ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 31 830
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
  • Между гори и планини
Моя днес е седнал и учи здраво по литература. Попълва таблица, чете уроци, после ще го мисли тоя акростих,  имало и есе да пише... То ще е утре. По философия си написа план за проекта,  само трябва да го оформи на компютъра. Почти завърши английския и прати домашното по информатика. Утре ще има математика. Общо взето всичко сам, без да го подканям,  без да му напомням, ръчкам,  викам. Евентуално по литература само ще го прегледам преди да прати всичко.
Ваканцията минава в учене и малко телевизия и игра на компютъра. Времето беше ужасно, днес е първият ден без дъжд или сняг.  Така става,  когато човек дълго чака нещо и си прави планове.

# 556
Аз пък се притесних тази сутрин покрай боледуването на  дъщерята на  моя приятелка  и бях на крачка да подам заявление за ОЕСР за голямото дете. Той сменя автобус и метро, като в автобуса е лудница и всички са с маски под носа или на врата. Но разбрах, че няма други заявления за  деца в класа и се отказах.

# 557
Никак не вървят на добре...
Аналогична е ситуацията и при нас.
Детската психика е крехка и такива нескончаеми промени й вредят много.
Да. И все пак, това са деца. След първия ден на училище, с приятелите, ще греят и всичко ще е постарому, убедена съм.

# 558
Напротив, имат доста други проблеми, далеч не свързани само с маските.
В темата за ДО/ПО родители сами споделят разнообразния им характер, предимно свързан с предстоящия контрол на усвоения по време на ДО материал. Има включвания и на учители по същия повод.
Аз какзвам защо не искат МОИТЕ деца, не коментирам останалите.

Не мога да кажа за нечии конкретни. Не го правя. Там е каквото каже/напише тук родителят им. Smile
Обсъждам общото дередже - повечето се оплакват от други проблеми.
И до сега не мога да разбера защо е тоя страх от оценки, наистина. Много хора се оплакаха. Някой ще рече, че директно учителите с двойки ги плашат.

Цитат
Да. И все пак, това са деца. След първия ден на училище, с приятелите, ще греят и всичко ще е постарому, убедена съм.
И аз разчитам на това.
Както и на другото - никога повече да не се предприема толкова дългосрочно насилствено отстраняване на големи групи хора от общия социален живот.
...
Съвсем сериозно - ако някой наистина се притеснява за здравето на детето си, по-добре е да го задържи вкъщи. Всяка ситуация е различна. Има хронично болни деца, за които не само този вирус е опасен, а и всеки друг след много дни възръджане от общуване в големи групи.

# 559
Напротив, имат доста други проблеми, далеч не свързани само с маските.
В темата за ДО/ПО родители сами споделят разнообразния им характер, предимно свързан с предстоящия контрол на усвоения по време на ДО материал. Има включвания и на учители по същия повод.
Аз какзвам защо не искат МОИТЕ деца, не коментирам останалите.

Не мога да кажа за нечии конкретни. Не го правя. Там е каквото каже/напише тук родителят им. Smile
Ами не го прави.
Видях, че преди мен са споделени конкретни притеснения от съответните им родители и прецених, че споделяме опит, поради което написах и защо МОИТЕ деца не биха искали да ходят ПО в този момент.
Но както винаги, интерпретации всякакви... То друго и не очаквам, де.

# 560
Моето не е хронично болно. Досега, да чукам на дърво, един път е пил антибиотик. Хрема е имал няколко пъти, грип не е карал. Но и детето на приятелката ми не е хронично болно, а вече трета седмица не може да се оправи .

# 561
Не обсъждам изобщо твоите деца, Шмърц....
Съжалявам ако така е било прието. Тях не ги познавам и няма как да ги обсъждам.
Говорим за общи притеснения на деца /по-скоро на родители, съжалявам - не го налагам, но това си остава мое мнение/ от ходене на училище.
Затова препратих към другата тема - там са от съвсем различно естество.  

