НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 670
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Ми аз обясних каква е логиката. Обработката на месо за бебешки пюрета в домашни условия не може да се сравни в технологично отношение с това, което се прилага при обработката на месо от производителя на пюрета. Моето заешко не е на 25 грама а е на цели парчета. Нито е варено, нито е пасирано. За да го сваря и паисрам трябва да размразя първо. В крайна сметка всеки си избира. Не ми е приятно да се обяснявам, сякаш се оправдавам за нещо.

# 646
Е, недей така, аз не съм коментирала все още месото с нашата педиатърка и ми беше интересно какво е казала вашата, за да обмисля и аз какво ще правя.
Попринцип чета, че доста хора готвят прясно  месо и го замразяват на единични порцийки, така дали пак ще е опасно?

# 647
И да не е опасно да замразиш сготвено месо, не бих го дала като първа храна на бебето си. Най-малкото хранителната стойност се губи частично при замразяването, за вкуса да не говорим. То на мен ми е неприятно да ям размразено месо, усеща се разликата и прясното си е по-вкусно. Едва ли ще натежи толкова на бюджета за два три месеца да се купуват бурканчета, пък после наистина като се готви редовно по-големи порции ще влезе в употреба и това от фризера.
Днес го бях облякла с боди с дълъг ръкав щото ми се стори леко хладно, аз самата бях с дълъг панталон и ръкав. Проблемът беше, че седнахме на сравнително слънчева маса и сянката се измести, а и още съм със зимния кош, в който явно се сварява на компот. Утре ще се стегна да му изпера летния - мързелът ми е единствената причина да не съм го сменила още. А, и като бяхме на слънцето му сложих лятна шапка с козирка, че да не изгори главата, ама не знам дали не го запари само.

# 648
Е, то и месото в бурканче не е прясно 😄 Пък и не е въпрос само на бюджет, много хора предпочитат да дават домашно приготвена храна, особено ако имат домашно производство. Все трябва да има някакъв безопасен начин да се приготви това месо, чела съм, че някои го консервират, но още не съм стигнала до този момент, ще трябва да разуча и аз 🙂

# 649
Аз също питах за месото чисто информативно, за мен си, а това кой какво дава - естествено, че всеки сам си решава Wink
Ние всъщност още дори не сме започнали със захранването, но майка ми сега успя да уреди 2 домашни заека, та се запасих, за това попитах.
Дух, не обяснявай като не ти е ок, ние само черпим инфо, никого не съдим Grinning

# 650
Аз също не мисля да го отбивам през нощта. На мен на съня не ми пречи, нямам проблем. Все пак това ми е работата - да си гледам бебето и да го кърмя. Замислих се, защото разни хора около мен, ми пробутваха твърдения, че не трябва да яде през нощта, заради корема му, което е пълна глупост, особено когато е на кърма! На мен ще ми е много мъчно да го мъча с вода, и то точно аз... не.. не, не мога да си го представя дори.
Мисля пащърнак да вкарам тези дни. А колко гр. е едно заместено хранене или е според детето?Аз не тегля нищо засега, всичко правя на брой лъжички, защото действам по-бавно. Пък и почнахме на 1ви, нови сме в захранването. Влязох в една група във фб, която има полезна информация. Когато имам време, чета. Ако някоя мама не я знае - Захранване на бебето.

# 651
Извинявайте. Просто ми е кофти, че няма да му давам домашното хубаво месо, което имам. Но наистина е много уморително да готвиш всеки ден, той какво изяде, какво не изяде. Сега хвърлям зеленчуци пък представям си колко ще ме е яд, ако и месото хвърлям.
Според мен си има опасност и от замразено. Аз стерилизирам за два дни зеленчуци и дори те не пукват като ги отворя. Опитах да замразя зеленчуковите пюрета - пресекоха се и ги хвърлих.
Та не ми е приятно че ще му давам готови пюренца, за друго се бях настроила, но ще продължавам да му правя зеленчуци и да добавям месни заготовки.

