Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 130
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
Ние от баткото ще си ползваме и дрешки, и количка, общо взето всичко. По-момчешките ще са за вкъщи, а синият цвят на момиченца стои супер.
Днес бях на женска консултация и девойката вече е кило и двеста. Беше много активна и докторката й се смя, че си сочи корема с пръстче. Даже на снимката го имам Grinning
  Засега нищо не сме купували, майка ми е взела няколко дрешки, но не съм ги виждала. Още не ме е обзело желание да пазарувам, главно за мен си вземам широки и дълги до коляното, поли. Искам първо да видя какво ще ни дадат приятели, от техните дечица и при необходимост да купувам. Иначе ще се затрупаме, а нямаме никакво място Simple Smile

# 361
О да и при нас количка, креватче, стерилизатор, шезлонг си пазим от младежа, основните неща ги има. Ще се взимат малко дрешки, шиленца такива неща. Аз сега тръгвам на преглед и на мен ми е интересно теглото горе долу колко е, че моето расте, вече съм 64кг демек плюс 8-9 от началото. Предполагам, че до края поне още 5 ще кача.

# 362
И аз от каката имам всичко, но си взехме компактно креватче за първите месеци, ще взема шишета и някои дрешки, понеже се разминават в сезоните. За теглото - момиченцето ми беше 1.200кг. в 27.0 дни. За движенията - един ден силни и чести, друг по-мудни, но ги има.

# 363
Момичета , само аз ли още не съм си избрала болница и лекар за раждането, или има и други като мен...(26 г.с. София) Колебая се между Майчин дом и Надежда и не мога да избера...

# 364
Мен ме води колко добра е неонтологията. Така си избрах болница. Лекар не ми е приоритет.
Тук има една рубрика за Майчин дом и как преминава раждането там
https://www.youtube.com/watch?v=eODtYXdUa5U

# 365
Благодаря за мнението, Тери. Аз също гледах нивата на неонатологииите - като най-добри ги водят тези в Майчин дом и Токуда, но и в Надежда от известно време нивото им е трето, което ги приравнява към горните две... Бих избрала Майчин дом, ако не ме смущаваха разказите за отношението на сестрите и санитарките..., също не знам сега 12-тия етаж като е в ремонт, има ли възможност бебенцето да си е при мен, или не, някъде четох, че заради ремонта не можело...

# 366
Аз просто реших да се доверя на Надежда по препоръки от познати. Засега това е планът. За щастие всички са имали позитивни изживявания и в други болници, но колкото хора, толкова и мнения. За съжаление моят Аг не изражда естествено и това още повече ме насочи да търся други варианти и сега се следя и в болницата паралелно. Тъй като ме е бая страх от болници изборът ми също е повлиян от условията.. Не ми се иска да попадна в някаква неприятна обстановка, да речем стара база или посредтавена хигиена :/

# 367
  • София
Наистина колкото раждали, толкова мнения. Аз раждах в МД и всички имаха чудесно отношение към мен през цялото време. Операционните и родилните зали са нови и модерни, хигиената си е на ниво, реанимацията също е супер, сега след ремонта предполагам, че 12 етаж ще е идеален, дано само да стане до август, но предполагам, че ще.
За естествено раждане много важна е акушерката, може само избор на акушерка да се направи, но недай боже се усложнят нещата и трябва секцио, епизотомия и т. н. е важен и лекаря, но МД всички са на ниво.
За Надежда съм слушала и лоши неща също от близка приятелка, т. е. навсякхде има доволни и недоволни.

# 368
  • София
В Шейново неонатологията е също трето ниво.

# 369
Здравейте, мами. Да се похваля, вече усещам бебчо. Скоро влизам в 7-ми месец, но бебчо стой само от лявата част, а нали само на нея е било добре да се спи, а аз спя и леко настрани, т. е леко спя и по корем със свит десен крак,та притеснявам се да не му стане нещо. Ако можете да дадете мнение. И спряли ли сте се на обзавеждане и по точно за колички. Ние нямаме много място и ни предлагат трансфорнираща количка, ако някоя от Вас е ползвала или ще ползва, моля отново за мнения.

# 370
То бебето само си избира къде да стои. Ако му беше неудобно, щеше да се е преместил. В момента все още им е достатъчно широко и ако искаше, щеше да се намести другаде.
Моя позната работи в магазин за детски стоки бая години. Изобщо не препоръчва трансформираща количка откъм удобство и правилна стойка. То реално е легналия кош, който изправяш  и слагаш там разни колани. Другото, което каза, че имали най-много лоши отзиви от клиенти за количките на Лорели.

# 371
Да това за на Лорели трансформиращите и аз съм го чувала от приятелки не бяха доволни. Ние ще си ползваме количката от баткото с 3 коша Buba City. Много добра количка, къде ли не я влачехме, плюс ежедневни 9 стъпала на всяко излизане. За бебеоците моята мома е седалищно, краката са й в ляво, тялото в дясно. Накъдето и да легна на нея й е все тая, само когатп се свия напред с лакти на коленето усещам дискомфторт. Не се замисляйте толкова по темата удобно ли им р и тн, те израстват свити, нямат кой знае какви претенции, не знаят какво е да си на широко. А и си имаме още 3 месеца. Накрая вече ще им е тегавко и на тях и на нас. Още са по кило и малко, не са кои знае колко големи. 😊

# 372
И ние ще ползваме от каката Dada paradiso. След 6 месец направо тип "лятна" ще си взема, с каката определено ми беше много удобно, но я счупих от возене до 3г. Grinning

# 373
И ние ще ползваме от каката Dada paradiso. След 6 месец направо тип "лятна" ще си взема, с каката определено ми беше много удобно, но я счупих от возене до 3г. Grinning
Ние имаме същата, помня с колко желание я купихме, на едното покривало има папийонка Grinning вярно, че е тъмносиня и баткото не искаше да се вози, но поне с девойката ще й дадем шанс. Само багажника ми е ужасно малък Simple Smile

# 374
Благодаря, Тери за отговора. Ще се насочим в този случай към друг тип количка, понеже нямаме достатъчно място, и като ми предложиха трансформираща за от към място се зарадвах. И за това реших да Ви попитам за вашето мнение.

То бебето само си избира къде да стои. Ако му беше неудобно, щеше да се е преместил. В момента все още им е достатъчно широко и ако искаше, щеше да се намести другаде.
Моя позната работи в магазин за детски стоки бая години. Изобщо не препоръчва трансформираща количка откъм удобство и правилна стойка. То реално е легналия кош, който изправяш  и слагаш там разни колани. Другото, което каза, че имали най-много лоши отзиви от клиенти за количките на Лорели.

Общи условия

Активация на акаунт