НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 098
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Мисля че най-голяма част от деня изкарва в кошарата - той е човека с най-много легла в къщата - има кошче за сън до леглото ни само за през нощта,  креватче в стаята му, която стая сега я ползваме за игра и смяна на памперси основно, кошара в хола, щото е на долния етаж - сега ползваме горното ниво на кошарата за дневни дрямки и игра ама като порастне ще го слагам долу да играе или ще я заменя с кошара за игра само. През лятото искам да му изваждам кошарата на терасата за да си спи през деня там, ама още не съм измислила как да я опазя от котките...
Според това къде се намирам аз го местя да е на същия етаж. Ако имам да готвя понякога го слагам на шезлонг в кухнята при мен да гледа, но като цяло рядко седи в шезлонг (щото рядко готвя). На ръце седи много - гушнат в мен или баща си. Слагаме го доста и на пода, преди слагах активна гимнастика но все по рядко, сега на килима се търкаляме и разхвърляме играчки или той ритка а аз гладя - винаги има пълен кош за гладене. На пода е най удобно за игра, малко духа понякога или аз така си въобразявам, но гледам да го слагам там колкото може повече. Доскоро го слагахме в гнездо на дивана ама вече не е ок и пенсионирахме гнездото.

# 106
Веси, ама как ще спи лятото през деня на терасата 😅 На мен лошо ми става отсега като си помисля какви жеги ще са и какво ще правим. Представям си разходки само преди обяд, защото после става 40 градуса, а се разхлажда чак вечерта, когато той трябва да спи...

# 107
Веси, ама как ще спи лятото през деня на терасата 😅 На мен лошо ми става отсега като си помисля какви жеги ще са и какво ще правим. Представям си разходки само преди обяд, защото после става 40 градуса, а се разхлажда чак вечерта, когато той трябва да спи...
Де да знам и аз, то е шарена сянка, ама ще видим наистина, да дойде лятото. Отсега се ужасявам колко рано трябва да ставам лятото за да се оправим за сутрешното излизане - може би трябва да си приготвям закуската от вечерта.
А по темата за свекървите ми стана интересна забележката за зъбите дето щели да се развалят като са излезли толкова рано. Е, какво да се направи по въпроса - да ги натикаш обратно вътре ли да си чакат до шестия месец?

# 108
Главно е на дивана или на земята. Взех му от тези пъзели от Джъмбо и много се кефи там. Обича да го държа седнал и така си играе. Интересно му е да оглежда от нов ъгъл.
Спира да яде и го гледа, цоква, пак го гледа..

Така е и при нас , само че аз го кърмя и гледа мен. Цоква и ме поглежда 😂😂 шегувам се с него, че все едно ме проверява дали съм още аз 😂😂

Е, какво да се направи по въпроса - да ги натикаш обратно вътре ли да си чакат до шестия месец?

Още се смея 😂😂

# 109
  • София
Ох, момичета, то понякога хората много обичат вятър да си прсвят на устата.  Все едно във всяка ситуация трябва да имаш какво да кажеш. Като няма нужда от думи- замълчи. Ама ....

Аз от моята свекърва не се оплаквам, даже напротив. Жива и здрава да е, все така с всичкия си модерна и пъргава баба. Всичко прави, за да ни помогне, а и на дъщеря си внучето гледа, на работа ходи, готви и за нас редовно.  Чак понякога прекалено много я мисля и гледам да я щадим повече. Идва, извежда бебетата, каката много обича да ходи да спи у тях, свекър ми също е много готин. Е, има тук-там някакви подмятания с бебетат, ама нищо кой знае какво, особено като ви чета другите....

Аз имам чувството, че моите близнашки ей сега са в кърмаческа стачка. През деня разреждат яденето, много бързо хапват и сякаш не изсукват много, нямал идея ама вечер в просъница като ядат чувам как здраво лочат като невидели и двете. Едната напоследък разсъни ли се после трудно заспива и пак я скагаме в гнездото, свикна да спи там нощем. Супер удобно ни е, но мв притеснява дали вече не трябва да го махаме и отлагам момента, в който ще я приучаваме без него. Другата поне започна да отразява биберона.

