Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 119
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Аз пия Топ Фолат от 17 годишна и сега продължавам, но не по 1 таблетка, а по 3*2. Реално това количество, което ни трябва на нас го няма в тези хапчета изобщо в цяла България, така че каквото и да пием .. 🤷🏻♀

# 301
То и аз 3х2 пия, но пиех метилирана преди. Сега започнах обикновена, ще видим.

# 302
Метилирана се пие, ако имате MTHFR мутация, което означава, че не може да я усвоявате обикновената и е страшно токсична за организма. Аз съм с тази мутация и само метилирана приемам. Като цяло тази мутация е доста разпространена географски тук и е добре да се изследва.

Ако нямате, спокойно може и обикновена.
То и аз 3х2 пия, но пиех метилирана преди. Сега започнах обикновена, ще видим.

# 303
Не са ми правили изследвания, просто всички хематолози до момента ми предписваха нея.

# 304
Метилирана се изписва по подразбиране, за всеки случай, защото може да имаш MTHFR мутация. Не е проблем да пиеш метилирана и без да имаш мутацията. Тя просто се усвоява по лесно заради формата.
На мен репродуктивни лекари ми я предписаха в тази форма още преди да разберем за мутацията ми.
Обоснова ли се лекарката защо категорично я отрича?

# 305
Да, било висока доза (3х2) за метилирана.

# 306
На мен ми предписаха метилирана 5х2, но бях вече с голата над горна граница и не ги започнах. Та колко да е много.

# 307
Не знам, но има опит с таласемици, а на мен ми е препоръчана от човек с майорна (тежката) форма, на който постоянно се прелива кръв, обикновено такива деца трудно оцеляват, а той вече е възрастен и има свои деца. Та съм склонна да ѝ се доверя и явно има причина да не ми я препоръчва.

# 308
Момичета, тези от вас, които сте с контракции, как ви ги откриха? Аз днес имах някакви болки ниско долу, но коремът ми беше мек. Където и да чета пише, че става въпрос за втвърдяване на корема, но пък ако боли не е ок. Пих но шпа и мина след пет минути. Вчера бях на преглед и докторът нищо нередно не видя.

# 309
Тери, в интерес на истината не ходих да ми ги открият специално... Моите контракции започнаха от 19-Та седмица, то е едно много специфично стягане на корема, трудно е да се обърка - не е болка, а стягане... Когато ми дойде време за ЖК казах на лекаря и той ми изписа Магнерот, сега ги имам само когато се преуморявам...

# 310
При мен има дни с 20-30 контракции, има дни без никакви. Но не могат да се объркат. Коремът се стяга и се усеща леко напрежение ниско долу

# 311
Благодаря, момичета. Като ида на лекар и като ме пита доктора по ЖК: "Имаш ли контракции" и аз се чудя, ако знаех щях ли да ходя на прегледи. Ходя на две седмици при двама различни лекаря и разчитам, ако има нещо, някой да го види. Много знам и аз какво имам и какво нямам, то тъкмо в тези месеци бебетата ритат и си правят, каквото искат, тъкмо започва да тежи и корема и такива като мен с първа бременност се чудим боли ли ни, сърби ли ни.

# 312
Хехеххе Тери не само ти се чудиш🤣 аз макар че съм с 2 бременност от 2 седмици горе долу усвщам вече някаква по-екстремни движения. Ама като слезе надолу тая мома, като започне да мк стиска мехура и моя корем се стяга и ми е дискомфортно, тук таме ме тресне в някое ребро и ме прободе малко някоя болка, ама какво да се прави, още 3 пълни месеца има.
И сега се чувствам като слон и ми е голям тумбака, а до след 3м не знам, ще съм като кит не като слон🤣
1 бременност с момче корема в 9 м като сегашния, яки ритници още от 16 седмица, а сега чак 23-24 осезаеми движения, голям корем, тая мома ще ми вземе зсравето, а в нея ми беше надеждата, че ще е кротка.

# 313
Момичета,някоя от вас беше публикувала референтни стойности специално за бременни на рутинните кръвни изследвания.Не мога да открия поста,а искам да сравня моите.Може ли помощ?

# 314
И на мен би ми било полезно, ако изскочат тези референтни.
Утре съм на консултация и ще разпитам за част от моите, но май ми пада желязото :/ и може би ще трябва да пия добавки.

Как сте в хубавото време? Успявате ли с разходки и движение Simple Smile
На мен Великден ми се отрази и явно направихме скок с растежа с бебчето Grinning Както не бях качила много...вече са си 6 кила. Не ги усещам все още, но за пръв път и кръста ме наболява :/ Ще го лекувам с йога, но се надявам да е временно.

Общи условия

Активация на акаунт