Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 118
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Момичета,някоя от вас беше публикувала референтни стойности специално за бременни на рутинните кръвни изследвания.Не мога да открия поста,а искам да сравня моите.Може ли помощ?

Изтрих си изследванията, да много тъпо да си пльосна егнто в нета😀

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 23:03 от hetera

# 316
hetera, ако това е твое изследване, публикувала си си така трите имена и ЕГН.
Като сравнявате гледайте мерните единици и имайте предвид, че понякога всяка лаборатория си слага нейни референтни стойности в зависимост от машините, с които обработват.
И на мен ми излезнаха днес кръвни изследвания, почти нищо не е в референтните стойности. И общия белтък ми е под долна граница въпреки, че пия протеин. И хемоглобина още е паднал въпреки желязото. Б12 пък над горна граница. Но май белтъка най-ме притеснява за момента.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 18:00 от teri__90

# 317
Момичета, вие как сте с контракции те?
Гинеколожката ми по ЗК казва, че имам, но аз не съм сигурна. Вчера ми издаде направление за хоспитализация но в Шейново казаха, че не виждат причина да ме приемат. Сега съм доста притеснена.

# 318
Chory, ти усещаш ли нещо специфично?
Нямам опит и съвет, но ще е полезно да споделиш симптоми.
Стискам палци!

# 319
Нямам болки, не усещам и стягане на корема, но тя казва, че имам всеки път като съм при нея. Аз всичко, което усещам отчитам, че е движението на бебето, но вече си мисля, че може не всичко да е от бебето, а да са контракции. Изписал ми е да пия 3х2 Магнерот

# 320
  • София
Засега нямам, 24 с., дано така да е.
Имам обаче подуване от някои храни, коремът ми се опъва болезнено, сякаш ще се пръсне.

# 321
Нямам болки, не усещам и стягане на корема, но тя казва, че имам всеки път като съм при нея. Аз всичко, което усещам отчитам, че е движението на бебето, но вече си мисля, че може не всичко да е от бебето, а да са контракции. Изписал ми е да пия 3х2 Магнерот

Според мен си направи консултация при друг лекар.
Колкото и тъжно да звучи много лекари, паникьосват майките само за да ги навият, че нещо е много спешно и ти като не разбираш им се връзваш.
Много често искат да усвоят пътеки.
На мен така при предна неуспешна бременност в държавна болница много настояваха да ми направят кюретаж, даже ми кажаха, че съм закасняла и като отидох на частно, лекаря ми каза, че плода е по малък от тиквено семе и няма нужда от кюретаж а още повече имах и кървене. За щастие само със спазмалгон премина един малко по обилен цикъл и всичко премина. Лекаря каза, искали са ти направят кюретаж да те вземат в болницата и да си усвоят пътеката.

Така, че се консултирай на кастно най-добре, поне според мен! Wink
Успех!

# 322
Интересното е че при мен е обратното, тя ме изпраща да ме хоспитализират, но от Шейново казват, че няма нужда и ме връщат. За всеки случай ще отида и при трети доктор. Благодаря!

# 323
Защото по принцип хоспитализират при много силни болки, кървене. А твоите явно не са от този тип контракции. И аз бих отишла на още едно мнение, но дори ако може на частно към лекар, който работи в клиника, където могат да те хоспитализират. Защото, ако си за прием, те от Шейново пак ще те върнат.

# 324
В момента съм в 28г.с.,вчера излязох от болницата, в която лежах за болничен. Всяка сутрин и вечер бях с колани за тонове и поне два пъти на ден ме слушаха с доплер. Хоспитализацията и следенето на тоновете ще потвърдят/отхвърлят евентуални контракции. Лежах с дама, която от шести месец е на терапия за задържане. Следящ АГ няма как да каже дали имаш само по симптоми. Консултирай се и с друг, но дори да те приемат за две-три нощи ще е за твое спокойствие Simple Smile

# 325
Boymama , ако си била в София, в коя болница беше

# 326
Chory, от Плевен съм и тук лежах в Света Марина Simple Smile слушането на тонове е рутинно, навсякъде би трябвало да го правят.
На някоя от вас, АГ правил ли й е ЕКГ?

# 327
На теория от 28 г.с трябва на всички да започнат да ни слушат тонове, а вече към края на бременността по-често. Тоновете хващат и наличие на контракции.

# 328
В 28 седмица съм, даже не ми споменаха за следене на тонове.

# 329
  • София
Контракциите се виждат ясно и на ехограф, не е нужно да слушат тонове, за да ги хванат ако има.

Общи условия

Активация на акаунт