НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 687
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Аз такова, пак за педиатрите - понеже и аз търсих в Люлин навремето...в темата Добре дошли в Люлин доста често се коментират имена на харесвани педиатри. Иначе за частно - има един д-р Субев, но той не записва пациенти, само прави прегледи. И аз съм се чудила тези лекари как изписват по телефона сиропчета за кашлица на бебета под една годинка. Ами ако аз съм се объркала и съм решила, че кашля, пък той киха или се дави .... Малко несериозно е без преглед.
Rainbow, и аз искам на отворен прозорец вече, много ми е задушно, но все се притеснявам, че на дребното ще му е хладно. Освен това кошарата му е до прозореца точно и не мисля, че е удачно като място за спане на отворено. Трябва да помисля къде да я преместя, не че има много място в спалнята де...вероятно ще запуша гардероба и сутрин ще я местя да не пречи. Тепърва да го свиквам в нашето легло не е оферта, а и ние не се наспиваме така.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 17:44 от vessy.k

# 571
Такааа, аз съм на тема бънджи. Доста са скъпи хубавите и започнах да търся в олх, пък да видим. Много искам да му взема, знам от ортопед, че спомага за заякване на мускулите, за правилна стойка и т. н. Обаче не искам бънджи гащи, а стационарно. Ако му хареса /силно се надявам/, смятам да изкара с него, вместо паяк. Имам приятелка, чиято дъщеря е на 11мес, ползва го от 5ти, и още скача на него.
Вие смятате ли да им вземате по нещо ново на бебетата, ако вече не сте взели?

# 572
  • Тук... някъде
Ние имаме от племенниците такова бънджи, но все още не съм я слагала. Другата седмица ще я водя на консултация, тогава ще е на 5++ и ще питам дали вече може да подскача там. Мисля, че много ще ѝ хареса 😀

# 573
И на нас ни дадоха, мисля че супер много ще се кефи и че го сложа тия дни като намеря сили да ходя до мазето да го сглобя

# 574
Този месец на 23-ти навършва шест месеца малкия и мисля да направим купон с роднините. Най-вероятно те ще искат да му вземат някакви по-големи подаръци, та сега мисля списък. Люлка, проходилка, бънджи...всички тези неща ще оставим на тях.
Баща му му купи столче за хранене, слагаме го вече да свиква вътре. Вчера топна ръчичка в чинията на татко си и за малко да се захрани с дроб сърма. И вода  пи онзи ден в жегите - пробвах го случайно, досега винаги ми отказваше, а този път хвана с две ръце шишето и излочи 20 мл преди да съм разбрала какво става. Растат децата 🙂

# 575
  • София
Такааа, аз съм на тема бънджи. Доста са скъпи хубавите и започнах да търся в олх, пък да видим. Много искам да му взема, знам от ортопед, че спомага за заякване на мускулите, за правилна стойка и т. н. Обаче не искам бънджи гащи, а стационарно. Ако му хареса /силно се надявам/, смятам да изкара с него, вместо паяк. Имам приятелка, чиято дъщеря е на 11мес, ползва го от 5ти, и още скача на него.
Вие смятате ли да им вземате по нещо ново на бебетата, ако вече не сте взели?

Аз бях много против, но си промених мнението. Също ще опитам с такова пособие, но съм гола и боса в материята.
Ако намериш време, можеш ли да споделиш линк или снимка какво предтавляват бънджи гащи, стационарно бънджи, паяк?? Въобще какво е хубаво бънджи? Нямам време за рисърч, позакъсах го с времето тия дни:( Благодаря или пък споко, ако нямаш време да разясняваш.

Ние на Ревльо направихме парти у нас ден преди да стане на 6 месеца. Беше супер. Само приятели обаче: 6 приятелки, 4ма гаджета/татковци, 1 малко дете и 1 по-малко бебе. Изкарахме си наистина екстра, въпреки малкия ни хол в квартирата.
Понеже нямахме погача, отделихме 20 минути време само жените в хола и направихме орисване с питка, мед, къпрпа и вързопчетата на орисничките (конец за сън, монета за пари и бонбон за сладък живот). Малкият изтолерира всичко, беше му интересно, чак накрая се разплака, ама то щото той не носи добре на 4 часа будност + нови лица и емоции.
Та съм много хепи от това.

Ние с водата бедстваме. Не иска да близне.

# 576
Дагни, ето това е стационарно бънджи/бънджи център.

https://rayatoys.com/bandzhi-hauck-jump-around

А ето това са бънджи гащи, които се закачат на вратата с много здрав механизъм.

https://youtu.be/NwqHvt25y-I

А паякът-проходилка е съвсем друго, там обикалят из стаите, на пръсти им стоят крачетата. И могат да ги ползват чак след като се научат да се изправят сами. Специално за паяците има много противоречиви мнения, всяка майка сама си преценява, след като прочете малко или се допита до специалист. Аз засега не смятам да ползвам, но да не казвам голяма дума.. ще видим по-нататък. Хубавото е, че майката има време да свърши нещо, докато малкото обикаля, но понякога са опасни, преобръща се... абе мнения много! Няма да ти повлиявам с мои разсъждения.

https://youtu.be/L5yQ3WjvF_I

# 577
На нас ни подариха и стационарен активен център и проходилка. За центъра все още се чудя дали да го ползвам, проходилката няма да я ползвам. Доколкото чета, не помага, а по-скоро пречи на прохождането.
Моят си се забавлява съвсем успешно и на земята, та мога да си върша неща и без да го слагам на специално място.

