ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 31 821
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Така е, jam, за съжаление ми се наложи да го ползвам, та затова го споделям и с вас. Дано на никой не се налага по никакъв повод да го ползва.
Не искам да изпадам в повече подробности по тази тема, затова го обобщих в едно изречение - не става.

Винаги може да се наложи.
Предпочитам да имаме тази възможност. До сега, когато мое дете останеше вкъщи или трябваше да отсъства по някаква причина, трябваше всичко да си прави само, да търси тетрадки да преписва, домашни. Така ще си следи пряко докъде са. Все е нещо.
Натам трябва да се работи - да се подобри тази услуга.

# 586
Така е, jam, за съжаление ми се наложи да го ползвам, та затова го споделям и с вас. Дано на никой не се налага по никакъв повод да го ползва.
Не искам да изпадам в повече подробности по тази тема, затова го обобщих в едно изречение - не става.
Сигурна съм, че е съвсем малко повече от нищо, но за 10 учебни дни някак ще се справят.

# 587
BFF, радвам се да те " видя" отново🙂
Бързо възстановяване!
Успех на националния кръг!👍

# 588
Моята малко се притеснява от връщането в училище, защото доста познати са болни. Тя не ѝ пречи много маската и спазва правилата, стриктна е.

Но през онлайн обучението малко се изгърби някой от вас ползвал ли е този коректор? Една позната каза, че е доволна, но се колебая дали да го поръчам.

Купих такъв на дъщеря ми, абсолютно безполезен е.

# 589
  • София
Т.е. ОЕСР индивидуално не става, затова всички деца солидарно пред компютрите?

# 590
  • София
Нещо дъщеря ми голямо скиорстване тази седмица. Ходиха с баща си вчера, прибраха се супер ухилени и доволни. В момента други родители ентусиасти закараха девойките до Боровец за нощно каране. Супер доволни, много яко било, чух я преди малко. Ще ни я доставят у дома по нощите.

# 591
  • София
Ако въпросът е към мен - не, не става индивидуално изобщо и не, не твърдя за солидарно стоене пред PCs.

# 592
  • София

е как го извади това заключение?

ОЕСР индивидуално не става, защото почти в никое училище ръководството не е взело мерки да стане. не че не може да стане ПО ПРИНЦИП. но е нужно нещо доста повече от това да се издаде някаква нормативна уредба, която го позволява. а никой не си мърда пръста.
но да се казва "като те е страх, имаш възможност за ОЕСР" в момента е равносилно на "като нямат хляб, да ядат пасти бедните". защото на практика ОЕСР няма.

# 593
  • София
Айде прибраха се.
Вече имам чувството, че след 5 години едвам ще оцелявам като родител (т'ва при положение, че оживеем от Ковид кризата, нали); сигурно по 5 пъти седмично вече 18+ годишните ни отрочета ще ходят на нощно каране на ски, като те сами си шофират колите там някак.
Та в този ред на мисли спирам да се оплаквам от настоящия тийн период. 😁

# 594
Вчера спестих някои подробности около емоционалната хрумка за ОЕСР, но ми обясниха, че се случва така, както Helene го е описала и не ми го препоръчват. Да не говорим как ме нахокаха ММ,  майка и татко. Все едно така ще спести две седмици, в които ще усвои всичкото пропуснато знание през годината Sweat Smile Всички възлагат големи надежди на това присъствено обучение.

# 595
Реално първата седмица ще е голямото присъствено тестване основно. ОЕСР в този си вид не е ок за постоянно обучение, но за кратко е ок. Не го приемам зо ОК при 800 на 100 000 и при положение, че последните 3 седмици имахме по 1 или 2 на седмица нови с ковид в класа да правя компромис. Винаги можем да преценим и следващата седмица да присъстват. За сравнение с всичките мерки , при които се провежда ПО в Германия, имат строг праг от 200 на 100 000, който вчера четох, че искали законово да регулират. При нас няма никаква логика, още повече, че реално спирането учениците е единствена мярка.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 07:54 от Cygnus

# 596
BFF, поздравления за девойката! Но говори с нея, няма такова нещо като да се изложиш на олимпиада. В крайна сметка на всеки може да се случи да се притесни или да блокира или най-естественото да не знае нещо, което се е паднало на олимпиада. Неестествено е човек да очаква винаги да е топ и ако не е, това да му създава дискомфорт. Ния не се справи на трети кръг на оли химия м.г., както и на 3ти кръг на оли френски тази година. Да, в първия момент не беше доволна от себе си, но си казва: стигнах до тук, догодина пак ще пробвам, нищо не загубих, печеля опит. За момент не се е разтревожила, че някой ще види, че е в дъното на класирането. Толкоз си може на конкретното състезание, това е направила. Аз адмирирам всеки опит за участие в олимпиада/състезание, независимо от резултата.
(Да се допълня: Всички училища получават резултатите на учениците си, та учител ако желае винаги може да ги разбере, независимо дали си с номер или име. Същото е и с познатите деца, ако се интересуват. Т.е. един резултат всъщност никога не остава скрит, освен за тотално непознатите, от които пък е съвсем странно да се притеснява човек.)

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 09:09 от Maria 007

# 597
Аз се ядосвам, че и малкото дете спря да се явява на състезания. То при тях има само тези на СБНУ, които са доста елементарни. Той беше свикнал да изкарва само по 50 точки и на едното изкара 49. И това сложи край на изявата му като " състезател". Но той е много амбициозен и за него всяка петица е драма
А в същото време дай му игра, риболов и забавления.
Да се похваля с Мусака на каишка.
Вчера една жена беше написала пост в селската Фейсбук група, че бездомно куче е преследвало малко момче с кокер /не знаела какво се е случило с момчето, защото не успяла да реагира/. И  реших да се задействам с повода на кучето. Странното е, че си върви спокойно, няма драми.
BFF, поздравления!

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 12:45 от Amanda.D

# 598
Аманда, какъв мил момент!❤
Мусака ли се казва Кучо/ Куча?😀
Браво за каишката! Бързо се учи кученцето. Аз бих го кръстила Лъки😉
Кокерчетата са любимата порода на Моника.

# 599
Бисе,според големия се казва Мусака, така го нарича и цялата му компания. А според дребното е Карльо:joy: И само се карат

Общи условия

Активация на акаунт