Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 132
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета, днес бях на фетална морфология, последната и ми казаха, че плацентата покрива канала и ще се наложи секцио, на 28 съм на преглед при друг специалист, попитах има ли време да се вдигне плацентата казаха ми, че няма. Секциото плаща ли се ако не избирам екип, препоръча ми докторката Майчин дом

# 376
Marinella00 в коя седмица сте?
Аз мога да кажа какво ми казаха в Шейново. Отиваш 36 г. с. при д-р Китанова, която е завеждаща на родилното и казва дали може нормално или трябва секцио.
И аз се чудя, ако секциото е по медицински причини дали се плаща.

# 377
Аз четох, че за здравноосигурени не се плаща освен, ако не е жалание на майката. Това извън избор на екип и частна болница.

# 378
В 28г.с+4 дни
Не съм от София, и аз се зачудих дали се плаща след като не е по мое желание, в града ще идва на 28 ми доктор от София, ще отида и той да ме погледне

# 379
  • София
Здравейте момичета, днес бях на фетална морфология, последната и ми казаха, че плацентата покрива канала и ще се наложи секцио, на 28 съм на преглед при друг специалист, попитах има ли време да се вдигне плацентата казаха ми, че няма. Секциото плаща ли се ако не избирам екип, препоръча ми докторката Майчин дом
Не се плаща секциото, когато е без избор на екип и е наложително, а не просто каприз. Отиваш с направлението около две сесмици пп-рано в болницата и ще ти кажат кога ще те приемат, секциото после го прави екипът на смяна, но в Майчин дом всички са добри наистина. Мобе да те пеивмат и след два дни д ати направят секциото, но това го има и при хора с избор на екип, првди това ти правят всички нвобходими изследвания, следят тонове всеки ден и така.

# 380
Когато секциото е помедицински причини не се заплаща. Самое единствено ако ще се избира екип т.е.конкретен доктор

# 381
По принцип аз няма да избирам екип защото не съм ходила там до сега. Благодаря момичета, а наистина ли няма шанс за плацентата да се вдигне, и на предната морфология беше ниска, но не чак толкова.

# 382
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала, че все не ми остава време, но си ви чета и следя как се развиват при вас нещата! Heart
Любопитно ми е, на вас следят ли ви шийката, кога започнаха, на всеки преглед ли я мерят или само ако имате някакви оплаквания? Питам, защото влизам в 27г.с. и все още не знам да ми е била мерена (освен ако не са го направили без да ми кажат). Вярно, че нямам оплаквания като болки, стягания, контракции, но все пак се замислих.. Thinking

# 383
  • София
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала, че все не ми остава време, но си ви чета и следя как се развиват при вас нещата! Heart
Любопитно ми е, на вас следят ли ви шийката, кога започнаха, на всеки преглед ли я мерят или само ако имате някакви оплаквания? Питам, защото влизам в 27г.с. и все още не знам да ми е била мерена (освен ако не са го направили без да ми кажат). Вярно, че нямам оплаквания като болки, стягания, контракции, но все пак се замислих.. Thinking
Най-вероятно ви е мерена, прави си на всеки ехографски преглед, но щом всичко е ок лекарят не смята за нужно да ви казва.

# 384
Здравейте момичета, аз не живея в София от 2 години, но започнах да си следя бременноста в София в мед. център Афродита, при др. Станулов, на който съм безкрайно благодарна, защото той буквално спаси живота на бебето ми. За съжаление той не изражда, но ми даде различни опции и аз си избрах АГ Свети Лазар при Др. Николов. Ще раждам секцио, не само защото така исках, но се оказа, че имам и разни проблеми, които също водят към секцио.

# 385
Мисля, че шийка се мери с вагинален ехограф. На мен ми е мерена в 17 г.с. само к то на частен преглед. Питах преди две седмици на ЖК няма ли да ми я измери вече, но той каза, че се мерила при проблеми.

# 386
Един път ми мери шийката заради болките около белега на старото секцио. Каза,че е ок. По повод плацентата, преди месец и кусур демек сега съм почти в 28 значи преди 20 беше със сигурност, точно момента с бошките каза, че плацентата е предна прикрепена ниско и че ще се вдигне.. Наистина след 2 седмици всичко спря с моите болки очевидно беше, че корема се вдигна колкото и нелепо да звучи. Та не мисля, че вече около 30 седмица има още какво и къде да се вдига честно казано. Не знам защо има хора, които бягат от секциото и така се притесняват. С първото раждане се чувствах удесно, да лежи се 24 часа в реанимация, има после болки при ставане, лягане, кашляне, но мисля че и при вагинало раждане пак си е същото, просто болката е при сядане, пишкане, акане и тн. Та дискомфорт все има, ако трябва секцио поради една или друга причина не бих мъчила себе си, застрашавала да се обърка нещо по време на раждането само и само да родя нормално.
Важно е преданестезиологичен преглед да се направи, ако е нужно кардиолог за кръвно и тн, всичко което се изисква преди влизане на операция. Но все пак лекарската преценка си е лекарска преценка. Ако трябва секцио, лягаме и това е.

# 387
На мен също не ми е мерена шийката. Тази седмица влизам в 30 г.с.

# 388
  • София
Мисля, че шийка се мери с вагинален ехограф. На мен ми е мерена в 17 г.с. само к то на частен преглед. Питах преди две седмици на ЖК няма ли да ми я измери вече, но той каза, че се мерила при проблеми.
Сега като се замисля моя док с вагинален ми я мери, но пък на ФМ проф. Марков я измери с неговия ехограф на корема.

# 389
На мен докторът от ФМ ми я мери вагинално, а техника си има доста хубава.
Общо взето като няма индикации за тревога: ниска плацента, контракции, кървене и затова не ги мерят. Въпреки, че и на мен ми се ще да ми я измерят още веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт