ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 31 951
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Air, щом е дълбоко, не рискувай, заведи го на лекар - може да трябва да се залепи, може да трябва тетанус да се бие.

# 511
Случаи на тетанус няма, не защото тетануса е изчезнал, а защото има ваксини. Аз бих завела детето на лекар, щом в дълбоко и на ръка. Да се зашие, да се сложи тетанус.

# 512
  • Някъде в Европа...
Благодаря ви, момичета!
Синковецът вече пътува към личната докторка! Ще му бие инжекция и ще го погледне...
Може би съм виновна и ми даде криле това, че има усещания, кръвта спря и го възприех наистина като дълбоко порязване с нож (дали и тогава трябва инжекция?! 🤔), пък и той спокоен за раната и само повтаря, че нищо му няма, "щяло да му мине като на куче"...

П.С. ЛЛ му е сложила против тетанус. Чух се с нея -  Да правя компреси през ден с йодасепт - 3 дни и после само суха марля колкото да предпазваме от замърсяване. (прахчето правело коричка, която постоянно щяла да се цепи) Ако не можел да пише в училище с бинта, щяла да му даде болничен. Засмях се и й  казах, че се надявам това да не му го е казала....
Ами за урок ще ми е другия път.. Един път ще реагирам  абсолютно спокойно без паника (прилоша ми от вида на кръв, не от паника), пък то ще се окаже, че май е трябвало да отидем в Бърза помощ 😌

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 18:18 от AIR

# 513
Аз не съм лекар, но всяко дълбоко пробождане, порязване, е потенциално опасно и се преценява от лекар.

# 514
Аз също бих посетила хирург и ЛЛ.
Бързо да заздравява раната!

# 515
  • о`майна лунна нощ е
Нарязах се по подобен начин преди една година. Ходих до спешен кабинет, но само ме залепиха и ми прободоха кожицата с ваксина за тетанус. За съжаление ми остана травма от намачкан или прищипан нерв и при силен натиск, мястото ме боли. Визуално нищо не личи, но вътрешно ме притеснява, ако се подпра или стисна нещо точно там. Все едно ток ме удря. Това обаче няма как да се разбере при прясна рана.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 17:09 от `ТуиГ

# 516
Мойта ходеше от малка на айкидо и много добре се справяше, особено забавно беше да слушам как звучат имената на техниките на японски. И в 6 клас спря. Сега тренира плуване, вече 4-5 години. Беше картотекирана към Славия, ходи и на състезание без някакъв успех. Но сега категорично отказа да се картотекира, защото приятелката и няма да се. Но ходи на плуване поне 2-3 пъти седмично. А що се отнася до народните танци - много ме е яд, че не може. Но голяма роля изигра тук баща и с неговите коментари. Ще и уври главата , ама късно. А в моето училище, понеже сградата е стара и няма салон по ФВС, а голяма стая, зимата децата учат хора, ама яко. Да знаете какво е удоволствие по баловете, като пуснат някое засукано хоро и като се хванат и момичета и момчета, доплаква ми се. Ма@ната му на другите неща, само заради това си струва.

# 517
  • София
Точно, най ми е хубаво на засуканите хорца да тропна, където малко хора се хващат.

# 518
  • София
Момичета, споделям линк към участието ми в предаването "Нещо повече" на програма Хоризонт на БНР на тема присъствено обучение. Ако ви се слуша. Аудио записът е под снимката на министъра.
https://bnr.bg/post/101450114/ochakva-se-reshenieto-kak-uchenici … e-sled-vakanciata

# 519
  • София
Страхотна Зазу! ❤️
Много добро интервю, спокойно, ясно, точно.

# 520
Зазу, браво!
Спокойна, подготвена и убедителна!❤
Аз бях забравила някои от фактите, които изнесе🙂

# 521
Браво, Зазу!
Много спокойно, структурирано, кратко, стегнато. За малкото време си засегнала най-важното. И си успяла да завършиш оптимистично.❤

# 522
Изтече 30 дневният ми бан. Четях ви и е много неприятно като не може човек да се включи по темата, но така е като ходих в онази тема Wink
При нас новината за ПО се прие неутрално. Аз лично съм доволна.

# 523
  • София
Аз не знаех, че си с бан.
Ама пък се чудя що изобщо стъпвате в онази тема. 😁

# 524
  • София
Щото сърце не трае! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт