НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 788
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Тук... някъде
Биляна заспива също на гърда. Мъча с разнасяне, друсане, в количката, люлеене в кошарата- дере се и се сърди или си върти главата и се оглежда като кокошка. След 15-20 минути опити се предавам и давам цицата и заспива за 2 минути. Може би и аз прекалено бързо се отказвам, но си мисля, че колкото повече я оставям да плаче, толкова повече се разсънва...знам ли

# 151
  • София
Не знам, Дух, и аз като теб... Имаме известна рутина, даже повече, отколкото си мисля, но пак имаме трудности в някои моменти.
През деня са ок със спането, спят два пъти след събуждане, после на обяд по-дълга дрямка - колко зависи дали сме навън или вкъщи. И после още една дрямка. И гледам поне два часа и нещо да има преди нощното лягане.
И после си се будят. Къде повече, къде по-малко. Имало е нощи, в които са се будили само по два пъти, има и такива, в които след полунощ се будят на 2 часа. Следвах разни препоръки, ми не знам, нещо куца. Някой път само смяна на памперс и местене в кошарата действа - особено при Диана. Поплямпа малко и си заспи. Но снощи пък, не знам зъби ли корем ли я боля, както никога в 1 цока и не можа да заспи и се ядоса и се дра сигурно един час, едвам заспа накрая с бял шум от телефона.

# 152
При нас също ден с ден няма. Преди заспиваше само в количката, писна ми да я качвам и мия всеки ден, почнах да я приспивам на ръце, заспиваше за 5 минути, да но това прпдължи 4-5 дни, след това почна да се сърди и гъне в ръцете ми. Сега я държа на ръце докато се размрънка след това я слагам в леглото или гнездото и почвам да я галя по коремчето и да ш-шъткам. Вечер пък без бял шум от телефона не заспива, то си й е част от рутината.
Мисля, че стана време за ъпдейт на играчките. Вашите деца на какви играчки се радват?

# 153
Моят се радва засега на всичко, което е и не е играчка 😃 Забелязвам, че обича играчки, които шумят, дрънкат, свирят. Също обича плюшени играчки с очи 😃 не може да си намери място като види такава.

# 154
Аз също се чудя за това с играчките, може би някакви светещи, музикални. Искам и нещо образователни да е не само са дрънка нещо. Гимнастиката при нас вече не се котира.. започна да я размахва над себе си и съвсем не я ползва по предназначение. Скоро ще я пенсионирам. Чудя се и за играчки от бита вчера си игра с мокрите кърпи около час.
При нас също няма един ден с друг еднакъв. Оня ден не спа близо 4ч и беше бодър смя се хем бяхме навън и се надявах в количката да заспи. Винаги заспива дори и преди 30 Мин да се е събудил. Вчера пък през час и 30 Мин заспиваше. 🤷

# 155
Мокрите кърпи и при нас са много вървежни. Вчера докато беше по коремче ги сложих пред нея, така че за 2-3 см да не може да ги стигне, от зор детето почна да повдига дупе и да се опитва да се приплъзне милото, но все още не намира как точно да стане 😆

# 156
Нормално е да са различни дните, мисля. Все пак отглеждаме хора, а не мини роботчета или бройлери - имат си настроения, емоции, предпочитания, характер, влияят се от външния свят вече - теориите са полезни доколкото дават обща рамка, която да е ориентир, но едва ли можем да очакваме еднакво поведение всеки път, всеки ден. Повече бих се притеснила ако е така и не правят нищо различно.

# 157
Малко да сменя темата. Купихте ли стол за хранене вече, какъв и от къде. Гледам, че в айко има намаления сега. Доколкото знам най-важното за стола е да може да се регулира седалката, наклон и височина. Предимство е и колелца на стола, място за шише и купичка. Скоро ще почваме захранване. Аз много се чудих, дали да му правя аз пюрета та или направо готови да купувам. Даже си поръчах уреда на Авент, но се разубеди и ще купувам. Нямам домашни зеленчуци, освен тиква и картоф, които мисля да му направя аз. Препоръчва

# 158
  • Варна
Цвети, Борко е с дървена активна гимнастика, вече си я надига над главата, пъха се между летвичките, заклещва се... Отдавна забрави предназначението й. Ама с баща му си викаме, че щом се кефи и още не е способен съвсем да се пребие - ми да си играе Grinning дано оцелее това дете.

# 159
  • София
Здравейте, най-после успях да ви изчета... Като избирате столчето за хранене помислете също и как ще ае почиства. С каката имахме супер удобно на колелца, с облегалка на степени, голям багажник отдолу, в който постепенно си беше набутала всички играчки, а в последствие влизаше и сама вътре Joy. Доста време го използвахме, като единствения минус беше, че заема доста място.
За играчките откакто започна да хваща по-добре, Тони се радва на всичко от салфетки до косата ми. Особено като успее да ми докопа опашката, стиска яко и се опитва да тъпче в устата Joy. Харесват му музикални играчки в момента, но досега нито въртележка нито активна гимнастика е използвал, та е нещо ново за него. Последно му купих дъвчащи силиконови играчки, защото новата драма са зъбите. Страшно много лиги текат и нервно дъвче всичко, което успее да вкара в устата си.
Редактирам да допълня, че все така заспива на гърда и денем и нощем и все още спи при нас. Спи сравнително добре, но как ще го учим да спи сам не знам. За биберон спрях да се боря...

# 160
Столче взехме на Лорели YamYam, има 3 позиции за гръбчето. Активната гимнастика изобщо не и харесва последно време- 5 минути и мрънка.
   Тъпата Ешерихия коли още си седи,  1 антибиотик и пила за него,  за Ковид също пи, направо ужас. Качила е 300грама от 16.3  и е 64см. Захранване скоро не се предвижда, поне докато не се изясни въпроса с Ешерихията. Имам направление за Ехограф по този повод,  изместихме го заради бактерията,  вместо в 6я месец,  сега

# 161
  • Тук... някъде
Hells, защо не пробваш да включиш това към лечението на бактерията https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010004706

# 162
Столче взехме дървено, без екстри, освен че се маха таблата и се регулира за да се ползва и от по-голямо дете като обикновен стол. Не искам да го слагам на стола преди да е започнал сам да седи, така че не търсех нещо с позиции на гръбчето.

За играчките, при нас сега хит са дрънчащи, шумолящи, висящи. Интересни са му различните материи и цветове, да ги опипва и разглежда. Много харесва арката с играчки на шезлонга, както и висящата играчка за количката.

# 163
Всичко със звуци го впечатлява,друг е въпросът за колко време. Има няколко играчки, с които се занимава по-дълго. Има дни, в които пък, играчки не го вълнуват. Но започнахме да правим фъррр и разни такива - смее се и много и се кефи. Най-любимо му е да маха с ръце и крака, като изтребител е и така се удря в ребрата, чудим се как не се е посинил още. 😂
Когато сме навън спи дълбоко и после вкъщи е спокоен. Ето, днес не успях да го изкарам и заспива с рев. Но наистина ден с ден не си прилича.✌️

# 164
И аз мисля за дървено столче, търся си втора употреба. Регулиране на седалката според мен е важно до 6-7 месец, после те си седят изправени. Греша ли? За мен е важно да е компактно, от естествени материали, лесно да се почисти и да е от тия дето детето расте с тях.

Общи условия

Активация на акаунт