ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 31 789
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз вече загубих всякаква надежда за ПО. За ученето, каквото такова. Днес извиних наборката  от училище и сутринта отиде на трен. по плуване, от петък започва едно от най-важните състезания в годината - държавното отборно. Тренировките и плуването е единствената свежа глътка въздух извън седенето пред компа по цял ден. Благодаря се, че този път разума надделя и оставиха спорта на децата.
Искам си вече топлото време Simple Smile

# 31
  • София
и аз да кажа за моето - според мен е демотивиран да учи най-вече поради особеностите на възрастта, в която се намира. просто си го мързи. старае се, но все гледа да кръшне, да се разсее. факт е, че ДО улеснява това и дава повече възможности - няколко пъти го спипвам посред час да зяпа клипчета, което не би могъл да прави (така лесно) в училище.

иначе при нас "у фега" ДО е добре организирано, учителите с много малки изключения се стараят и от там демотивация не виждам за ученика. има минуси за мен, като родител, но той тях не ги оценява - че часовете са по-къси, че по някои предмети не може да се проведе пълноценен час (музика, физическо), че няма извънкласни активности....

живият контакт и общуване много липсват, макар да излиза при всяка възможност в махалата, но това не са неговите съученици, все пак. това е непълнота и липса, но не мисля, че това го демотивира да учи.

# 32
Еее, жалко. Надявах се на ваканция и да са навън по   цял ден. Но това се очакваше, не съм изненадана.
Инна, и при нас тренировките са глътка свеж въздух. Излиза и с приятелки, все едни и същи, квартални. С класа не се е виждала от последното ПО. Повечето деца просто не ги пускат. Говорят си по Дискорд, но ... не е същото.

# 33
  • о`майна лунна нощ е
Аз не се радвам на тези два неучебни дни. Далеч по-ползотворни щяха да са, ако ги бяха пуснали покрай великденско-гергьовските празници и онзи шахмат тука има- тука нема с 05.05 и 07.05. Сега можеха да си учат, НО ..... Кметът така реши. Ще спра, че ще се разпсувам. Ама много каруцарски ще е.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 16:14 от `ТуиГ

# 34
  • София
Нашите на изпроводяк преди ваканцията имат планирано контролно по БЕЛ в петък на глаголи.

# 35
  • о`майна лунна нощ е
Знаех си! Знаех си!
Само за датата на обявяване на точно обратното не познах и този бързо се освести

"1 и 2 април ще бъдат неприсъствени за учениците от град Пловдив, но децата ще продължат да учат онлайн, както и досега. Това важно уточнение направи кметът Здравко Димитров пред Plovdiv24.bg.

По-рано самият той съобщи за читателите на нашата медия, че двата дни ще са неучебни и се очакваше да издаде съответната заповед.

Явно обаче в последния момент градоначалникът е променил вече взетото решение и е решил все пак онлайн обучението да продължи до края на седмицата.

Кметът на всяка община има право по свое мотивирано решение да обяви до 3 дни през учебната година за неучебни."

Дайте ми нещо тежко, мо-лА, ва! То бива фурнаджийска лопата, ама .....

# 36
Дайте ми нещо тежко, мо-лА, ва! То бива фурнаджийска лопата, ама .....
Немой, `ТуиГ, си слага грях на душата заради една фурнаджийска лопата. Joy
То какъвто вождът, такива и подчинените му:

"Ние сме като ластик - отваряме, затваряме за по 10 - 15 дни. Когато хората се уморят, пак отваряме." Така премиерът Бойко Борисов описа днес в Бяла стратегията на правителството за борба с разпространението на коронавируса. Според него това е оптималният вариант между ограничения и щаденето на психическото състояние на хората."
Само е пропуснал да уточни, че сме ластик на скъсани гащи...

Отдавна ми писнаха политическите им игрички. "Контрол" имат една много хубава песен: "Не съм психопат, не съм шизофреник, просто случайно баща си убих..." Те такава е целата ни работа на нас, ластика...

# 37
Моят третокласник вече почти свърши учебниците. То не спряха да учат тия деца. Не си спомням друга учебна година с толкова малко почивни дни. Много ме е яд, че няма да бъдат във ваканция.

# 38
  • sofia
Цитат
Не си спомням друга учебна година с толкова малко почивни дни.
Нали?!
То това ученето от вкъщи, като работата от вкъщи... счита се, че нямаш работа Satisfied
Мисля другата седмица и аз да си пусна отпуска, нищо че работя от вкъщи.

# 39
Нашата родителска среща беше една от най-големите пародии, на които съм ставала свидетел.
Всичко е цветя и рози. Класът е много силен и мотивиран, тук-таме има някое зрънце, което разваля идилията...
                  Аз сучайно попаднах на родителската среща! Yum Отидох да поздравя внука си,че днес става на 16 и гледам Неда в час.Оказа се,че дъщерята е на работа и е поръчала малката да влезе на родителската среща.Още не мога да осмисля това,което чух.Пропуснах първите учители,които бяха по ЯЕ.За това пък някои от въпросите направо ме разсмяха.Особено тези по ФВ.Избяга ми и логиката по МАТ.Определено не чух нищо рационално.До сега не знаех,че задачите се "измислят" от преподавателите,но вече съм грамотна. Smiling Imp Да се връщат по-скоро присъствено в у-ще,че......нещо оптимизмът ми изневерява,а и постигнатите резултати след ДО хич не ме ентусиазират.