Иначе ние ги слагаме в кошарата им само за вечерния сън и някой път за следобеден. Искам да я свързват със сън. През деня са разхвърляни на дивана  - държим го в разтегнато положение. Чакаме си килима и като дойде ще ги свалим там. Някой път са в шезлонга също,  кефят се много и в стаята на кака си. Дадоха ни една кошара за игра, но съм скептична  с каката купихме и я ползвахме точно един месец.

# 110
Сигурно ще ме линчувате, ама моят сладур е само на пода. Така не го мисля дали ще пада, няма ли да пада, на какво ще се издрънчи и прочие. Има си една малка зона обособена негова си, аз съм с него винаги и си играем. Последните три седмици кибичи там по памперс и МП нещо ми пуска тънки коментарчета как съм го държала като за среща с пингвините и моржовете на Южния полюс. Тяа според мен е гласът на майка му от неговата уста, та през едното ухо влиза, през другото излиза. От време на време отивайки до тоалетната го слагам в шезлонга и го местя с мен в засисимост от това колко е кисел точно 😀 Трябва да вземем скоро или пъзел, или килим, че сега е на моята бивша постелка за тренировки, която покривам със стар чаршаф да не се изпотява от материята. Приемам предложения кое е по-удобно за чистене с котка, която вероятно ще си точи ноктите на каквото и да било, което попадне там.

Моят отказва да спи навън напоследък в количката, ама намерих и там цаката. Захлупвам му очите с шапката, бутам бибата и е готов. Лятото обаче тая схема няма да работи и малко спичам. В кошарата скоро хич няма да го местя, не бързам, не ни е драма, даже още ни е мега яко да се гушкаме въпреки ритането, мятането, бутането и прочие.

Искрено съчувствам на Дагни. Ако мойта свеки се издаде, че ме е намерила тук, ще има такъв скандал. Иначе някой спомена за снимките в интернет. Моята свеки и там има топ изказване: “Не го показвай във ФБ, че педофилите да не му набарат снимките”. Толкова бях втрещена, че единственото, което ми излезе от устата, беше: “Намекваш, че МОИТЕ приятели във ФБ са педофили ли?!?!?” Та чудейки се как да замаже, че хвърли в “Ми може би не, ама със сигурност ще го урочасат.” 🤣 Не издържах и я рестриктнах какво да вижда, аман от тъпотии. Аз не качвам снимки на лицето му по друга собствена причина де, защото намирам дразнещо как хората задължително искат да видят снимка, иначе не е случило, но сигурно в някакъв момент и това ще стане и ще се пречупя. Та тогава поне да не я вижда и да не бучи за педофилите.

# 111
  • Тук... някъде
Все още не съм купила нищо за търкаляне на пода и за сега, когато сме в хола, си играе в преносимата кошара или заедно играем на дивана, а вечер си спи в нейната стая в дървена кошара. Не смея да я оставям за сега на пода, защото хола е огромен и става течение от стълбището за втория етаж и от вратата на кухнята, а и ми се струва студено- отопляваме с климатик, а под нас не живее никой. Иначе и аз слушам от майка ми, че я готвя за морж 🤣 Свеки не се меси- тя и рядко идва, а интернет не използва, единствено ме е подразнила, че като беше идвала не съобрази, че Биляна лапа всичко, и хубаво й опипа играчките в опит да я занимава.Също и като измрънка или ревне и тя подскача- да съм направела нещо, за да спре, защото я било жал да я слуша да плаче. Ами тя си плаче през 90% от времето будна 🤦🏼♀
Аз имам въпрос - помня, че ортопеда беше казал да започна да я повдигам леко на възглавници след средата на четвъртия месец, но тя от известно време е все в “коремна преса”- когато я държа или вдигам от кошарата и все се свива на точка в опити да става. Някаква спешна работа я чака 😂 кога започнахте да ги слагате вашите бебчета в полуседнала позиция и за по колко време?

