Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 080
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Здравейте, дами ☺ Искам да попитам момичетата от Варна доволни ли са от избора си на лекар за втора ФМ? Бях шокирана от МД - двойна цена на това, което чувам, че е стандартното, и то за преглед с 2Д, защото за 4Д не били разбрали...

Аз ходих на втора ФМ при д-р Цонев, клиника Темелков по препоръка на АГ. Останах доволна, имам си видео, снимки (е вярно качеството не е супер, но се вижда) прегледа не продължи особено дълго, но това го знаех от преди това, любезен и пусна таткото вътре ☺ За пръв път успя да види и той бебчето.

# 136
Добро утро! На някой случайно да са му казвали, че матката е много висока за съответната седмица 🤔
На последният преглед в 19та седмица докторката каза, че моята е високо като за 22-23та седмица🙄 за пръв път чувам за това и не мого да разбера дали е проблем. Иначе нямам някакъв турбо голям корем. Нещо се ошашках на прегледа, че обсъдихме сто неща още и не питах, ама сега го мисля.
Според мен, ако имаше проблем, щяха да ти кажат. Много зависи и как са ти я измерили. Мен на последния преглед ме измерва една стажантка, която ме изкара бременна в деветия месец. За нея матката беше супер високо, а докторката я опипа над пъпа, а не под гърдите. Така че много зависи. Важно е плода как се развива, разположението на матката може да е различно, според фигура, височина и таз на бременната. Особено, ако си с по-тесен таз.

# 137
Здравейте, дами ☺ Искам да попитам момичетата от Варна доволни ли са от избора си на лекар за втора ФМ? Бях шокирана от МД - двойна цена на това, което чувам, че е стандартното, и то за преглед с 2Д, защото за 4Д не били разбрали...

Аз се следя в Майчин дом и въпреки, че съм си доволна от моята АГ реших да отида на втора ФМ и при Цонев в Темелков.
Относно фетална ехокардиография аз също съм изцяло за. Насочила съм се към д-р Христов.

П.С. не съм писала досега, тъй като съм с термин за началото на Септември, но ви следя темата с интерес. Втора бременност ми е Simple Smile

# 138
Привет мами и от мен. Вчера бяхме на ФМ, порасна ли сме, с главичката на долу е, и гръбче показа, поне се зарадвах, че то е добре, в сравнение с дядо му, явно усеща моето притеснение. С предна плацента съм, но не съм го усетила още.

# 139
  • София
Плами,  и аз днес бях на ЖК, от вчера съм в 21 г.с., предна плацента, док каза че е седалищно разположено. Едва тази седмица започнах да усещам някакви леки побутвания отвътре, че се бях притеснила вече.
Интересното е, че когато му казах, че корема отвреме-навреме доста ме стяга и тежи и вземам магнерот в тези случаи, той каза само при нужда, до 2 т.на ден. След 30 седмица - не. А през пред.бременност си пиех 3*2 т.всеки ден. Някой знае ли нещо повече по въпроса?

# 140
Плами,  и аз днес бях на ЖК, от вчера съм в 21 г.с., предна плацента, док каза че е седалищно разположено. Едва тази седмица започнах да усещам някакви леки побутвания отвътре, че се бях притеснила вече.
Интересното е, че когато му казах, че корема отвреме-навреме доста ме стяга и тежи и вземам магнерот в тези случаи, той каза само при нужда, до 2 т.на ден. След 30 седмица - не. А през пред.бременност си пиех 3*2 т.всеки ден. Някой знае ли нещо повече по въпроса?
И аз си пия от бая време Магнерот 3х2. С първата бременност ми го спряха накрая. Но не си спомням кога. Сега го пия поне от 4 седмици. Вече съм в 22. И си ми влияе добре. Почти никакви пристягания,придърпвания и тн нямам.

# 141
И аз получавам стягания почти всеки ден, докторката каза, че вече е нормално колкото месеци толкова пъти на ден, приемам магнерот 2х1

# 142
Има ли други освен мен с тежест в стомаха?😢 Явно се наместват органи и т. н. и ми става едно притиснато. Знам че трябва да се яде на малки порции, ама пуст глад. Не си представям в следващите месеци какво ще става :/

# 143
Май всички сме така. Често и без да съм яла си имам тежест.

# 144
  • Варна
Има ли други освен мен с тежест в стомаха?😢 Явно се наместват органи и т. н. и ми става едно притиснато. Знам че трябва да се яде на малки порции, ама пуст глад. Не си представям в следващите месеци какво ще става :/

Ох да.. не знам защо се получава така, но направо не се търпи...чак не мога да ям, имам чувството, че ще се пръсна.

# 145
Тежест имам доста често, най- вече вечер затова вечерям по- рано и то със салата или нещо много леко.
Тия дни започна и пъпчето да ме опъва и ми изкочи почти нацяло, като бутон.  😀😀😀

# 146
Тежест имам доста често, най- вече вечер затова вечерям по- рано и то със салата или нещо много леко.
Тия дни започна и пъпчето да ме опъва и ми изкочи почти нацяло, като бутон.  😀😀😀
Аз съм в 18 седмица и вече ми е цялото отвън. И линията ми се появи 😁

# 147
  • Варна

То това с пъпчето и линията задължително ли е да става?

# 148

То това с пъпчето и линията задължително ли е да става?
Изобщо не е. С предишната бременност нито линия имах, нито пъпа ми беше излязъл, а коремът ми беше огромен.

# 149
Момичета, не се притеснявайте, и аз с първата бременност го усетих едва-едва след 21 г.с., а сега от 16 си рита стабилно. И двата пъти с предна плацента, но навсякъде казват, че второто се усеща по-рано. Линия още нямам, с първата имах по това време. Пъп не ми е излизал никога.

Общи условия

Активация на акаунт