# 40
Дидиа,а ПО с други учители ли са? Стана ми интересно просто...

# 41
  • Между гори и планини
Благодаря за новата тема! 🌷
Днес моя се сдоби с 5 по български на контролното за глаголи и пак правиха   тоя път още по разширено,  с включени спрежения. По математика снощи си откри тъпата грешка на контролното, от последната задача която буквално трябваше да чертае ,реши и прати за 3 минути заради техническите проблеми, много се ядоса,  защото наистина много учи, писа формули, теореми, черта... И не иска да си развали оценката. От почти началото на учебната година е изрешавал  5 тетрадки голям формат от 80 листа със задачи. Толкова много да учи и по математика и български,  при това сам, без да го карам никога не е било пу, да не му е уруки 😀
Днес го оставихме докато е в час,  отидохме до Горна Оряховица по работа, аз си купих няколко нови дрешки, понеже мъжът ми добре ме храни, след 3 часа има няма се върнахме - приключил си и домашното за утре (Има само английски език) и си пуснал касетофона и слуша музика.
Касетофона е мой набор, подарък за рождения му ден от майка ми преди 2 години,  Хитачи, не е мръднал. Подари му го, защото като правеха ремонт на училището,  изхвърляха плочи, касети. Питал учителката по музика и тя му подарила касетите. Ако някой има ненужни касети, може да ни ги прати, вероятно му е писнало от Вивалди и други подобни 😉

# 42
Дидиа,а ПО с други учители ли са? Стана ми интересно просто...
                   HAPPY,малко неудачен опит да иронизираш! Ако беше послушала щеше да разбереш за какво става дума.5-6 пъти бяхме "изхвърляни" и другите родители - също.Това технически проблеми.Отговорите на зададените въпроси бяха пренасяне от пусто в празно и при това 1-2-ма родители не дадоха на другите и да се обадят въпреки,че не беше трудно да съобразиш и да видиш,че има желаещи.Наблюдавайки четиримата у дома и ДО от четири у-ща не ми беше трудно да установя,че много от учителите не се справят добре при ДО,но при присъствено нямат проблем.Пример най-малкия и неговите учители.Никакъв проблем по БЕЛ и МАТ с учителите при присъственото 5,6 клас,но....при ДО 7 кл същите учители голА вода.Тези,които чух на РС не познавам,но чувайки отговорите на въпросите,а и разясненията имах чувството ,че не знаят точно какво и как да говорят.Пита се конкретно и се започват едни дълги предълги безсмислени обяснения.Дано да греша,но  се съмнявам.Допускам,че пред компютрите на някои учители хич не им е комфортно и това си личеше  ,ако щеш и по изказ и по обяснения.Тя се надявам /тайничко/ ,че при присъствено ще познават по-добре децата и работата ще им е по-добра от тази при ДО.При това докато течеше РС някои от учителите бяха в час с други класове - като какво обучение провеждаха с децата ? Е,присъствено няма как да стане хем в час,хем на РС.Така,че едни и същи хора в различни условия имат различно поведение и......дано  в присъственото не е това,което чух и видях.Сега просто си обещах ,че ще седна поне един час да следя урок на определен учител с надеждата,че нещата ще са по-добри.Имаме позната 12-токласничка в японската паралелка и......сега се оплаква,а учителите са същите през целия период на обучение 8-12 клас.Явно нещо куца по мое мнение при ДО.Друго обяснение не намирам.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 20:36 от Didia

# 43
  • софия
Това, че ако учител преподава добре в училище, го прави по същия начин и дистанционно, е мит.
Миналата година госпожата по БЕЛ беше "светъл пример". До ДО и детето, и аз я харесвахме - преподаваше добре в рамките на материала, нейните часове бяха с най-добра дисциплина, детето наистина нямаше проблем с часовете и не й е било неоприятно да пише домашни. Случи се ДО и госпожата стана коренно различен човек - пращаше огромни домашни без да дава краен срок за представяне, после изведнъж изгряваше, че трябва да бъдат предадени след 10 мин., не ги проверяваше, нямаше обратна връзка, не преподаваше, даваше за четене план на урока. От една от най-любимите учителки се превърна в една от най-мразените.
Имам и други наблюдения, така че в никакъв случай не бих сложила знак на равенство на преподаването в училище и ДО при учителите. От което страдат децата, колкото и да са съвестни и отговорни.

Дидиа, да е жив и здрав рожденикът, да продължава да те радва!

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 19:19 от zvаnchе

# 44
Дидиа, да е жив и здрав внукът ти!
16, каква хубава възраст!

Общи условия

Активация на акаунт