НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 674
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
От 2 седмици и мойто кълве болезнено. Зъби също няма. Странно.

# 631
Веси, супер са си 200гр за две седмици, ти нали не очакваш до годинката да качва по кило на месец 😃 Вече ще качват по 200-300гр на месец, това не значи, че не им стига храната, а че горят повечко калории, защото стават все по-подвижни. А и в един морков има много по-малко калории от кърмата, та не очаквай да започне повече да качва.

# 632
Утре става една седмица от захранването. Още й е трудно да осъзнае какво да прави с храната. Всичко почти се избутва, аз го обирам и пак го давам и така. Засега яде около 60 гр. картоф.
На 25 май сме на консултация и ще видим какво е тетлото. Вчера мерих със сантиметъра - 69 см.

# 633
Не тегля нито какво давам, нито какво яде. За сега съм дала картоф, морков (от него получи реакция), тиква, тиквичка и пащърнак. Мисля да вкарам сега банан и авокадо. После карфиол и броколи. След това май е време за месо. Още не знам от къде ще купувам. Пилешко имам домашно, но друго ще търся или ще вземам пюрета и ще ги правя подходящи за ЗВБ.
От края на миналия месец излизам към 10 ( тогава му е първата дрямка). Гледам следобедната да е в леглото му, така е по-дълга (не всеки ден, например вчера спа час и половина вечерта). Последната е около 17ч тогава пак разходка. Не всеки ден се получава. Гледам към 20ч да е в леглото, понякога заспива веднага, понякога към 21ч. Има дни в които спи много малко и се налагат 4 дремки, случвало се е о само с 2 да е по час-час и нещо( много рядко). Тогава ляга по-рано към 19ч. Удължавам максимално интервала, ако например трябва да има дрямка в 18ч.

# 634
В интерес на истината вече наистина е много по-подвижен, а не суче по-често от преди, на 3-4 часа си иска, логично е да не качва колкото преди, но се водих по някакви таблици, че в периода 4-6 месеца наддаването трябва да е 18-20 г на ден, затова се замислих. Но май няма смисъл да разсъждавам, педиатърката като го измери ще каже най-точно мнение.
Днес и двамата прегряхме, охладихме се вече, но сега ще ми ходи червенобуз няколко дни. Вънка си е лято вече, за час отидохме до кварталното да хапнем и резултата е налице. Чак една баба ми направи забележка, че му е топло на детето. А не беше навлечен.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 15:53 от vessy.k

# 635
  • Тук... някъде
Връщаме се сега от консултация - на 5++ е 69см (+3 от предишното мерене) и 7,700кг (+ 900гр) и вече е готова за захранване. От утре започвам с пюретата и нямам търпение- много се вълнувам 😂 Педиатърът ми каза да въвеждам първия зеленчук 7 дни, а всеки следващ по 2-3 дни, но на не по-кратък период от една седмица за нов вкус, за да следим за късна реакция. Заместено хранене след седмица и тук ми идва неразбирането- не че не ми обясни тя, но аз съм малко изветряла и не можах да схвана- една седмица въвеждам примерно картоф и стигам до цяло пюре, а след това започвам с нов зеленчук, но в началото е по-малко количество и в този случай дохранвам с картоф или с кърма?

# 636
Дай няколко лъжички от новия зеленчук и дохрани с вече въведен, ако искаш да усети вкуса на новия зеленчук. А може и направо ги смесиш. И накрая дохранване с мляко, ако още е гладно бебето, особено докато все още яде малко количество и няма месо/яйце.
Някои майки добавят млякото направо към пюрето за по-познат вкус.
Аз не съм добавяла кърма, чисто го давах, като въвеждам нова храна на 2-3 дни честно казано. То по една седмица до годинката само зеленчуците ще въведа иначе 😀 Няма толкова време, то зеленчуци, то каши, плодове, безглутенови, яйце, месо, глутенови, млечни...
Иначе кърмя на поискване, та давам да суче, когато си поиска.

# 637
Аз освен да се оплача, че моето бебе само хаби храната. Аз давам с лъжицата, то избутва с езика навън. А отварянето на устата засега е все още мираж.
На мен 7 дни ми се виждат много дълъг период за въвеждане на зеленчук. На 2-3 дни въвеждам нещо ново. Дотук имаме въведени картоф, морков, карфиол, тиква и пащърнак.

# 638
Нормално, трябва си време да свикне, че и това е храна, а не само млякото 😀 И моят в началото не беше очарован, но вече е 20ти ден и отваря устата и преглъща сладко с "аммм"

# 639
Четох, че само първият зеленчук се въвежда 5 дни, всеки следващ по 2-3 дни, като както и вие сте казали, може да се смеси с предишния. Аз днес имах по-голям успех с картофа, сигурно 3-4 лъжички успя да изяде, но добавих и кокосово масло (колкото оризово зрънце) и малко повече кърма. До петък вероятно ще е само на картоф. Чудех се обаче с колко мляко да дохранвам... Ако изяде 2 лъжички картоф с малко кърма, това на какво количество мляко се равнява? До сега два пъти му дадох по 130 мл. за дохранване. Стори ми се малко, защото още смучеше шишето, но пък не плака да иска още... Вие колко давате след твърдата храна?

# 640
И ние бяхме на консултация, 7.300, 70 см.
Почваме с.месото, след две седмици жълтък. Почваме и с кашите без глутен. Аз имам домашно месо във фризера, но педиатърката ни ме отказа. Твърди, че всеки ден трябва да се правят пюрета, ако не искам със замразяване и тн да си докарам салмонела. Каза да си пазя месото като стане на 8-9-12 месеца и почна да му правя манджи. Малко ми стана тъпичко, но пък от друга страна ми олекна. Пак ще му правя зеленчуци, но месото или ще е на плазмон заготовка или ще си е директно месно пюре

# 641
Дух, а каква ще е разликата след 3-4 месеца за месото?

# 642
Размера на порцията предполагам. Т.е. че като извадя малко заешко или пилешко няма да използвам 15 грама от него за пюре.

# 643
И аз не разбрах много каква е логиката за месото .. замразила съм си заек на 50 гр пакетчета, за двата близнака по 25 гр .. и се надявам да го ползвам Grinning

# 644
Веси, много добре си качва детето. Как го беше облякла днес?

Фифиана, и аз бях пред отчайване - нямаше никакъв интерес към пюретата. Две седмици след като почнахме (съвпадна с въвеждането на картофа) започна да му се услажда. Сега отваря уста и тръгва към лъжичката, тези дни харесва много морков с картоф.

Общи условия

Активация на акаунт