ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 31 838
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
  • Между гори и планини
Air, бързо възстановяване на набора, бил е малкият дявол! Аз на около 10г, уж кротко дете, а си смъкнах кожата на дясната ръка като ръкавица на един бордюр. Баба ми едва не придадна като ме видя,  а аз заради адреналин и шок и болка не изпитвах. Дълго време не писах, а после ми стана доста голям мазол на средния пръст от химикала. Но важното е, че  пръста и ръката са на място,  както и при вас!
Моя прие новината за отиване на училище абсолютно никак - ще ходят - добре, ще учат от вкъщи - пак добре.
Написал е 70% от домашни и проекти, всеки ден по малко, сам, преди да закуси дори. Нямам идея кога става, излиза от стаята си в 9ч приключил, за да е свободен през деня. Да ми бяха казали,  че ще учи сам и без напомняне преди година,  щях да си помисля,  че си правят майтап. Явно има светлина в тунела 😉
Трябва да погледне и думи на английски,  там проблема е, че учителката ги иска дословно, а той пише синоними понякога. Казва, че си ги мислел в изречения,  пък после превеждал на български,  а пишел на английски... голяма каша. И съответно замества с американски синоними, верни но не това което тя е преподала. Един ден го слушах - изпитва го на превод от английски на български и той не се сеща думите на български,  а й казва синоними на английски.

# 526
  • Някъде в Европа...
Благодаря на всички за подкрепата! 😘😘🌹🌹🌹

Сега пък много го боли ръката от инжекцията, мястото на убождането се подду. Не е имал реакции никога от ваксини и сега буквално не знаех какво да правя пак и звънях на докторката. Та, сега освен на пръста, има компрес и на мускула на ръката, изпи един парацетамол и легна да гледа тв...И само сумти, че и утре нямало да кара колело и умишлено съм го направила това, за какво му било да му поставят тази инжекция днес - само да го боли ли?! Хем ми е жал, хем си заслужава "да го шамаросам" зад врата...Бях забравила какво е да ти мрънка мъж, когато го боли нещо 🤨 (често пъти попреувеличено), предпочитам плача на "довчерашното" ми дете..

# 527
  • софия
Зазу, страхотно си изложила всичко, което обсъждаме - спокойна, подготвена и точно по темата, а не празно лаладжийство! Sparkling Heart
Хубаво е, че повече вече се чува и другата гледна точка, която винаги я е имало. Подозирам, че и такъв е бил първоначалният план. Отдавна казаха, че след изборите нещата щели да се успокоят Smiling Imp

Добро утро!

# 528
Добро утро!
Air, миналото лято и на мен ми се наложи да си слагам антитетанус заради инцидент с ръждива тел. Поду се мястото на ръката и стоя твърдо поне още два месеца. Но мина. Мисълта ми е, не се притеснявай точно за това. Тази ваксина поне е утвърдена и безопасна. И много добре, че я бихте, важно е.
Отдавна казаха, че след изборите нещата щели да се успокоят.
Господи, дано!🙏🏻

# 529
  • София
Благодаря ви, момичета Kissing Face .
Много се гордея със себе си, че се преодолях, понеже доста се притеснявах.
Air, много неприятно, но пак, че се е разминало с малкото зло. Аз съм давала толкова пъти кръв, инжекции съм си била, но само да видя, че на някое от децата им потече кръв от някъде и веднага съм готова да припадна. Губя всякакво самообладание Flushed .
Младежът не беше очарован, че ги връщат - вика "поне да е до края на годината, а така ще ни спукат от тестове и контролни за две седмици". Но пък ще може да почерпи за рождения си ден съучениците Wink .

