НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 682
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Дагни, кажи ми малко повече относно тези орисници, вързопчета и т. Н. Не се ли прави това на 40я ден? Аз пропуснах този обичай заради пандемията. Просто никак не беше удачно, защото нямаше как да поканя само 2/3ма човека. Много скоро и ние ще празнуваме, поръчала съм му торта за случая. Много се вълнувам, пък не знам за годината как ще е! 🥰

# 586
И аз много исках..при нас е утре. Ама просто няма как..след този ковид дето изкара мъжа ми и моето майчинство нямаме възможност нито за много гости нито за специална торта. Здраве да е. На годинка Simple Smile

# 587
Ние имаме пак драма с яденето, вече ще се метна от някъде 🤦‍♀️
Преди 3 дни избиха двете долни зъбчета почти едновременно , а от вчера отказва да яде . Цоква малко и спира, започва да плаче , върти се , дърпа се ..ама  не като както беше при стачката , някак по-различно е , а и тогава с друсане , люляне и бял шум някак успявах да я нахраня . През ноща цока и няма проблем , но през деня е някакъв ужас , цедих се , не го иска ,давах адаптирано едвам изпи 30мл., кърма пи 30мл. 5-6 лъжички пюре яд3 , след обяд пак изпи 30-40мл.,кърма и 5 лъжици оризова каша . Направо се побърках с това неядене . Педиатрката се съмнява да не би да има авта в устата и за това да не яде Sad
Да няма пак някакви скоци в растежа по това време?

# 588
Дух, тортата е малка и скромна, позната ще ни я прави и цената е адски добра.
Аз не си падам по изгъзици и показност, ходила съм на детски рождени дни, които не са падали под 3хил. лв. бюджет, а роклята на рожденичката (5годишна) беше около и над 100 Евро. И в крайна сметка детето бягаше, играеше, изцапа я, изпоти се и искаше да остане по потник и къси гащи. 🤷‍♀️Но за снимките беше издокарана. Ами такива деца от бебета са така претрупани и всеки повод е абсолютно помпозен. След време на какво ще се радват, какво ще ги вълнува, за какво ще мечтаят...🤔 Познавам и хора с много възможности, които са скромни и просто искат децата им да се забавляват.
Когато аз бях малка, майка ми правеше сандвичи, сън не спях да ги мажа с пастет или с крема сирене - голяма радост беше. Такива ценни спомени имам. ❤️

# 589
Последно гледах скок има между 23-26 седмица след термин, като най-тежка в дават 26, след това е чак 8м. Този път не усетих май много беше при нас. Освен, че сега си поразвали режима, но го отдавам на пътуването по празниците. Май новото му е да се мъчи да пълзи. А не искам, защото съвсем ще ми спре тока + децата, които се научават да пълзят после по-трудно прохождат. Нормално е все пак им е по-лесно да пълзят. При кака ми и двете деца първо проходиха след това започнаха да пълзят.
За 6м аз ще му направя торта тези дни и ще се наснимаме с баща му, че обикаляхме родата и нямаше как да е на деня. Надявам се ще ми прости той 😂

# 590
От ортопед знам, че е хубаво детето да пролази, преди да проходи. С лазенето заякват мускулите.

Аз се отказах да следя скоци-моци и подобни, твърде уморена съм от недоспиване и нямам сили за това. Grinning

# 591
Цвети, хубаво в за детето и цялото му развитие да лази първо.

Дъгъчке, а си го представях бира и чипс в парка, плюс балони и домашна торта, ама мъжа вика какво е това, го не в рожден ден, в събота ще е кофти времето и...така. ще видим де

# 592
Цвети, както са казали момичетата, първо трябва да пролази, преди да проходи. Освен това е много важно да им помагаме, защото техните мускулчета имат мускулна памет (също като нашите). Та когато им се помага, на първо място научават движението по-бързо, и на второ място схващат как да се движат в пространството и какво точно да направят, за да се придвижат (един вид осъзнават тялото си). Разбира се, прескачането на етапи или разместването им е възможно, но не значи, че е най-доброто за развитието на детето.

# 593
Бях слушала лекция на педиатър - прескачането или размяната на поредност на етапи е нормална - наричат я девиантност в развитието. Аз също съм проходила преди да пролазя, не съм имала проблеми, дюстабан, криви крака или гръбнак... никой не се е и занимавал с мен да ми прави гимнастика и т.н.  - проходила съм преди годинка, проговорила съм рано, на 5 можех да чета - на всичко съм се научила почти сама - поне майка ми така казва. Брат ми е пролазил първо и дълго време е пълзял из къщи, но си е проходил навреме. С две думи - всичко си зависи от детето и не мисля, че има някакви сериозни закономерности. Заниманията с бебчо помагат много, наистина, но ако самото дете има нужда от повече време да достигне до даден етап или пък се развива по-бързо, това, че му правиш масаж и гимнастика едва ли значително ще му повлияе, поне аз си мисля така.

