Вече имаме коремчета с малки МАРТенски човечета!

• 13 722
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте момичета,

аз малко се поуспокоих под увещанията на нашия тати, че няма нужда чак и на трета фетална морфология да ходим и въобще да не се шашкам толкова, та днес съм по-добре.
Ще чакам търпеливо края на месеца и тогава ще видим при Томова и Мазнейкова какво е положението. Още повече, че във Фемина нямат свободни часове преди средата на ноември, така че се обезмисля цялата работа.

За корема започнах тази седмица да се мажа с крем на Чико, преди ползвах Авент и съм много доволна, но сега не можах да намеря и си взех на Чико.
Засега не съм забелязала повече окосмяване от нормалното, дори ми се струва, че ми растат по-бавно и по-малко от обикновено  newsm78. Косата ми се омазнява определено по-бавно и не пада. Първият път започна да пада 4 месеца след раждането - мислех си, че ще оплешивея - вървях и ръсех косми - беше ужасно.
Определено се чувствам доста по-грозна от преди, нямам желание да се гримирам, лакирам, контя и т.н. А пък с учението съвсем го зазлях  Sad, ни мога да се концентрирам както трябва, ни имам желание за четене, ама трябва да се стегна и да не се излагам - няма за кога да отлагам.

Вече съм много нетърпелива със сигурност да разбера пола (и се надявам Томова и Мазнейкова да ми кажат), та да мога да се съсредоточа над името (то женското ни е готово де, но по мъжкото има много чудене). Засега моята лекарка вижда момче, ама не е сигурна.

# 166
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
... не че не се притеснявам, че съм на БХС чак другия четвъртък и при евентуален проблем с резултатите може вече да ми е късно за амниоцентеза....
Gertrudka, защо просто не отидеш по-рано?! Не разбирам защо ще чакаш да станеш почти 19-та седмица при положение, че за БХС дори не трябва предварително записване?! Просто отиди при доктора си и му кажи, че искаш да ти "вземе мерките" по-рано и веднага тичай към Майчин дом. От листовките, които раздават в Майчин дом, когато дадеш кръв, ми се стори, че най-късно се прави до 19-та седмица, но по принцип препоръчително е възможно най-рано и то точно, за да имаш време и за амниоцентеза, ако не дай Боже има висок риск. Не искам да те плаша и не за това пиша, а просто, защото нито има предварителни записвания, нито нищо. Аз във вторник го правих и за по-малко от час и половина бях свършила и с прегледа и с БХС-то.

# 167
и аз да се отчета
ЗА КОСАТА- в най-скоро време няма да имам ако продалжава така, Shocked
ЗА КОСМИТЕ- нищо не се е променило

мами вие работите ли ?аз съм в болнични от два месеца и точно като мислех да се върна на работа лекарката ми каза 4е имам контракции и мога да не се върна колкото и да искам.

някоя от вас има ли контракции и какво е пила за тях?

прегръщам ви Hug

# 168
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Момичета и аз нещо луднах обаче. Сънувах страхотни кошмари тази нощ, събудих се в ужасно настроение, а времето навън определено не ми помага да се съвзема Shocked.
Може ли да помоля за координати на Томова, Мазнейкова и още там, ако има. Аз ще ходя при някакъв си Велковски в 3-та градска, но искам и при тези доктори да отида, за да ми е по-спокойно. Този Велковски нито го знам какъв е, нито нищо и не знам колко е "светнат".

# 169
Вие вярно луднахте всички  Grinning
Стига сте мислили глупости и сте си давали парите на вятъра  Simple Smile Дайте ги тези 50-80 лв за бъдещия бебо не за 2ри или 3ти преглед...това само като предложение де  Grinning
И при 10 да идете, пак няма гаранция че всичко ще бъде и ще завърши добре, най-важното е да си спокоен и сигурен че всичко ще е нормално. Най-много някой от тях излишно да ви стресира. Щем не щем ще изтраем още 20 седмици в невидение  Sad
Аз само при Томова ще ходя, моята гинеколожка не е доволна от Мазнейкова...а и ако прочетете малко по форума за нея, май предпочитам да не се срещаме  Simple Smile
Мале идва зима и лошо време, дано не ни влияе така негативно, а да си носим слънчеви дни в сърцата и само хубави мисли да ни спохождат  Hug

За кошмарите няма страшно, това си е нормална реакция, от страха и незнанието какво става в теб.

# 170
  • Пловдив Белащица
zayo, точно си мислих вчера, че ще ми е последен преглед при този доктор, при който ходя за феталната, че много скъпо ми излиза 43лв е прегледа все пак и една приятелка ми съобщи, че племенникът й който се роди във вторник е със симптоми на Даун, сега ще му правят генетични и до 2-3 седмици ще излезнат окончателните резултати. Направо се втрещих и настръхнах. И така луда не луда, скъпо не скъпо - ще ходя.

# 171
Разбирам те, но ако идеш при един и ти каже че всичко е наред защо ти е при друг? А след като толкова те е страх направи амниоцентеза, поне ще ти гарантира 99% вярност. А феталната не гарантира толкова и пак няма да си сигурна. И така ще даваш пари, даваш докато не се роди детето и не видиш че всичко е наред, което искрено пожелавам на всички ни тук.  Praynig
Ето тук го пише в бг-мама
"ултразвуковият скрининг не замества и липсата на т.нар. “меки ултразвукови маркери” не отхвърлят намерен “повишен риск” при серумния скрининг.
"
Никой не ти дава гаранция за нищо....по света има толкова мъка и болести, че едва ли можеш да се застраховаш от всички
И пак ще кажа - ако Господ ти е отредил да гледаш болно дете - няма да избягаш от това, ако ти е отредил да гледаш здраво - ще го имаш...
За мен е така за съжаление. Прочети имаше тема на една майка която е ходила на всякакви там изследвания и ехографи и детето й има проблеми с бъбреците сега..тя пита как така не са го видяли..явно не всичко се вижда  Sad
Затова е най-важно да сме спокойни!  Peace
Манго, март ще си говорим пак когато се върнеш от болницата със здраво бебче, ще видиш  Simple Smile
Просто недейте се вманиачавайте, недейте да мислите само за лошото, защото бебето го усеща.
А психологическия фактор е много силен - хората се разболяват само от мисълта че са болни от дадено нещо.
Радвайте се на бременността и мислете за бебчето което ще гушнете и което ще бъде най-красивото и здраво бебе на света.