# 578
Днес моето момиче хапна първите си 4-5 лъжички картофено пюре. Мисля, че се прие добре. Физиономията й определено изразяваше почуда. Днес е на 5 месеца и 11 дни. 🙂
За водата и аз се чудя как ще я пие като не иска от шише. Надявам се, че по-бързо ще я пожелае, заради предстоящите горещини.

# 579
И аз си го оставям на земята и понякога и по 1 час откарва. Оставям го толкова време само ако не мрънка.
Аз проходилка паяк не бих ползвала. Имам обаче walker и масичка 2 в 1. Когато започне сам да се изправя и подпира,, му давам walker-a, сам да се учи. Но и аз се чудя за бънджи, видях ги в един магазин, но нямаме много място и кусур ми още едно огромно нещо. Но свеки му дадоха парички за ИД и трябва да му вземем нещо.
Вчера го обзаведохме с дрешки за лятото от уайкики. Страхотни и свежи неща има там и не са скъпи.

# 580
Ние от 3м сме на земята. И аз съм го него, за да виждам и Т и да го занимавам с нещо. Много често сам го прави, но понякога иска да има някой до него.
Вода давам от самото начало само с розов етикет, няколко марки съм пробвала без да преварявам и без да спазвам 48ч. Преди пиеше около или по-малко от 100мл за 24ч, а сега за 1 седмица видях, че си е изпил 1.5л и малко от 500мл шише. Явно от жегите му се пие повече и е от захранването, започна лека полека да проявява вече интерес дори намерих тиква в памперса 🤷 😂😂
Прави отити за пълзене, вдига дупето ама не знае какво да прави 😂 много е смешен. Не му помагам, защото не искам да се учи.
Аз имам от кака ми бънджи гащи, паяк и уокър.миналата седмица го сложих в бънджито - е няма такъв кеф, даже и на село го ползвахме навън. Тук искам да попитам колко време може да седи там? Ще разпитам и ортопеда, но не знам кога ще идем, че този месец имаме много семейни ангажименти. Паяк аз мисля да не ползвам, харесва ми повече това статично бънджи, но след като имам няма да купувам нищо. Мисля направо уокъра, като се изправи сам.
Биберон на шишето с вода смених пак с #1 преди около месец, а залъгалките все още сме с 0-6м като тази му е 3тата (знам, че се сменят на месец, но той го ползва само за да заспи, така че ползвам ги по-дълго). Мисля да му взема 6+ от тези дето светят през нощта , защото са си я взема и слага вече.
И аз исках да питам как обличате за нощен сън? От около месец може би и повече го обличам само с ромпър със затворени крачета. Без боди и чорапи (тях ги махнах още през март). Завивам и с един плик като Т е около 22-23°, а преди спеше на 18° с по-плътно одеалце. Не ми се иска да е още бос или гол, но го виждам и че му е жега докато не се поохлади през нощта.
Тези, които вече са минали изследваниата на 6м как взехте урина и от пръст ли вземат кръв?. Ние чак на 19 сме на консултация, а той направо на 3ти 6м. Педиатърката каза, че тогава ще ми даде направления и било след 6 м навършени, дали не е късно? Той ще е почти на 7м, знам че е важно желязото да се види.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 15:04 от Cve7i

# 581
Урина се взима със специален колектор от аптеката много лесно, залепя се за кожата, нашият се изчишка веднага 😀 Кръв му взеха от пръстчето. Не мисля, че ще е късно, все пак са само две седмици.
През нощта вече е само по късо боди, че става доста топло и се поти. Завивам с тънко одеало.
В бънджи/проходилка чета по 20-30мин на ден, че може.

# 582
Тази сутрин в нас за добро утро се поздравихме с "първата температура".
Моето мнение е, че е от никнещи зъбки, но според педиатърката не е от това.
Било му леко зачервено гърлото.
Изпрати ни да го погледнат и на ехограф. Там всичко е наред. Даде направление и за стерилна урина. Голям... майтап.
Измих го, залепих торбичката и зачакахме Unamused, а младежът си заспа. Поне ще се изпишка като се събуди, но дали пак ще е стерилна урината нямам си идея.
Дадах му Панадол, Шуслерови соли 2 и 3, Имунокинд и Дентокинд.
Лекарската, която го гледа на ехограф, първо го прегледа. Потвърди зачервеното гърло, но според нея всичко е от мъчещите да избият зъби.

# 583
На Георги му избиха два зъба на веднъж преди 2 дни. Само едната нощ беше неспокоен и се събуди около 5 пъти. Не съм мерила Т, може и да е имал. Ние за първи път пътуваме с него при нашите , спа през цялото време в колата. Но не бях подготвена за този филм. Не иска да спи никъде, майка ми му е подготвила лятна кошара, реве, на леглото го слагам реве. И сега заспа в ръцете ми, а не се е случвало от два месеца. Отчита го като грешка, че не му взех Въртележката за кошарата. Тя му е най-силната асоциация за заспиване. Но какво се и очудвам, нормално е да не иска, като всичко му е чуждо, освен одеалото с което го завива. За следващо пътуване ще го помисля. Толкова труд вложих в това да заспива сам, а сега пак е в ръцете ми. Попринцип казват, че навиците се променят от 1до 2 седмици, ние сме тук 3 дни. Дано не му повлияе на съня. Ще видим с нощния сън ка ще го приспивам. А утре става на 6 м и има имен ден. Много се вълнувам Simple Smile

# 584
Цвети, а защо не искаш да пълзи

Общи условия

Активация на акаунт