НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 354
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
И аз ги ям почти винаги, за да установя, че намат вкус на нищо.😀
Кашите, особено банановата, са сред любимите ми бебешки ястия.😂
Аз в био от магазина не вярвам.

# 661
Ми не ги дояждам и нямам и намерение да ги дояждам.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 21:19 от Дух (:

# 662
Може би ще им слагам подправки и масло и ще дояждам като гарнитура на нещо, само за пащърнака не бих се прежалила. Обаче имам нужда от енергия, че с това кърмене изпосталях ( ох, горката аз Simple Smile ) , та не знам.
Статията, която Apricity сподели, ме разсмя с глас. Отдавна си ги мислех и аз тези неща. А и това, че някой зеленчук е отгледан в градината на село не го прави автоматично по-добър от промишленото производство... Баш на село, дето поливат с вода от бунара, който е до септичната яма на съседа, е най-чисто, който иска да вярва. И яйчицата топли пресни, снесени преди месец Бог знае от каква кокошка в какви условия също са най-добри. Не, мерси. Живяла съм на село, можеш да си купиш хубава храна само ако знаеш от кого и кога, ако не е твой човек ще ти пробута залежалото, особено ако те види че не разбираш. Не вярвам особено и на младите фермери, те често ползват нетрадиционни методи на отглеждане. А за торовете - дядото на мъжа ми отглеждаше в градината си тиквички дето бяха по-нитратни от най-оранжерийните краставици и марули, защото човека блъскаше амониева селитра като за последно, на око разбира се, защо да мери и дозира. Та така.

# 663
Ми не ги дояждам и нямам и намерение да ги дояждам.
Дух, аз не ги дояждам, а опитвам предваритерно, за да видя какво предстои да яде детето.

# 664
И аз опитвам. Просто не ми е приятно да дояждам ничия храна. Достатъчно жертви правя във всекидневието си, искам поне храната, която консумирам да е вкусна, а не нещо с лиги от детето. Щото като му бъркам в устата и после в същата купичка   ... Мерси аз цялата съм постоянно в лиги, мляко и пюре.

Аз все пак съм си за финалните храни. Пристрастна съм. Но преди да поръчам зеленчуците търсих и горе долу се уверих в произхода на продуктите

# 665
Ето ме и мен Blush изпуснах почти цяла тема, но ви изчетох.
Аз също дояждам домашните пюрета.  Приготвям ги на пара до сега, но съм купила и няколко готови като тиква, карфиол, грах.
Момичета не знам как успявате да пишете, нашата госпожица не мирясва за секунда. То е едно скачане, обръщане, мрънкане, пищене, реване. В чудо се виждам. От 2 седмици яде по 8-9 пъти в денонощие като новородено. Събужда се посред нощ на 3 часа и си иска цицка. През деня и на 2 часа яде. Захранването съвсем се закучи... от зеленчуковите пюрета изяжда 2-3 лъжици и започва да плюе. Astonished От плодовите 80гр. Жълтък въведох вече и скоро и месо. Ако прояде зеленчукови пюрета де, че си е мъка. За съжаление няма от къде да си набавя домашни продукти и купувам къде био, къде не. Замислям се и аз за ЗВБ, но ми е пълна мъгла. На малки парчета ли се режат или на жулиени? Rolling Eyes
Ааа да ви кажа, че Радина си има зъбче. Smile Та и това допринася за мрънкането. Отделно както си заспиваше сама, сега след 40-50 минутно приспиване. То не е милване, давам й да ми държи ръката, люлеене... голям зор. И то е едно спане... дрямки по 40-50 мин. А след баня е рев до посиняване. Баба й кръвно вдига като я чуе как плаче. Аз съм малко непукист и продължавам да я обличам. Еми то иначе няма да стане по-бързо.
Ааа и последно милото как се е запекло. Изкарва го едно гъсто цяло ако. Тъмно зелено на цвят. Кашите ги избягвам и гледам да й давам разхлабващи храни. Така се запече след като й дадох намачкан банан. А пък водата не я харесва. Капризно бебе и това си е.
П.П. Сега сме на вилата и поне съчетанието гора + море ме зарежда. Simple Smile

# 666
Аз се извинявам, защото осъзнавам, че на моменти звуча много рязко и грубо, това не ми е обичайното състояние, явно съм леко изнервена, не искам да засегна никого и съжалявам, за острия си език.
С дояждането на пюретата наистина би имало смисъл, ако се изяжда нещо останало в бурканчето, но понеже аз не правя големи бурканчета, сипвам всичко в купичката му, като почне да плюе обирам с лъжичката, после пак в купичката и наистина ми се струва малко гнусно да го ям аз Joy
За днес ще му направя сладък картоф и картофи и ще ползвам пуешка заготовка от вчера, така и така не я изяде изобщо

# 667
Ами той май при всеки яденето изглежда различно и всяко дете се храни различно. Това изобщо не го броих като фактор. Моите чинийки и купички още ги чакам да пристигнат, та в съвсем стандартна чинийка за кафе намачквам храната, имам една виличка, с която мачкам и лъжица, с която го храня. Никога не ровя в цялата порция, съответно не разбърквам храната с лиги, пък и детето явно изобщо не се лигави... Със сигурност при подобно положение не бих го изяла, пък на когото ще да е... А и не пюрирам цял картоф, защото е ясно, че няма да го изяде, слагам на око горе долу да има по 3-4 лъжички (все още) на ядене и се моля да го изяде.