# 652
Дух, разбирам те, и аз така си представях захранването. С най-чистите храни, най-хубавото месо, а накрая му купувам картофи и моркови от сергията. Само тиквата ми е домашна. Но мои близки работят в сферата на храните и ме увериха, че няма никакво био и по-добре да му купувам от обикновени магазини. И в крайна сметка за 5 лъжички реших, че не си струва да хабя домашен зеленчук...колко половинки картофи хвърлям. По-нататък, като започнат по-големите дози, ще му вземам домашни, пресни зеленчуци и меса. Погледни го от тази гледна точка, че като си била бременна, не си ядяла все домашно, нали? Значи още от зародиш, са закърмени с храните,които ядем и ние.. за жалост. 😔
Аз като бях малка баба ми и дядо ми ни даваха всичко от градината, имаха кокошки, зайчета.. сега кой има време и условия за подобни неща?! 🤷‍♀️
Ще търся домашен заек, като въведа месото, но и на мен ми се яде много. 😂 А тези в бурканчетата не знам въобще какви са, що са. Предполагам, че ще са хубави щом са за малки деца или поне се надявам.✌️
Педиатърката препоръча, ако ползвам купешки пюрета, да бъдат  на Гербер био органик. Някой път може и да взема.

# 653
Дъгчичке Heart
Аз гербер ги бойкотирам, но сега му купих заготовка на пуешко месо от тях. Не им вярвам изобщо, особено щом са на Нестле и особено предвид информацията, която излезе преди време. Но иначе и аз днес се увеих, че само ще батисам хубавото месо. НИТО една лъжичка не изяде, в след 4 часа глад изяде едва 100 мл

# 654
  • София
И аз като Дух мисля относно Гербер.
Имам няколко герберски, но не ги ползвам много.
Месните заготовки на Плазмон са супер старт.
Аз ползвам 85% бурканчета. В неделя замразих батат, морков, пуйка понеже готвих за кучето. Давах и от фризера понякога, няма проблем. Минавам ги през микровълновата, чакам да изстинат и ги яде.

# 655
Духче , а защо не прео ваш Божката по ЗВБ , може да прояде 🙄
Димана я мъчих две седмици с пюрета , е не изяжда повече от 5-10 лъжички с бутабе в устата от моя страна . От 2 дни й давам цели парчета и яде все едно винаги така се е хранила . Друг е въпроса , че аз получавам задух и сърцепие е докато не приключи 🤦‍♀️

# 656
Ивана, той не може да седи стабилно, плаче от столчето за хранене и за това не смея, а и още ми е пълна мъгла това звб. Щото то в някаква философия, а не само парчета храна ама....май ще пробвам. Ти какво даваш? Картофче или?

# 657
Ивана, той не може да седи стабилно, плаче от столчето за хранене и за това не смея, а и още ми е пълна мъгла това звб. Щото то в някаква философия, а не само парчета храна ама....май ще пробвам. Ти какво даваш? Картофче или?

Вчера и днес дадох броколи и батат , много й харесаха броколите.
И тя седи много нестабилно и даже по някое време, като се умори  клюмва на една страна . Вчера пуснах клипче в рубриката за захранване в групата ни във фейса , ама качи ли се , не се ли качи не знам 🙄

След обед започнах да давам каши , че трябва да качи нещо това дете , като клечка е , а с това темпо и тия з3ленчуци нищо не става . Хапва кашички и се харесват

# 658
А заготовките на плазмон от къде ги вземате? До сега не съм оглеждала за такива неща и нямам идея. Трябва да сляза до центъра да огледам борсите и да купя.
Аз давам на 3 дни нов зеленчук. Дилемата ми е обаче био ли да търся или както казахте няма био зеленчуци. До сега давах домашни зеленчуци и някои даже замръзени, но ми привършва разнообразието.

# 659
За всички, които се чудят още био ли, небио ли... Преди години като го четох, доста се смях, сега... Донякъде разбирам.

https://www.maikomila.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D1%82%D … %81%D0%B5-%D0%B2/

Един въпрос... Защо хвърляте остатъка от зеленчуците? Колкото и да ви е смешно, аз доизяждам остатъка и ми харесва, все пак детето го яде, не виждам смисъл да хвърлям, не е нещо, което и ние да не ядем, а и най-мразя хвърлянето на храна...

Общи условия

Активация на акаунт