Моето не е хронично болно. Досега, да чукам на дърво, един път е пил антибиотик. Хрема е имал няколко пъти, грип не е карал. Но и детето на приятелката ми не е хронично болно, а вече трета седмица не може да се оправи .
Всеки си преценява неговата ситуация.
За всеки случай ако решите - никой не може да ви забрани да ползвате домашно обучение /наименованието е без значение, тепърва мисля че ще се оформят варианти/, до когато вие си прецените. Ако ще и в училището да сте вие само. А ме съмнява. Винаги има по някой болен поне. И опцията ще се ползва занапред, независимо от коронавируси или други проблеми. Мисля, че целта е да се даде повече свобода изобщо за такива решения.
Аз, например, ще се възползвам, ако моето дете започне да кашля, да се хремави и да му текат очите. Защото така поне няма да изпуска материал - все ще може да изкара часове пред компютъра. Но няма да е за дълго поне. А и ще е в час, макар и болнав.
Смятам, че опцията трябва да се запази и да може да се ползва и занапред.

# 562
Може би не съм разбрала. Стори ми се, че само аз се притеснявам от Ковид при децата и затова реагирах.
Иначе  децата ми не са притеснени от вируса.

# 563
  • о`майна лунна нощ е
И при нас излезнаха заповедите и за двете училища, почти едновременно. Никаква изненада. Наборчето стартира първа смяна в училище за 14 дни.
Дребната отново попада в центрофугата - първо дистанционно втора смяна, после присъствено втора смяна, но само една седмица, защото следващата настъпва друг месец и обръщат, та ще се окаже присъствено първа смяна в училище, после ги връщат у дома  .... Може да пече слънце все още, но ми иде да си сипя.

ПП - може ли да направя лична отметка, че някъде в тоя калабалък трябва да изкъртим лятата кухня /модерното бетонно корито и приложения от 1989 г./ и да направим заготовката за новата, която поръчахме. Мрън.

# 564
Jasmin, Judy, и аз се надявам така да се случат нещата.

Аманда, бързо оздравяване на приятелското детенце!

# 565
Аз опцията я разглеждам като много полезна алтернатива, която може да се ползва при нужди от доста по-разнообразен характер. Дори не само за заболявания. Може да се наложи пътуване някъде. Какво пречи ученикът да я ползва и тогава? Винаги съм смятала, че е добре да я има.
...
На моя проблемът му е ставането сутрин рано. Но така или иначе пак трябва да свикне с това. Един ден на работа най-вероятно ще му се наложи да спазва някакъв режим на ставане и лягане.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 15:33 от Judy

# 566
  • София
Щерката излезе на среща с групичка от класа.От много време се уговарят.Като изключим ранното ставане, мисля че отива дори с нетърпение в училище.Взе да си зареди картата за транспорта дори.
Аз не знам че дали ме е страх или не съвсем...В момента съм в чуденка за ваксинация.Днес бях се засилила да правя тест за антитела на наборката с надеждата да има и да го е изкарала покрай нас неусетно.Повече се ядосвам на общите приказки без конкретика за режима на влизане/излизане от страната.Пътуването ми липсва.Това в България не ми е достатъчно

# 567
  • о`майна лунна нощ е
Главната в Пловдив гъмжи от хора. Болшинството са ученици. На групички и обикалят. Щастливи, усмихнати. Използват последните ваканционни дни и са навън децата, докато времето позволява.

# 568
Щерката излезе на среща с групичка от класа.От много време се уговарят.Като изключим ранното ставане, мисля че отива дори с нетърпение в училище.Взе да си зареди картата за транспорта дори.
Аз не знам че дали ме е страх или не съвсем...В момента съм в чуденка за ваксинация.Днес бях се засилила да правя тест за антитела на наборката с надеждата да има и да го е изкарала покрай нас неусетно.Повече се ядосвам на общите приказки без конкретика за режима на влизане/излизане от страната.Пътуването ми липсва.Това в България не ми е достатъчно

Какво те притеснява тук точно?
Ние, например, живот и здраве, ще пътуваме другата седмица. На излизане и на влизане сме с ПСР. За всички ще важи за сега.
Мислим и ние да си пуснем антитела, да видим дали има промяна в положението от януари. Би ми било интересно да го проследя. Така и така отиваме в лабораторията тримата. Мисля да опитаме.
Моите родители се разболяха преди 3 седмици. Вече минава при тях. Два дни преди татко да ми се оплаче, че го боли гърлото, бяхме у тях на гости. Със сигурност сме поели бацили от тях, този - включително. Засега повторни симптоми нямаме.

# 569
  • Между гори и планини
И моя мъж заминава за САЩ края на месеца и ще си прави пср тест. Но въпреки това се притеснявам,  ще стои толкова време по летища и полети, единият е 14 часа... как се стои 2 денонощия с маска, че и часовата разлика е голяма от тук до Калифорния.

Общи условия

Активация на акаунт