# 112
Ние бяхме на контролен преглед при ортопед на 4м и половина. Каза ни след 5тия полуседнали, след 6тия седнали на 90 градуса, в 8мия вече можем да вертикализираме и да помагаме да се учат да ходят

# 113
Моето свеки също е такова ужасно и проклето като вашите. Дойде като родих уж да поправи,  аз бях изчистима основно, от нея се искаше само прахосмукачка и пароструйка-да ама не . Много чевръста и прибрана- пренареди ми половината гардероб и дрехите на сина и, вкъщи беше по-мръсно отколкото като влязох да раждам,  пък тоалетна ще пропусна да коментирам. Каката като е питала дари ще я чисти коментара бил: аз тоалетни не чистя. 2 седмици едвам я изтрият. Вместо да сме сами с каката и бебка вкъщи,  тя с нас и само се вре и мрънка и симулира работа.  Аз съм седнала и пия сок, изпила съм го и ще си слагам още, ама докато отида до WC и чашата я няма. Даваше неписани акъла и съвети как да си грижа за бебка,  все едно не съм гледала и не знам как. То и заради нея ми спря кърмата да се ядосвам,  колко пъти сме се карали и нищо, тъпото е,че Сина и застава на нейна страна, щото му е майка. И сега като звъни по телефона пак мрънка,  после ММ се сърди, че не е звъня, ами какво да и звъня, похваля ли се,че съм купила нещо на място се почва ама защо го купи, само харчиш пари,  все едно тя ги дава и се почва едно Велико мрънкане,  как навън има Ковид,  до не излизаме,  как било студено при температура +17°.....МРЪН

# 114
  • Варна

Моят отказва да спи навън напоследък в количката, ама намерих и там цаката. Захлупвам му очите с шапката, бутам бибата и е готов. Лятото обаче тая схема няма да работи и малко спичам. В кошарата скоро хич няма да го местя, не бързам, не ни е драма, даже още ни е мега яко да се гушкаме въпреки ритането, мятането, бутането и прочие.

Оо, Misery, то лятото ще е съвсем друг температмент, остави това, че ще е топло за шапка Grinning При нас отсега не минава  тоя номер да му покрия очите, а даже и като загася лампата почва да реве и да се сърди. При нас вече приспиването е "правим се, че не го приспиваме" Grinning Осъзна диването какво се случва и не е съгласен. Дори на белия шум започна да се сърди и сега пускам тиха музика Mozart for babies. От няколко дни не приема и биба. Можеш да си представиш как се приспива бебе на светло, без биба и без бял шум.

# 115
Кокондрела, какво лошо има, че е пипала играчките на детето, ако преди това си е измила ръцете?

# 116
  • Тук... някъде
Дух, и ние ги пипаме, за да й ги дадем, но в единия край само, а тя ги опипа целите. Може би аз си имам мания и фобия от бактерии и много внимавам да са ѝ чисти играчките и да ги пипаме ние възможно най-малко.

# 117
Разбирам. Аз просто се замислих, защото имам приятелки с деца и имам бременни приятелки и се почудих дали някоя от тях също някога не ми се е дразнила, че пипам играчките. Понеже ние с моя мъж много се стремим да го каляваме и никога не съм се замисляла къде пипам играчките или биберона, освен ако не съм била някъде на вън и не си усещам ръцете някак си мръсни
Божо напоследък непрекъснато си лапа ръцете, явно зъбче чакаме, а те не са му супер чисти и аз все си мислех, че е по вредно да ми ги бърша с кърпичка, защото все пак има някаква химия по тия кърпички

# 118
И аз много не се притеснявам от микробите, изобщо не му почиствам играчките толкова често, колкото предполагам е необходимо 😅 Достатъчно е според мен да са измити ръцете, той и без това си ги върти и ги лапа от всичките страни, та дали я хващам от единия, или от всичките краища, май няма значение.

# 119
Момичета възможно ли е да се появи кашлица и сополи от аквариум затворен е с капак няма достъп до храната детето.
Възможно ли е да е от влажността или не и понася нещо аквариума.
Има някво приложение за измерване на влага дали е вярно?
Няколко пъти я водя да я преслушват Рая все вика нищо и няма та се замислих може ли от това да е.

Общи условия

Активация на акаунт