ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 31 831
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Ние още нямаме съобщение от школо за ПО.
Може пък така да ппистигне.

https://www.facebook.com/watch/?v=3824263837621073

# 541
В Школо пристигнаха графикът и разписанието. Не съм гледала от колко започват. Сега са втора смяна. В началото бяха от 13:20, някои дни имат нулев от 12:30 май. После им направиха часовете от 13:10. Цяла година, с това ПО, ДО и разни ротации кой в училище, кой вкъщи, им сменяха начало на часовете, продължителност, междучасия. Явно е трудно да напаснат всичко заради различния норматив за продължителност на часовете при ДО, нали 5-7 клас са с по 30 минути, а 8-12 с 40. Има учители преподават и на прогимназия и на гимназия. Някои от учителите по ИТ влизат и в начален етап заради компютърното моделиране и галимацията е голяма.

# 542
  • София
Във ФЕГ вече има съобщение. Изяждат им 2 дни, защото имали пробни матури за 12 клас и после първа смяна. Много ме е яд на такива глупости.

Благодаря, че сподели. Сега го прочетох и аз. Пълна тъпотия. С тази първа смяна моят ще си пропуска английският в школата.

# 543
  • софия
А при нас ще си учат в дните за ДЗИ. Гледам напред Simple Smile Ама не съм споменавала още на мрън, че няма да си почива.
Вчера мрънкаше, че я било страх да се връща в училище. И приятелките ѝ във ФЕГ и НЕГ ги било страх Open Mouth Не искали. Надявам се това да трае 3 дни. Искали да ходят в училище само да се видят със съучениците, но да си седят от вкъщи да учат. Нещата не вървят на добре.

# 544
  • София
Оле, Звънче, докъде го докарахме. Да ги е страх да ходят на училище. Хи(ч не е добре това, побъркаха децата!

# 545
Никак не вървят на добре...
Аналогична е ситуацията и при нас.
Детската психика е крехка и такива нескончаеми промени й вредят много.

# 546
  • София
https://www.clubz.bg/112287-tapotiya_s_dalgosrochni_posleditsi?f … -5fv9WUoUbo-HfScw

"Най-опасни са българските ученици и то най-вече, когато са на училище."

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 13:45 от Prizma

# 547
А при нас ще си учат в дните за ДЗИ. Гледам напред Simple Smile Ама не съм споменавала още на мрън, че няма да си почива.
Вчера мрънкаше, че я било страх да се връща в училище. И приятелките ѝ във ФЕГ и НЕГ ги било страх Open Mouth Не искали. Надявам се това да трае 3 дни. Искали да ходят в училище само да се видят със съучениците, но да си седят от вкъщи да учат. Нещата не вървят на добре.

Още един безплоден месец на самозалъгващо домашно обучение и ще се наложи да просим пари за психологични детски кабинети вече.

Именно.

# 548
  • София
През февруари децата летяха от мисълта, че се връщат в училище.
Гледайте докъде я докарахме само за два месеца. Confused

# 549
Единствената причина поради която моите деца не искат да ходят ПО е обстановката, в която да го правят - носенето на маски, дистанция не им е особено комфортно и единственият начин да го избегнат е ДО. Най-вероятно ги натоварва защото са стриктни в изпълнението им.
Иначе нямат проблем нито с изпитвания, нито с учене, нито с каквото и да било друго.
Нормализира ли се обстановката хич няма да имат пречка за приемане на ПО.

# 550
Напротив, имат доста други проблеми, далеч не свързани само с маските.
В темата за ДО/ПО родители сами споделят разнообразния им характер, предимно свързан с предстоящия контрол на усвоения по време на ДО материал. Има включвания и на учители по същия повод.

# 551
  • софия
Още един безплоден месец на самозалъгващо домашно обучение и ще се наложи да просим пари за психологични детски кабинети вече.
Вече и за това са помислили - https://www.dnes.bg/sofia/2021/04/08/vyv-vsiako-uchilishte-psiho … andemiiata.486334. Симулира се лекуване на проявлението на проблема, а не се отстранява самият проблем.

Доколкото познавам собственото си дете, проблемът с присъственото обучение не са маските. Те бяха едно от малкото училища, в които от самото начало се учеше с маски и се следеше за правилното им носене. Това не е било драма. Възпитана е, че когато има правила, те трябва да се спазват, независимо дали ѝ харесват или не. Проблем е, че е загубила навици и опит да е част от среда, в която не винаги ѝ е най-комфортно. Подозирам и, че облъчването за това колко е смъртоносна обстановката, въпреки че вкъщи не застъпваме това виждане, също ѝ влияе подсъзнателно.
Силно ми се е запечатал в съзнанието един грозен репортаж от новините при предишното връщане в училище: учителка е застанала на прага на класната стая и посреща децата, на вратата седи момиченце с маска около 3-4 клас, което ридаеше сърцераздиратено. Когато я питаха защо плаче, тя в истерия отговори "Защото ме е страх."

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 14:26 от zvаnchе

# 552
  • Между гори и планини
Моя също го е страх, особено след последната херпесна ангина.
Преди време ходихме в една аптека за лосион  срещу акне, аптекарката едвам го накара да махне маската вън за няколко секунди и да му види кожата. Аз също съм джермофоб и дезинфектирам всичко у дома от години.

# 553
Напротив, имат доста други проблеми, далеч не свързани само с маските.
В темата за ДО/ПО родители сами споделят разнообразния им характер, предимно свързан с предстоящия контрол на усвоения по време на ДО материал. Има включвания и на учители по същия повод.
Аз какзвам защо не искат МОИТЕ деца, не коментирам останалите.

# 554
Просто за протокола, имаме програма, за 2 смяна, което ме учуди.
Не ме е страх от ПО, нито детето, нито пък ме притесняват контролните. Неприятно ми е в какво се превърна темата, държавата, обществото, живота. Мисля, че си заслужаваме всичко, което се случва, от правителството до пандемията. Уроците не са научени, и промяна няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт