НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 697
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Мамчета Христос воскресе.
Днес бяхме на разходка във Вършец.
И във Клисурски манастир.
Обядвах ме всичко беше ок до като си тръгнахме към София.
Вдигнах температура и пих парацетамакс към 19.30 часа.
Сега вече всички си легнахме.
Въпросът ми е мога ли да си го кърмя.
Трябва ли да се изцедя или мога така да си го на кърмя когато се събуди..
Днес беше невероятно време..
Лека вечер

# 541
Рая ляга към 22:00 не винаги но зависи.
Става в 4 или в 6.
И през деня е ад.
През 1:30мин аз трябва да излезна за да заспи, не винаги ми се получава.
Прави по 2,3 дремки по 30 Мин и като по часовник на 30та Мин отваря очи🤷🏼♀😀
Някой дни ми идва да се метна.

Редактирам:
Воистина Воскресе.
Според мен изцеди за всеки случай, въпреки че парацатемола през бременноста го изписват.

# 542
Няма проблем да кърмиш с температура. Когато вдигнах в началото на кърменето от запушено каналче явно, се обадих да питам медицинско лице. Така дори се предават антитела на бебето. Не мога със сигурност само да потвърдя дали има някаква граница отвъд, която не се препоръчва.
Моето дете заспива около 21 ч. Нощем се буди за хранене към 5 ч. След това си заспива отново и обикновено се буди към 8 ч. През деня дремва различно, но рядко е повече от 30-40 минути. Не засичам особено.

# 543
Божидар става между 6-7 сутрин. Спи през два часа и половина по 30-60 минути. Обикновено има един дълъг сън от 60-90 минути. Заспива за нощен сън между 19-20.30
Къпем го през вечер до сега, но сега с жегите и пюретата, които му влизат в гънките на вратлето май ще почнем по често

# 544
Заради лишеи, които му излизат по крачетата и ръцете, го къпем вече без шампоан. 2 пъти в седмицата е достатъчно. Дано го израсте, педиатърката е сигурна, че е от измовния. Смених го и пак е така, явно не му понасят към момента. И наистина, като не го мия с шампоан, изчезват, но то е невъзможно просто. Особено, когато се е наакал, това жълто цапащо ако трябва да се мине с капка гелче. 😁
Мен ме мъчи един въпрос - как се облича бебе за сън в топлото,слагат ли се чорапи и т. н.?🤔
П. С. Да видите в топлото как пие вода, не може да свари да гълта!

# 545
Заради лишеи, които му излизат по крачетата и ръцете, го къпем вече без шампоан. 2 пъти в седмицата е достатъчно. Дано го израсте, педиатърката е сигурна, че е от измовния. Смених го и пак е така, явно не му понасят към момента. И наистина, като не го мия с шампоан, изчезват, но то е невъзможно просто. Особено, когато се е наакал, това жълто цапащо ако трябва да се мине с капка гелче. 😁
Мен ме мъчи един въпрос - как се облича бебе за сън в топлото,слагат ли се чорапи и т. н.?🤔
П. С. Да видите в топлото как пие вода, не може да свари да гълта!

Много тегаво, Рейнбоуче, с тия измивни неща. Дано преминат бързо. Аз мойто чаве от почти два месеца го приспивам само по боди с къс ръкав, понякога само по памперс, но сме в изключително топъл изцяло източен апартамент и забелязах, че ако има нещо отгоре, излизат малки пъпчици по гърдитв му. Иначе и аз почнах да давам вода, достатъчно голям е, а и понякога се буди с пресъхнала уста, т.е. повече от пределно ясно е, че това е драмата.

