НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 697
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Аз мисля, че 6 месеца съм чела, че може да е замразена кърмата, но наистина най-добре прясна.

# 526
И аз щях да предложа за пюрета и каши д асе ползва замразената кърма. Като се смеси с храната вкуса и може би няма да има чак такова значение и ще я ядат малчовците.
Има ли всъщност някой, който ползва донорска кърма? Май повечето майки предпочитат адаптирано мляко, ако не могат да кърмят, а и педиатрите не знам дали съдействат за хранене с донорско мляко...особено с този Ковид , сега за недоносените неонатолозите отказват да дават и прясна кърма от собствената им майка.

# 527
Моя яде от шише. Давала съм замръзна и прясна. Един път отказа замръзена, но като я опитах имаме вкус на метал. Хвърлих я, не знам дали беше развалена или може би съм яла нещо спаначено тогава 😂
Аз бих ползвала за вана. Няма да хвърлям. Също ще си направя бижута, може и със замръзна.

# 528
Кърмата в банката се пастьоризира.

Много жега днес, все едно е юли??

# 529
Да, 6 месеца е срокът. По принцип аз обмислях замразената да я давам за нощно хранене по-нататък или ако се разболея и пия нещо по-силно, или при някое бурно излизане. Но сега шах, като знам с какво желание пълнех торбичките, много ми е жал. Ще видим какво ще стане. Имам бая, така че мога да ви позволя да го пробвам. Но за пюрета смятам прясно изцедена. Днес му дадох първата лъжичка, като видях какъв зор е. 🤦‍♀️ Чак се разревах, като видях как реагира, все едно ще повърне. Но няма как, утре пак.

# 530
От декемврийките съм, но питам тук, защото повечето от Вас вече захранват. Моето момиче втори ден е с ярко жълта урина. Възможно ли е да е от пюрето от тиква? Ще позвъня на педиатърката, разбира се, но днес не е удобно да я притеснявам. Знам, че цветът на изпражненията може да се промени от храна или медикамент, но за урината не зная.

# 531
И моето отказва размръзена кърма, а прясно изцедена си пие. Скоро ще пробвам как ще се приеме добавена към пюрета/каши. И за бижута се замислям също.

# 532
От декемврийките съм, но питам тук, защото повечето от Вас вече захранват. Моето момиче втори ден е с ярко жълта урина. Възможно ли е да е от пюрето от тиква? Ще позвъня на педиатърката, разбира се, но днес не е удобно да я притеснявам. Знам, че цветът на изпражненията може да се промени от храна или медикамент, но за урината не зная.
А на памперса ли се отбелязва толкова ярко жълто? Не би трябвало да е от тиква така. От морков по може. От лекарствата също се променя урината, от силни витамини също.

# 533
  • София
Момичета, привет. Отдавнане съм писала Simple Smile
Ние с кифлите сме добре, радваме се на хубавото време общо взето.
С каката не знам как успявах в 9.30 да съм навън, а сега гледам сутринта да се пооправя, да я изпратя за градина, после докато бебетата спят да си почина, да сготвя нещо и то станало 12 часа... И ги извеждам чак тогава.
От една седмица ги захранваме, нещо ми дойде желанието, почти на 6м са. Карина се кефи, но Диана е в пълен потрес Simple Smile
Даваме им и по звб, и пюре, ама на пюрето и двете искат да хванат лъжицата и им я даваме. Голямо мазало,трябва да вземем някаква мушама да подлагаме на пода.

Иначе в момента съм в трескаво месене, готвене, че ще се събираме у дома на обяд. Ходихме на вилата онзи ден...
Идват любимите ми времена, в които няма да се навличаме. Бебетата ги пуснах оня ден по къс ръкав чак, то беше 26 градуса. Аз още не мога да свикна, все имам чувството, че утре ще стане пак 12. Ама прибирам зимните неща Simple Smile

Иначе почнахме малко по-късно да ги слагаме да лягат, към 20 - 20.30, че иначе ми заспиват в 19ч... Не че не стават и в двата случая в 6.30 - 7. Ама каквото такова. Сега поне лятото ще се насиля да се разсъня по-рано като ставам с тях, че да излизаме по-рано. Ще го видим.
Сложихме летния кош на количката и ги държа повдигнати да гледат и доста се кефят.

# 534
След смяната на времето лягането вечер се измести естествено в 21 часа и е супер за лятото, до осем сме навън, после баня и в кревата. Много е яко. Но сутрин е тегаво в 7 - докато се оправя и аз става обяд.

# 535
И нашият се събужда около 7-7:30, независимо в колко е легнал вечерта, затова се старая да заспива най-късно в 20ч, хем той да се наспи, хем аз да имам малко време.
Досега излизахме на обяд, но доста горещо взе да става и ще трябва да излизаме по-рано вече.

# 536
Нашият се събужда между 6?30 и 7

# 537
  • Тук... някъде
И ние изместихме банята в 20:30, но по-късно от 6ч не е ставала 😩

# 538
Открихме сезона на босите бебешки крака и късия ръкав. 😂 То беше нечовешка жега, но за жалост това ме чака всеки ден много скоро.
По принцип около 8:30 се събужда сутрин, понякога 7:30, 9:30 вече все по-рядко. Ама той, като става през час/два, няма особено значение сутрин кога се буди. 😂
Днес беше 2я ден с картоф, сякаш една идея повече го прие от вчера. На мен ми е много жално, че започна захранването. Вече не е онова малко бебенце. 🤧 От няколко дни съм доста сантиментална и рева за такива неща.
Даже днес не бях взела помпата и не изцедих вътре кърма, и пак успя да поеме количество картофче.

От 2 дни спи само навън на чист въздух на вилата, беше супер. Мисля лятото да ходим да спим там по няколко дни в седмицата. Ще си има люлка, басейнче и тем подобни... 🥰

# 539
  • София
Много добра идея. И аз чакам скоро да се командировам със свекърва ми за по някой друг ден на тяхната вила. Много я харесвам, много ми е уютно там. Водихме и бебките този уикенд, както казваш открихме сезона на късите ръкави и босите крачета. Много им беше хубаво, проснахме ги на едно одеяло на тревичката....

Добре де, вашите деца като станат в 6.30-7 после колко спят и колко дремки имат, че да издържат до толкова късно?
Моите едва сега започнаха сутрин повече време да будуват. Иначе преди първата им дрямка беше след час и малко, час и половина, което ме навеждаше на мисълта, че може би им е прекалено рано да стават. И после правеха по три дремки, една (особено ако сме навън) по-дълга. Напоследък като ги слагаме по-късно да спят (разбирайте 20.30) пак стават в 6.30-7, но после будуват поне два часа и правят общо три дремки за деня (в добрите дни... днес Карина спа четири ако не и пет пъти, по малко...).

Общи условия

Активация на акаунт