Минахме при Фурлакис, доволен е. Показа едно упражнение за ахилесите, за да стъпва после нормално и на цяло ходило. Интересното беше, че каза, че сгъваемите кошари са най-добрият вариант къде да спи детото (точно тогава нещо малкият се разпищи) заради мрежата, матрака, нещо такова и че в този тип кошари децата правели много повече движения и са по-физически активни, нещо такова. И сутрин като се събуди да не бързаме да го вземаме от кошарата, а да го оставяме да си шава, върти, да си прави неговата гимнастика. За проходилки и бънджита няма ограничения, ако искаме да ползваме, имало ограничения само при деца с някакви проблеми. Все още каза да не го държим на 90 градуса седнал, а леко наклонен. Летния кош да е в предпоследна позиция изправен. И също така за бъде бос, общо взето постоянно, да се научи да спи бос, впоследствие и да ходи бос, препоръчително е колкото сесе може по-дълго да изчакаме да носи обувки, да не бързаме за това изобщо.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 08:27 от Apricity

# 668
  • София
На нас ни каза същото Grinning
Контрашпиц е упражнението - на изпънат крак се прави.
Ама ние забравяме да го правим..

# 669
Апричити, абе, всеки да си храни детето, както иска. Тя, Дух все ще намери нещо да каже.....
Като сподели за ходенето бос при прохождане, си спомням, че наблюдавах преди година една жена, че го беше пуснала навън само по чорапи да си се мъчи да ходи. Беше на 10-11 месеца.

# 670
Елинор, айде за да има мир да се игнорираме искаш ли? Като те защитавах когато половината тема те хейтеше не ти пречеше че казвам каквото мисля. Аз поне имам доблестта като осъзная, че не съм се държала адекватно да си го призная и да кажа, че съжалявам.

# 671
Ей, момичета, по-спокойно, де, аз с поста си нищо не съм казала срещу Дух, нито пък е било насочено към някого в случая. Простете, ако така е излязло.

А да упражненето от Фурлакис, да, това е, каза по 10 пъти всеки ден. Той като казва едно и също, една мама да ходи и да казва после Grinning Шегувам се

# 672
Елинор, айде за да има мир да се игнорираме искаш ли? Като те защитавах когато половината тема те хейтеше не ти пречеше че казвам каквото мисля. Аз поне имам доблестта като осъзная, че не съм се държала адекватно да си го призная и да кажа, че съжалявам.
Ох, Дух, сега да споря ли, да се защитавам ли, какво да правя?
Да, добре, направи разяснение какво съм имала предвид, когато ставаше въпрос за кърменето. Това е вярно. Няма да отричам. Това не променя факта, че ти все спориш.
Иначе, да, благодаря, че ме защити пред всички, които искаха, а не успяха да кърмят.
Стига сме спорили за глупости!

# 673
  • София
Ей, чакайте малко да си извадя пуканките Grinning Бъзикам се де, да не ми скочите и на мен сега Grinning
Духчето верно е доста тегавичка, ама аз съм фенка, щото е интелигентен и осъзнат човек.
Страшно е когато все спориш, ма освен това си и тъп като пън. Около мен има няколко такива. Те нямат умствения капацитет да признаят, ако са сбъркали, щото просто не им е известна концепцията, че могат и да не са прави. Ей много трудно се живее с около такива хора.

Та така мадами, не се джафкайте, че са отворих шкафа, а пуканки няма. Grinning

Днешният обяд на Ревльо отиде в мивката. Рева, рева, крещя, дра се... Не го изяде.. И аз мразя да хвърлям храна, ма тва си беше гадно. Тъпото е, че и на кучето не можах да го дам, защото имаше сирене, а той е с чувствителен стомах.

Ааа и да питам: някой дали ще ходи на протест утре? Относно безобразието, което направиха с отварянето на системата за кандидатстване в ясли.. Хората влизат, пренареждат.. Списъкът за моето първо желание се промени.
Абе пълна подигравка. То е ясно че няма да влезем тая година, ма проблемът остава и за догодина и после за ДГ.
Ул. Московска 33, от 13:00

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 14:55 от Dagny

# 674
Аз не споря. Аз казвам какво мисля. Не съм тръгнала никого да убеждавам в своята истина. Нито пък съм се надсмяла над нечия чужда. Казах че АЗ няма да ям на детето си пюрето. И не схванах къв в проблема? Акъл на никого не наливам. Дисекция на ничие родителство не правя, оценки на никое бебе не давам.
Ма няма грижи, обирам си тегавия характер от темата.

Общи условия

Активация на акаунт