НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 679
  • 737
  •   3
Отговори
# 615
Предполагам, че това е обяснението за това поведение Simple Smile

# 616
Привет, момичета! Появявам се с малко тъп въпрос, но нали сме за това. Днес реших да пробвам да свара картоф на пара. Взех едно по-дребно картофче, налях в една тенджерка вода около 2-3 пърста и го сложих в приставката за пара, цяло. Четох, че за около 20 мин следва да е готов, но определено не беше. Въпросът ми е как правите вие зеленчуците - цели ли, колко време отнема, белите ли картофите в случая предварително... Накрая го сварих просто във вода, защото ми омръзна да го чакам над половин час, а и наближаваше време за ядене. Не се хареса, естествено... Grinning

# 617
Аз беля, мия, режа на ситно, накисвам, мия пак и слагам на пара. Самото готвене отнема десетина минути. Само картоф и моят не хареса, но вече го смесвам с всички останали зеленчуци, които съм въвела и си хапва сладко.
Днес беше картоф, морков, лук и спанак.

# 618
Режа ги на кръгчета у после мачкам с вилицата картофите. Всичко друго съши режа. Днес беше на грах и картофи

# 619
Цвети, спокойно, минахме и ние периодът на будене на час. Да не казвам голяма дума, но се буди през 2/3 часа за ядене. Мен друго ме притеснява - чудя се дали да го отбивам през нощта и да давам само вода, докато свикне. 🤔

А на какво ли се дължи това? Няма скок скоро. Колко продължи при вас?
Вода съм пробвала да дам, но си иска млякото (знам, че иска мляко, не цица, защото съм давала и от шише кърма). Според личната докато се буди - храня. Знам за деца, които и до 2г си го търсят (на АМ са били). Аз бих изчакала да се откаже сам. Кака ми им даваше и на двете някакъв чай, после мина на сок от компот разреден със супер много вода, но до 3г го търси момчето. При каката май беше до 2г.
Редактирам: зеленчуците правя на пара в мултикукъра за около 15-20 Мин. зависи от зеленчука. Пробвам дали мога да го смачкам с пръст и така виждам кога е готово. Изненадващо картоф му хареса най много 🤷. Беля, мия режа на дълги ивици/жулиени, накисвам, варя.
Кога се добавя мазнина (напр. Зехтин или кокосово масло)? Някой въвел ли е жълтък?

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 16:31 от Cve7i

# 620
Цвети, и аз мисля, докато иска, но все пак няма да го кърмя, докато стане на 2 или 3.
Вече въведох тиква. Та си хапва картоф + морков + тиква. После ще добавя пащърнак, но за след това ми идва чуденката. Какво количество давате вече? Мисля да взема едно пюре за 6мес и да ползвам бурканчето, за да имам ориентир. Теглите ли или на око давате?

# 621
Тегля 125 грама давам, ама той колко изяжда е друг въпрос.
Момичета, не се тревожете за нещо дето я стане, я не стане. Божо не се буди да яде, ама това не ме прави по отпочинала и наспала се. Буди се просто щото Св буди. Днес яде в 5 и до 6 и нещо пя, въртя се, смя се и накрая заспа.

# 622
Цитат
Кога се добавя мазнина (напр. Зехтин или кокосово масло)? Някой въвел ли е жълтък?

Аз тук четох за кокосовото масло. Мисля още утре да пробвам, че днес се разочаровах, че не ми хареса картофа.

# 623
От както стана на 6 слагам ги колкото грахово зърно в пюренцата

# 624
Четох, че при захранване е нормално да се буди да яде по-често през нощта. А ако кърмиш - нощните хранения са много важни за поддържане на производството на кърма. Отрежеш ли ги без детето самО да поиска, може да ти намалее кърмата.

Вие в колко часа вечерта ги слагате да спят?

# 625
Точно днес казах на майка ми, че няма да му ограничавам нощните хранения, защото щом си ги иска значи има нужда от тях и не е честно да го лишавам само защото ми се спи. Е, всяко нещо си има граници де, за мен това е 1.5 години.
Слагам го да спи около 21 сега през лятото, зимата в 20. При смяната на часовника се получи така и не съм го променяла. Обаче ако през деня не е спал много едвам издържа и до 19 и е голяма драма ако не си е в леглото тогава.

# 626
  • София
Към 20.30 гледаме да сапо леглата, но ако не са си взели нужния брой дремки или са превъзбудени прескачат или искат по-рано....

Аз съм голяма хаймана, почти по цял ден съм навън, ама май сега ще се науча да си седя вкъщи. Обикновено най-късно за следобедния сън сме навън, но се чудя дали да не обърна и да започна да ги извеждам към 9-9.30, после да се приберем за обяд (страшно мазало става), следобеда да си спят вкъщи и после за следващата дрямка къю 17-18ч да ги извеждам пак.
В момента сутрин спят вкъщи, аз си почивам или правя нещо,  после хапват обяд и в 12.30 - 13ч сме навън до 18-19....

Иначе и моите сякаш през деня изкарват повече време без хранене, вечер си наваксват.... Ако не им е топло могат и на 4ч да ядат през деня, вечер обаче дремнат 3-4ч и после почват на всеки два часа да се будят.

# 627
Веси, аз ако се събудя гладна през нощта, никакъв шанс да заспя докато не хапна нещо. Joy Та го разбирам малкото.

# 628
Ох, малкият влезе в стаята на бебето, докато го видим и я събуди. Хайде, пак приспиване.
Нощем бебето се буди по веднъж обикновено, около 4-5 часа. Аз спя леко и я чувам само като се размърда. Тя рядко плаче.
Първото дете след третия месец почти никога не го кърмех нощем. Беше супер. Отбих го на година и два месеца без носталгия по кърменето.
Той заспиваше вечер задължително на гърда, тя - нито веднъж.

# 629
Елинор, дръж се, след време ще се гордееш, че си се справила с комбинацията тодлър+бебе, която май наистина си е опасна. Ще споделяш ценен опит.
Аз случайно претеглих нашето момче вчера - за две седмици е наддал 200 г, което ми се видя учудващо малко на фона на предишните месеци ( четвъртия го финиширахме с +700). Явно си му е време за пюренца вече, доста рязко намали темпа на наддаване. А, и от няколко дни ме хапе докато суче...голяма забава, обаче не мога да реагирам както съветват (със спокоен и твърд тон да му кажа "не" и да го отделя от гърдата за малко). Просто винаги ме изненадва и реакцията е едно фалцетно "ох". Зъби продължават да не се виждат на повърхността, не знам с какво ме хапе, но боли.

Общи условия

Активация на акаунт