# 172
зайо нормално е да се притесняват момичетата,същата бях и аз първия път почти през седмица две тичах при лекаря,сега съм свалила доста гарда,даже понякога забравям,че съм бременна.Само дето напоследък доста ми бошуват хормонитеи съм нервна повече от обичайното,мъжа ми се стара е да ме разбира ,ама горкото ми детенце отнася доста кавги дори за дребни неща.Мразя се понякога,вие изпадате ли в такива състояния?

# 173
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Момичета, ако искате можете да си сложите лентичка и на български в подписа . Ето линк
http://www.mamaibebe.com/ticker_pregnancy.php

# 174
Момичета, ако искате можете да си сложите лентичка и на български в подписа . Ето линк
http://www.mamaibebe.com/ticker_pregnancy.php
ехе дени супер благодаря ,че ни светна това беше нещо ново за мен сега ще се регистрирам във форума Hug

# 175
Бимба, ясно е че всеки се притеснява, исках просто да ги успокоя и да им вдъхна доверие, но явно нещо не се получава. Затова спирам да пиша и да пълня излишно страниците.
Докато не се роди бебето винаги ще има притеснения, просто ако може да се по-малко ще е добре и за мама и за бебо.
А Манго можеш ли да кажеш за това детенце, те правили ли са някакви изследвания през бременността

# 176
  • Пловдив Белащица
...
А Манго можеш ли да кажеш за това детенце, те правили ли са някакви изследвания през бременността

Не са правили друго освен прегледите на ЖК.

# 177
Дени благодаря за хубавия линк Simple Smile

Изцяло подкрепям Zayo естествено без да ангажирам с мнението си другите Hug Трябва да се радваме на бебоците , които растат в нас и да не допускаме негативни мисли да ни тормозят.  Hug

# 178
здравейте мамчета!  newsm03 аз бачкам на пълни обороти. есента е силен сезон за бизнеса. А сега да се отчета: ходих вчера при доки. Растем нормално, според седмицата сме си нормално пораснали. Иначе бебче беше се поскрило и видяхме ту краче, ту главичка и тупкащо сърчице. Доктора чак си говореше "къде си бе бебе"  newsm62 Такова срамежливо е Simple Smile Другият път ще му правим запис на диск и евентуално ще видим пола.
За косата - само в първите 2 месеца нещо беше поокапала, но се се държи съвсем добре. Коремчето е с малко повече косми от нормалното, та и на зърната имам тук таме...странна работа. Май и мъха по лицето ми се е поувеличил. Но като цяло ми се отразява добре. Сложила съм си червен конец против уроки, защото ми казват, че съм хубава  newsm53 Иначе коремчето ми доста личи, но това е защото не съм повръщала, ами си ям от самото начало. Гледам да не мисля много много за изследвания, ами само ако не се чуствам добре да отида при втори специалист. Иска ми се да вярвам, че всичко ще бъде добре и ще сме едни здрави и щастливи бебе и мама.
Bimba и аз избухвам понякога доста внушително и после се чуствам виновна, ама какво сега пък - нали сме бременни Simple Smile

# 179
Zayo, на мен вдъхваш доверие с думите ти, че днес стаах с Д-то нагоре. Както bimba и аз съм нервна доста често, особено днес.

Тази нощ не можах да си намеря удобна поза за спане - все нещо ме болеше и почти не съм спала, и сега като чета страхотии тук - хич не ми се отразяват добре.

Говори се за болки долу ниско, че можело да бъде отваряне на шийката на матката. Ами мен си ме боли всеки ден ниско долу отмесеци и доктора каза, че е от стомаха, а сега когато матката започва с дни да расте е нормално да притиска червата и да имам болки.

Говори се за синдром на Даун,а аз реших никакви допълнителни изследвания да не правя освен ЖК.

Момичета не искам да слушам страхотии днес и до понеделник. Стоически издържах да не ходя на видеозон цялесец и сега 3 дни преди консултация /моята е в понеделник/ не искам да ме напуска вярата, че бебо е добре. Както казвам цяла седмица - притеснявам се ,че не усещам бебо и само това ми остава - да ме завладее паниката. Не, благодаря. Затова Зайо, балсам за ушите ми е да чуя едно оптимистично мнение в този дъждовен ден. Защото без вяра накъде сме Thinking

Зайо,мисля че ти каза "да запазим слунчевото настроение или спомени". Това ме накара да се върна през горещите юлски дни когато видях двете чертички и вече си мислех, че има бебе в мен,а сега когато повечето усещат бебоците си - изпадаме в паника. Спомнямнете си колко етапи сме минали за да са бебетата такива, каквито са днес, и ако е било писано е могло много пъти да ги загубим досега, но не е станало!

Аз сега съм много по-спокойна и хубавото настроение ми се възвръща,все пак утре е петък smile3558 Надявам се и при вас да е така. Пожелавам ви хубави дни и приятен weekend!

Общи условия

Активация на акаунт