# 546
И нашия много взе да ожаднява. От два дни приготвям сутрин шишето, но все не стигам дотам да му го тикна в устата, та си се цокаме през час-два...вчера бяхме на гости при свекървата и може би се е зачудила жената защо толкова често яде това дете. Вече е на 5++ почти и мисля да го пробвам да свикне с вкуса на водата. Малко тъп въпрос, но - вие как я преварявате - в термокана или на котлон? Доколкото знам вредните бактерии умират след 10-15 мин. във вряща вода, но термоканата се изключва веднага щом кипне - поне нашата е така. Кога мислите да давате сокове, разредени с вода или концентрирани ще ги предлагате? Оказа се също, че е забравил или не иска да пие от шише и сега се чудя дали да не пробвам с чаша с накрайник, но те са за 6+ месеца и ще почакам още малко, ще се помъча с шишето известно време. Мислех и с лъжички и т.н. да му давам течности, но ми се струва много отчаяна мярка, ако е жаден ще трябва да се научи от шише или чаша, това е.
И при нас е доста топло вече - в спалнята става към 24-25 градуса, а не смея още да отворя прозореца. Пробвам го всякак облечен - за къс ръкав май е още рано - леко му измръзват ръцете. Най-добре му е с боди дълъг ръкав и пролетния чувал на angel baby. Чорапи не слагам като цяло, разчитам на чувала. При нас температурата варира, защото парното не работи постоянно, през нощта е 21-25 градуса, та понякога му слагам памучно одеалце вместо чувал, за да може сам да контролира дали и колко ще е завит, мисля, че си има усет - като му е топло се отвива. Дори и някой гол крак да се покаже не мисля, че е фатално, аз също спя с отвити крака, наследствено е.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 09:52 от vessy.k

# 547
Сок най-рано след годинката, колкото може по-късно. Не го намирам за необходим.
От 6 месеца започнах и аз да давам вода с преходна чашка, пийва си добре.

# 548
Водата я варя 3-5 минути. Сок нямам намерение да давам докато не порасне достатъчно, че сам да поиска. Вода му давам от раждането.

# 549
Няма проблем да кърмиш с температура. Когато вдигнах в началото на кърменето от запушено каналче явно, се обадих да питам медицинско лице. Така дори се предават антитела на бебето. Не мога със сигурност само да потвърдя дали има някаква граница отвъд, която не се препоръчва.
Моето дете заспива около 21 ч. Нощем се буди за хранене към 5 ч. След това си заспива отново и обикновено се буди към 8 ч. През деня дремва различно, но рядко е повече от 30-40 минути. Не засичам особено.
Много ви благодаря.
Днес съм добре .
Излезнах ме за час два и се разходих ме.
Сега спинка и аз си почивам.
Много здраве на всички мами и бъдещи мами и бебенца

# 550
До сега винаги е спал 12ч. Ляга в 20-20:30 събужда се към 8 8 и нещо, рядко към 9/21ч дори като бяхме при нашите в Русе. Но като дойдохме при родата на баща му всичко се срина... Ляга в 7 заспива с рев към 9-10 и се буди 7. През деня се дере от рев търка очи, червени са, НО НЕ СПИ! Съответно и аз не спя. Нямам търпение да си ходим.
Мрън мрън.

# 551
И аз давам вода, а и той започна сам да си иска. Преварявам я в една тенджерка, която е само за него, време - различно, като я забравя, понякога е вряла и 15 мин., но горе долу 5 мин. макс. От време на време я смесвам и с непреварена, за да свиква полека и с "нормална" вода. Нямам идея до кога е редно да се преварява, но мисля като захраня, все по-рядко да варя. Вие само от чешмата ли преварявате? Аз от самото начало започнах с вода от Горна баня/Банкя/Княжево... Знаех, че не трябва минерална (чат пат и от чешмата слагам), но така си тръгна от началото и не е имало някаква реакция, ще видим и след 2 седмици изследванията как ще са.

# 552
Аз купувам бебешка в малки бутилки, не съм преварявала. Каквото не изпие до 48ч, аз го пия, че пише след 2 дни да се превари 😅  Ама сигурно нищо няма да му стане да си я пие.

# 553
Мами бебо на 5 ти Май навършва 6 месеца.
От вчера започна да кашля .
Днес се обадих на Педиатърката ни и тя
Ми каза да му давам Сиропа Стодал.
Моля ако някоя майка е давала този сироп да си каже мнението за него дали
По мага и колко мл е давала.

# 554
Имаш си лекар. Защо питаш за мнение жени в някакъв си форум? Щом ти го е изписала даваш на детето и следиш да подобрение или влушаване

Общи условия

Активация на акаунт