НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 779
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз мисля за дървено столче, търся си втора употреба. Регулиране на седалката според мен е важно до 6-7 месец, после те си седят изправени. Греша ли? За мен е важно да е компактно, от естествени материали, лесно да се почисти и да е от тия дето детето расте с тях.
Така си е за облегалката. Като започнат да седят хубаво тия степени на гърба не ти трябват. То седи в тоя стол за да яде или най-много да си поиграе с някоя играчка на таблата, не да спи.

# 166
Стол не сме взели, храня я в столчето за кола.
Играчки не признава/много рядко/, играе си с лъжицата за мляко,нейната лъжица,пластмасови купи и чашки.
Днес бяхме на консултация 7450 тежи и е 65см.
Отново я преслуша и каза че детето е здраво и се дави от секрета в носа.
Препоръча аспиратор за прахосмукачка.
Би и ваксина, аз вече цял ден съм като муха, само ги мисля тия ваксини и ме е много страх.
Моля се всичко да е наред.
Някой от памперсите я прежулил защото има издрана черта на сгъвката при крачето.
Вече трябва да замествам целия обяд с пюре, а след две седмици да въвеждам и кашите.
На следваща консултация ще вземат кръв и урина за профилактика да видят всичко наред ли е и ще дадът направление за коремни органи пак профилактика.
Спането е от 2-3 на ден по 20-40 Мин има и дни по 1 час зависи.
Като след нощния сън, заспиването за следващата дрямка е цирк пълен.

# 167
При Калоян също е до лакътя, но отстрани. Има и по коремчето, прилича на лишеи. Много ситни пъпчици. За сега и 2та лекарки ми казаха, че ще има по- специално захранване и при ваксини ще се дава превантивно някакъв препарат. Уж рано сме го хванали. Най-вероятно ще сменим козметиката с такава за атопипна кожа, до четвъртък без баня, само миене на дупе с вода. 😟 Знам, че се израства, но ми е болна тема, понеже аз и до днес имам проблем и малко да ме духне вятър или слънце и направо изгарям и ставам на пъпки. 🤷
Знам, че започва от меките тъкани, на сгъвките зад ушите и по лактите. Калоян има само на едната ръчичка и от 2 дни се появи и на корема. Първо помислих да не би да е от Памперса да му е пропуснал, но е високо над пъпа и реших че трябва да го заведа. На мен дори ми казаха, че 60% от бебетата го имат и е ген, или го имаш или не.
Най-добре да се види от кожен лекар. Бебка имаше подобни лишейчета на няколко места- кожният лекар каза, че е себореен дерматит. Обясни ми, че е етап ,през който често преминава бебешката кожа. Мазах 7дни с регинома крем. След това продължих да мажа цялото тяло с А-дерма exomega крем. Всичко премина.
Затова съветвам консултация с кожен лекар, но добър, че съм попаднала и на такъв идиом с баткото (извинявам се, но се държеше ужасно и ако не бях потърсила второ мнение още щяхме да имаме проблеми).

# 168
❤❤05.11.2020
❤БЕБЕ СВЕТОСЛАВ ❤❤

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 10:14 от bubanka

# 169
Момичета, ще скоча пак леко в друга тема. Мислите ли, че (знаете ли дали) децата сънуват? Вероятно има инфо по темата в нета, но не съм се ровила. Доста от вас са се свързвали с всякакви консултанти, та може да са споменавали нещо по въпроса. Нямам някакви притеснения, но се чудя, защото докато спи прави разни гримаси, мърка, проплаква, свива вежди, все едно нещо се случва... Има ли и други, които на наблюдавали такива моменти при децата си? Simple Smile

# 170
Да, и моят го прави, мисля, че е нормално.

# 171
  • София
Tan4eto.23, добре дошли с бебе Светослав Heart

# 172
  • Тук... някъде
Apricity, не зная дали сънува, но определено нещо се “случва” като спи- усмихва се много, проплаква, въздиша, мърка, стряска се...а и дали някой може да каже със сигурност дали бебетата сънуват или не?

# 173
Здравейте,
не успявам много да се включвам Sad дори и само да чета не ми остава време.
Днес водих бебка на преглед при педиатърката-от сряда гласчета и е дрезгаво.Няма температура, няма хрема, спокойна.  Но тъй като баткото ми правеше ларингити, тази дрезгавина ме притесни, още повече,че продължи повече от ден, т.е. не е от викането и. Прегледа гърди, уши, гърло-всичко ОК. Според нея е дразнене от рефлукс - тя прави, дори е видим, а не скрит. Та изписа Фенистил,инхалации и ако искам едно сиропче за рефлукса. Дано мине така.
Включвам се по темата за море- ние планираме да ходим. От 6г ходим на Обзор всяка година - чисто, спокойно, огромен плаж, прохладен парк и като цяло не е много горещо, тъй като е планинско. Не мисля да водя бебка на плажа на пясъка-баткото и таткото ще се цопкат в морето, а ние с госпожицата ще се разхождаме по алеята покрай плажа. Само дано сме здрави и ситуацията с вируса да е спокойна.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 18:35 от gergamelka

# 174
Да питам тези от вас , които кърмят - ще се ваксинирате ли срещу ковид ако имате възможност? Какво ви съветват вашите лекари? На мен ми каза, че няма проблем да се ваксинирам, даже не е свързано и с ваксините на детето, няма риск ( за Пфайзер/Модерна). Ако вече сте се ваксинирали бихте ли споделили опит - има ли странични ефекти върху вас или бебето?

# 175
Моят личен лекар ми препоръча да не се ваксинирам 1во защото кърмя и 2ро защото имам вродени тромбофилии, и още няма достатъчно изследвания коя ваксина как реагира с тромбофилиите при жените

# 176
Аз мисля да се ваксинирам, чакам Пфайзер. Моята педиатърка също каза, че не би трябвало да има проблем.Четох в ФБ групата за кърмене статия за изследвана кърма след ваксина-за жалост само на 6 жени-предават се антитела. Притеснявам се разбира се, но ако се разболея отново(тъй като вече антителата ми са под минимума за потенциална защита)мисля, че е по-лошо.

# 177
  • Тук... някъде
Аз не бих се ваксинирала...никога. На мнение съм, че са прекалено скорошни тези ваксини и все още няма достатъчно изследвания за странични ефекти и последици за организма в дългосрочен план. А и ваксините не предпазват от разболяване, а по-скоро за по-леко прекарване на болестта. Също съм от тези с “екстрите” - тромбофилия. Не съм обсъждала нито с ЛЛ, нито с педиатъра възможността за ваксиниране, но така или иначе не проявявам интерес, но и не бих спряла никой, който иска да се ваксинира и би се почувствал по-сигурен, ако има поставена ваксина.

# 178
Не кърмя, минах Ковид и няма да слагам ваксина, и да не бях пак нямаше да сложа.
 Ние живеем в Бургас и няма какво да го мисля за плаж,повече към планината клоня.
  Мина и бебка през ехограф, всичко е идеално, няма да се налага да пием антибиотик,  но е дума за захранване няма.  Ешерихията си седи, на консултация е на 13.5 чак и тогава ще пуска кръв и урина.То хубаво ама детето тогава ще е на шест месеца и 3 дни. Нали уж трябва да бъде захранена между 4-6 месеца.

# 179
Не е задължително, по медицински причини може да се захрани и по-късно. Пък и една седмица не е кой знае какво.

Общи условия

Активация на акаунт