен въпрос, но някоя от вас след раждането (аз съм секцио) усеща ли неприятна миризма в интимната област. Хигиената ми е отлична, мия се и с интимен гел, но нещо куца там долу.

# 130
Аз ще си позволя да задам един малко интимен въпрос, но някоя от вас след раждането (аз съм секцио) усеща ли неприятна миризма в интимната област. Хигиената ми е отлична, мия се и с интимен гел, но нещо куца там долу.
При мен всичко е както преди(естествено раждане). Само леко течение имам, но нищо притеснително според Аг-то. Имам леко намаляла чувствителност, но предполагам си е нормално, все пак бебе е излязло. Моя не намира разлика...

# 131
  • Тук... някъде
Дух, пусни една микробиология, за да се разбере на какво се дължи. Аз бях на контролен преглед преди седмица и съм с бактериална вагиноза( без никакви симптоми),но заради кърменето не мога да лекувам в момента. Ще пробвам все пак с хомеопатия да видим дали ще изтребя гадините. Имам и остатък от плацентата в матката и ще трябва хистероскопия за отстраняването😢

# 132
+1 за микробиологията - в ти я работи при всяка е различно положението и не можем да сравняваме мисля. Ако искаш първо пробвай с лактобацили един курс ама не знам дали ще има ефект - лактажин локално и астарте правя аз като имам съмнения, но не ми се ходи на доктор.

# 133
Ами не виждам никакви сополи навън.
Сутрин особено и е доста запушен носа, после се оправя.
Единствено ме е страх като и бият ваксините да не е с кашлица защото както казах преди време една позната доста ме наплаши с тия ваксини.
Сутрин си покашля доста в рамките на 5 минути 10 примерно кашля до 6-7-8 пъти но сякаш кашля с храчка.
На всеки преглед я преслушва и каза че е здрава и нищо и няма.
Говори си, хапва си стабилно и всичко както обикновенно.
Ще видим утре пак ще и кажа да я преслуша да видим.
Капвам по 1 капка физиологичен през ден.
През деня се обажда  докато спи даже кашля,но не нещо фрапантно. Сутрин кашля повечко.
Не знам вече ще се побъркам.
Аз също имам някаква странна миризма.
Лекувах и аз някви бактерии.

# 134
Споко, ако доктора те уверява че е ок и няма температура и не излизат жълти сополи и суха кашлица, значи е ок, може от влажността да е или от лиги. А за ваксините не го мисли толкова - вече са доста пречистени и ги контролират добре, а и доктора ако има съмнения някакви едва ли би рискувал, моята педиатърка ни отложи първия прием защото моето гърло беше леко червено, на детето нищо му нямаше, но се презастрахова.

Общи условия

Активация на акаунт