ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 20 734
  • 777
  •   1
Отговори
# 480
Митко го обличам с боди с дълъг ръкав и панталони от както се е родил. Никога не е бил с два пласта дрехи, освен когато сме навън. Но сега като се постопли го извеждам така както си е облечен вкъщи, за всеки случай взимам едно горнище. Даже вкъщи е една идея по - хладно вече. Онзи ден беше по тениска и памперс, много се радваше детето.
Одавна си е открил пишлето и с 300 зора му слагам памперс. Вече е 6+, бяхме на консултация преди 10 дни. Тежи 6900, 72см. Пуснахме кръвни изследвания, урина все още не. Чудя се къде да го заведа на ехограф  на коремни органи??? Вие къде водихте вашите бебчета в гр. София?  Със захранването сме  зле. Само на морков се радва. Всичко друго трудно се хапва. Предложих заек... Ее не му хареса. С 300 зора хапна малко грах със заешко. Вчера пак с 300 зора хапна домашно пюре от морков, пащърнак и ябълка. Днес пак ще му предложа същото. Аз когато мога му готвя, обикновено това е когато баща му си е вкъщи. Иначе рядко успявам. Дремките му са различни. Един ден спи по 20 мин, един ден спи по час и половина. Не иска да стои в столчето за хранене-мрънка. Още не може да сяда сам, но се опитва. Аз като го сложа седнал и веднага се навежда да си яде чорапите. Стана дълго, сори.

# 481
  • София
Ееехеее какъв манекен!
Моят шишо е 8000, 68см. Трътка. Не е много подвижен. Оня ден бяхме на ваксини, та са ми пресни данните.

Колко мляко трябва да пие бебе 6++ на денонощие?
Имам чувството, че е дехидратиран. Не мога да му събера пишо за изследване въобще.
Той има заместен обяд и следобедна закуска. Пюре и каша. Нощно и сутришно кърмене и 2х150мл АМ. Като двете кърмения не са никак много обемми: нощем да изпива 90мл, сутрин 60мл. Понякога и на обяд му давам ама почти няма кърма. Той си цока за гуш. (след дъжд качулка, ест).
Вода не ще:( Кво да го правя? Още АМ или да съм по-упорита с водопоя?

# 482
Вода давам с лъжичка, чак тези дни почна малко повече от шише (води се с биберон като преходна чаша), не може много да схване какво да прави с биберон. Вчера и днес доста вода поема.

# 483
И моя бебо, не ще да пие вода, само се лигосва. Успявам да го излъжа да пийне  2-3 лъжички, но от шише като предложа пие и после плюе бръмчейки.

# 484
Педиатърката каза 400 мл мляко на денонощие. Не ги изпива, защото заместихме и закуската вече, често давам кисело мляко сутрин.
Вода не знам колко пие, имаме шише със сламка и предлагам често, но повечето пъти само гризе сламката.
Вечер пие 190-200 мл АМ преди лягане. През нощта изпива 100-120 мл сок разреден с вода.

# 485
  • София
При мен проблемът е самата вода, а не начина на даване.
Много късно почнах май.. Ще предлагам вече ежедневно и ще се надявам, че до жегите ще е пропил.
Ако не е - лошо.

# 486
Вие как въведохте жълтъка? Самостоятелно или по едно и също време с месото?

# 487
  • София
Аз днес дадох за първи път едно почти цяло пъдпъдъчено жълтъче, доста малко.
Нямаше други хубави яйца в магазина, не че съм избирала специално да е от пъдпъдък.
Минали сме всички меса без свинско и риба, но не е било самоцел. Може да се даде и преди и между месата, знам.

# 488
Пъдпъдъчето яйце не се ли равнява на няколко обикновени? Доколкото съм чувала са доста тежки яйца и май не са много подходящи, ама може и да бъркам, де.

# 489
  • София
Ти си вторият човек, който ми го казва днес във форума. Дано не е така, иначе Господ да му е на помощ. Grinning

# 490
Не съм се интересувала много все още, просто са ми попадали разни мнения, не знам доколко са достоверни 🙂 Сигурно нищо няма да му стане от едно яйце, де, но може да прочетеш за по-натататък.

# 491
  • София
Предполагам, че досега е трябвало да прояви реакция от жълтъка.

Иначе аз въведох първо месата, после жълтък, който за 1 седмица го броях въведен.

Вода пие около 100мл за денонощие. Сега като се затопли увеличи количеството иначе със зор 20мл изпиваше. Ползвам чаша преходна за 6+.

# 492
Първо въведох жълтъка и после месото. Сега ги редувам през ден.
И аз знам, че пъдпъдъчето яйце е доста силно, богато е на селен, минерали и мазнини в по- голямо количество от едно кокоше. Но не мисля, че ще му навреди еднократен прием.

# 493
Кои меса сте въвели ? Ние сме въвели пилешко , пуешко , и утре заешко. Жълтък педито ми каза да давам 2 седмици - 2 пъти в седмицата , след това 2 седмици през ден . Днес й дадох за втори път , няма реакции. Месата ги въвеждам по три дена. Като първия ден давам съвсем малко и след това увеличавам дозата. Не ги яде с кеф нещата 😃 и си търси да суче , поне 3/4 пъти на ден 🤪

# 494
  • София
Ох аз само това намерих като инфо за пъдпъдъчите яйца: https://solidstarts.com/foods/quail-egg/
Имам смътен спомен, че чух Ася в една лекция да казва, че може и че е хубаво, и също имам спомен, че педи оня ден каза, че ако имам, може. И да почвам, защо се мотая, хаха.
Обаче ММ не помни такова нещо да е чул на консултацията, за това ѝ писах да попитам. Като нищо да бъркам.
Но от моя рисърч те са по-полезни. Само процентното съдържание на белтъка е малко по-голямо, но не би трябвало да е проблем.
А откъм реакции било по-спокойно, много по-хипоалергенни са.
Ама не знам де, нямам добър рисърч.
Ще осъмнем утре и ще видя как е.

Общи условия

Активация на акаунт