# 530
  • Велико Търново
Air, бързо възстановяване на младежа!
Тази сутрин слушам по нова как след проведена анкета сред родителите, 65 % били против връщането на ПО... Изненадах се от този процент, честно казано...
На моята дъщеря реакцията от новината е като на Стиви - при ПО добре, ако е ДО пак добре, с две думи, все тая. Което аз отчитам като неприятна последица от това застояване, поне при нея, защото знам с какво желание тръгна в новото училище, а сега - безразличие...
Зазу, страхотна си 😘

# 531
  • у дома...
Зазу, поздравления. Бях на фризьор, когато излъчиха интервюто и много се чудех коя ли дама от темата говори.
И моята девойка е равнодушна към ПО. Даже по-скоро не иска, щото няма да ѝ остава време за излизане през седмицата. Ама пък ще митка по София. Остава да решим и проблема с пътуването, че все още нямаме транспорт до София.

# 532
  • о`майна лунна нощ е
Air, присъединявам се към вас и реакцията след ваксината против тетанус. Болка и подуване на мястото. Вече не помня колко време беше така, но не е силна и с времето спираш да й обръщаш внимание.
Странно, но при нас и в двете училища все още нямаме заповеди за учебния процес, а трябва да ги извадят. И то днес, защото не останаха работни дни до възобновяването на ПО/ДО. Пак ще е тюрлюгювеч с първа-втора и редуване присъствено с дистанционно, защото и в двете училища имат и от двата вида випуски. Чакам.
Наборчето прояви желание да си празнува ден-ден. Даже бригадата заформи и обсъдихме мястото. Заемам се с огранизацията. Наред с това се оказа, че за първи път от две години ще имат участие във фестивал. Пак купон ще настане. Състезание без публика. Странно ми е, непривично. Ние сме най-шумната и луда агитка по състезанията, а сега тишината на трибуните ще е оглушителна. Смота ми се настроението.

# 533
  • София
И при нас Школо мълчи. А обикновено са доста активни.

# 534
Oхх, добрах се .и да пиша!
Специални благодарности на Зазу за интервюто!
И моят примиренчески прие връщането на училище! Било неизбежно!
В интерес на истината не се е изоставял - думи, домашни, задачи решава, тестове си прави по БЕЛ.. Резултатите от втория срок са далеч по-добри от първия - и ПО, и ДО изпитванията.

# 535
И при нас Школо мълчи. А обикновено са доста активни.

То изпадна в ступор, затова!
Само ние, хората, още успяваме да издържаме на идиотизмите - всеки час - нова идея!
Понеже сме държаливи.
...
Ние имаме нишан от директора вече - официално съобщение за започване присъствено от 12.04 и график по часове. Осми и десети клас.

# 536
  • София
Благодаря Зазу! Много добро интервю! Моят е доволен, че се връща на училище, но 5 минути по-късно смотолеви, че вероятно ще правят тестове по всичко. Но въпреки това иска да си е на училище. Днес е навън от 10 ч. Първо среща с гаджето, а после двамата заедно в 14 имат събиране с класа, та не се знае кога ще се прибере. Домашни не е писал, а не е да няма по почти всички предмети май само без БЕЛ. Подозирам, че ще се пишат уикенда.

# 537
  • София
Благодарности на Зазу и от мен! Страхотно представяне.
Ние вече имаме съобщение за контролно по ФЕ за понеделник Simple Smile Но не било ново това, според набора. Знаел си го от преди още. Не е много щастлив от ПО, но съм сигурна, че ще се чувства по-добре там.

# 538
  • София
Във ФЕГ вече има съобщение. Изяждат им 2 дни, защото имали пробни матури за 12 клас и после първа смяна. Много ме е яд на такива глупости.

# 539
Моят е доволен, че се връща на училище, но 5 минути по-късно смотолеви, че вероятно ще правят тестове по всичко. Но въпреки това иска да си е на училище.
И при нас така.
Ударно изпитване и тестове при нас нямаше при първата ротация. Да видим сега как ще е. Предупредила съм я да се подготви, за да няма после изненади.

Общи условия

Активация на акаунт