# 594
Нищо не следя. Всичко се случва естествено, когато му дойде момента. Нямам време да следя кога спи, колко спи, не знам колко яде. Когато ти е второ дете, си по-спокоен обикнонено и си разбрал, че няма нужда да се взира прекарено много човек.

# 595
  • София
Rainbowww, да, на 40 дни се орисва, аз обаче тогава бях пост-корона, а малкото беше ''е нема такъв рев'', та не правих погача. Само на чиста молитва ходихме.
Сега имахме 2-седмичен хубав период преди да навърши 6м и за това спонтанно, няколко дни по-рано, се реших да направя празник. За щастие всички поканени се отзоваха, нищо че беше такъв short notice. Спретнах всичко много бързо. Една приятелка ми направи красива обемна цифра 6, поръчах ''полу'' торта, готов модел, от Чочко...Май беше 60лв с доставката. Беше супер торта! Питка , баница и мъфини поръчах от пекарната Art of Love на Смирненски. ММ напазарува напитки и това беше. Грейт съксес.
Радвам се, че стана сега, защото кой знае кво ни чака на есен, та не ми се рискува да пропуснем и погача, и 6 месеца и накрая годинката. Сега свалям напрежението от годинката и така вече не е  на всяка цена. Кръщене тази година няма да правим. Още се чудя кой да е кръстник. Искам времето да покаже. С ММ сме сгодени от 2019, но така и не ни остана време да се оженим та може и да не се оженим никога. Съответно - нямаме кумуве.
Иначе празниците си ги представям като Дух. Честит празник днес на Божко, бай дъ уей!!!
А такива изгъзици като примера, който ти даде от твои познати - е няма шанс да стане при нас. Освен това избягваме и такива хора в обкръжението си. Ние имаме доста добри финансови възможности, но не е идеята да се харчат за това, след като има по-смислени неща за правене с парите: например размножаването им, хаха. И още повече: не е възпитателно. Не искам разглезено дете. Трябва сам да си копА и да се блъска в живота.

Ние двигателно още догонваме ноемврийчетата, а сме вече на 6++. Кво да ви кажа. Мъчно ми е ама той си е тегавичък и често нямам нерви да се занимавам с него. По-лесно ми е да го метна в количката... Упс..

# 596
Нищо не следя. Всичко се случва естествено, когато му дойде момента. Нямам време да следя кога спи, колко спи, не знам колко яде. Когато ти е второ дете, си по-спокоен обикнонено и си разбрал, че няма нужда да се взира прекарено много човек.
То като го следиш пак се случва естествено, просто имаш предвидимост и практичност при всекидневната рутина. Знаеш горе долу кога ще яде и кога ще спи и респективно кога да излезеш, колко храна да вземеш, какво можеш да свършиш и така.

# 597
Аз много следя и пак имаме предвидимост нула. Като реши да спи 3 часа дрямка вместо 40мин и отидоха плановете. Преди не отказваше ядене та можех преди излизане да го нахраня, а сега в един момент ме бута и се хили, а след 5мин плаче от глад.

# 598
Да де, но знаеш че след тия три часа дрямка имаш два часа и половина до следващия сън. При мен е важно, защото детето не иска да седи в количката и аз никога не излизам като се е наспал. Почваме да се оправяме да излезем 30 Тина минути преди да му дойде времето за сън. И като цяло той си има режим, ако си е спал добре през нощта яде на 3 часа 3 часа и нещо и спи на два часа и половина. Ако не е спал както напоследък се случва и след час и нещо да заспи. За мен е важно да си следя нещата, защото при проблем ще имам база, която да анализирам. Аз пак се водя по него, не му отказвам храна или не го държа буден примерно, ако не е минало времето да будуване, просто си следя нещата.

# 599
Напоследък има нещо като режим. На обяд със сигурност спи поне час и половина, тоест преди 13ч не можем да излезем.Приспива се около час, само се върти и си забива главата, заклещва си ръката и мрънка. После, като стане, е ред на пюрето и такаааа. А посред нощ си свикна човекът да реве в 2ч до към 3 и половина. Така му е кеф, нищо не помага, пак се върти напред назад. Ставаме ту аз, ту баща му - файда йок. Започне ли да реве, няма млъкване. И много ме кефи хората, като започнат,, Аууууууу колко спокойно дете, само се смее и гледа.. "  Да, ама друг път. Особено на мъжа ми майка му и сестра му много обичат да го казват. И аз им отговарям, че просто знам кога да ги викам. Един път само се случи да реве цял час, докато бяха тук. И те в чудо се видяха, бяха много смешни...пълен шах. 😂😂 Чак ме изкефи малкият, че ги шашна. 🤭
Навън спи, обаче също много реве, докато заплува към 2я си сън. Към 17ч му е второто ядене навън и гледам да съм до вкъщи. Памперсът му сменям, тоалет, ала бала и към 17:30 пак излизаме в градинката до нас. Така че горе-долу съм си изготвила някакъв режим. Сигурно скоро ще се променят нещата. 😁

Общи условия

Активация на акаунт