Отговори
# 315
  • София
Мецанке, вчера рових и така пишеше, чакай да проверя пак!
Ето на Макси Кози
И това

Данче, ние също сме вече над 9 кг, но можем още да се возим в кошницата - тя нали е до 13 кг! Но вече я е запълнил цялата!

# 316
  • София
http://www.casualplay.com/ -  а това, а?

# 317
вени, проверих си инфото наистина е остаряло понеже последно гледах като бях бременна и не много подробо. По старата система столчетата са група 0, от 0 до 9кг и грепа едно - от 9 месеца и от 9 кг, а по новата - група 0+ за 0-13 кг точно с цел да се ползват до годинката, и продължават с група 1. Така че наистина е за препоръчване да се ползва кошницата докато е възможно, но ако е отстарите модели и я надраснете - след 9 месеца може и да седи напред. Столчетата които си пуснала наистина изглеждат много добре. Нашата кошница е 0+, а момата ни е доста фина та ще я ползваме максимално дълго.

# 318
  • София
Вени нямаме столче още, но трябва да взимаме защото шилото едвам го удържам на едно място, а и от 1януари 2007г. са задължителни.

А, сериозно ли,бе?! Shocked
Ама пише ли го някъде?Ама наистина ли ще са задължителни?

# 319
  • София
След като дадох Калпол му спадна Т и Емо поспа 40 минути, след това бе жизнен и си поигра с играчките. Но към 11:30 взе да скимти и като го пипнах  изгаряше от Т. Предложих му гърдата и той сука 50минути докато заспа. Милото ми за първи път вдига Т и взех да се шашкам. Не смея да кажа на баща му, защото ще дойде да ни откара в Пирогов - той е голяма паника.

# 320
  • София
Вени, Beauty, столчетата са задължителни по правилник от много години, изчетаха ми лекция по повода преди няколко месеца, докато ми пишеха акт за сшофЕр без колан, сиреч аз  Blush
Столче-кошница ползваме от изписването още, без него съм с вързани ръце
Полицая каза, че съм спала по време на лекцията за деца в колата, а аз му казах, че когато съм взимала книжка 90-та година не е имало такива  столчета  Joy  Ани беше в кош, но на предната седалка, по закон трябвало да е на задната до 7 години! Аз имам друго инфо. че може да е на предната но обърната назад за да не се задуши от air-bag-a
После четах доста и има ужасяващи примери, така че по-добре здраво завързани в кош или стол дори за 100 метра, има тема по повода!!!
Мимка ме светна, че ако те спрат без колан номера, че си със силиконов бюст минавал и било по закон непотвърдена инфо

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 14:55 от х_diabet_mama

# 321
Юлче я кажи как на МВ за колко време и колко като гр/парченце/ newsm78

Ами проверяваш с вилица, иначе - парченце малко - колкото орех. Става бързо.

Ние столче за кола нямаме от малките, щото и кола нямаме. Взимаме назаем от едни познати, като ни потрябва. От големите имаме на Бертони, но то ще почака още дълго време.

Раче, каква ваксина? ДТК и полио ли? Температурата на Иво му мина за около 24 часа, но беше много висока - 38 и нещо и панадол не помогна. Освен това беше много кисел в будно състоябние. Не помня обаче дали е ревал нощем. Давай му да суче непрекъснато, докато е буден, за да не се ообезводни - колкото иска. Това също ни помогна на нас много.

Домашни плодови пюрета - аз си имам замразени, обаче са от собствени селски продукти - сливи, праскови, круши. Някъде бях чела, че първия месец на захранването трябва да се дават печени или варени плодовете, та моите са  варени на МВ. Банан давам по малко, но не всеки ден и никога при въвеждане на нови храни. За мен хистамините означават, че самия плод може да мне предизвиква алергична реакция, но в съчетание с алерген би усилил евентуална реакция. Някой да ме поправи ако бъркам.

# 322
Относно питането ми за сурови или обработени плодове, намерих, че едва след 8-я мес. се допускали сурови плодове!?  Thinking Вие как мислите?

Ще ми каже ли някой за банана!?  Crossing Arms Изкушава ме този плод, но пък не е нашенски /според теорията на Ексчето/, а и май не е за дебеланки, като нас!? Embarassed
Юлче, мерси за отговора!  bouquet

За столчетата аз пък бях се ровила в Закона за движението по пътищата и в Правилника към него и не открих нищо.  Tired Нека ако някой е намерил точните разпоредби, да ги сподели!   Praynig Това ме интересува!

Разяснете ми разликата между "нормализиращо" и "укрепващо" действие за стомаха на една храна /в смисъл запичаща или не/! Praynig

П.П. Ние тук до 20-та стр. ли ще си пишем!? Shocked А каква хубава нова темичка със зодии си имаме! Wink

# 323
Доколкото знам, наистина до 8-я е добре плода да е термично обработен, сурови се дават само авокадо и банан но да е съвсем узрял с кафяви точици по кората, а не такъв със зелено по дръжката. Но аз не смея още да давам. Пък и наистина няма за къде да се бърза.

Малката се спраска нощеска да пръцка, не бях въвела нова храна и подозирам че е от един нахут яхния който ядохме за вечеря - не удържах и си сготвих, как обичам нахут, боб, леща... Обаче на нея и излезе през носа - или по-скоро не точно от там...

Нашия тати утре има рожден ден и понеже подаръците му от всички ще са всъщност разни дрехи, от които има крещяща нужда и заедно ще ги купуваме, за да има и изненада, му направих една хубава чаша със снимка на която е сложил Вени на раменете си и двамата се хилят, с надпис "Баща-мечта". Нямам търпение да видя утре каква ще му е физиономията.

# 324
  • 2 етажа над тавана
Отбивам се само да кажа "Здрасти" преди да излетим навън.
За пореден път установих днес, че движението в града е ужасно, но на Маги това не й пречи - заспа одеве в таксито, като се прибирахме от центъра.

По темите после ще се включа, че да не изпуснем възможността за разходка .

Целувки

# 325
  • София
Аз се бях насочила към Бертони, но продавачката в Малечко ме оплю и ми разясни, че Бертони и Чиполино нямат краш-тест,т.е. не са тествани дали ще издържат на удар при катастрофа! поради това са по-евтини, а другите - по-скъпите имат този тест, за което са платили лиценз и затова са се оскапили продуктите!
Раче, обади се на док, ако те притесняма темп, но така е - заразяваш детето и организма му реагира!

# 326
Първо, много се радвам, че при Филипчето всичко е минало супер.
Второ, честито на бебчовците, които чукват половин годинка   261uu

Трето - за захранването: Аз захраних първо с плодови пюрета и 3 седмици по-късно със зеленчукови, преди два дни вкарах и месни. Моето педи ми каза да въведа първо картоф, после морков и след това да давам смело с другите. Но не съм давала броколи и карфиол все още. В момента захранвам с каша - оризова безмлечна. Изцяло съм заместила обедното ядене с пюре като редувам зеленчуково и месно. Между сутрешното мляко и обедното пюре давам около 80-90гр. плодово пюре, а на следобедното ядене давам каша + мляко. Ако все още я кърмех, ситуацията съвсем нямаше да е такава, но уви, не съм от щастливките с чешмичките  Crazy .

Ние снощи ходихме спешно при педито, защото бебка беше получила някакъв гаден обрив по брадичката и леко по бузките. Използвах случая да спомена за алергията към кравето масло и лекарката ме успокои, че това не е алергия към "кравешките" продукти, сиреч към белтъка на кравето мляко или нещо от сорта, а по-скоро към нещо, което слагат в кравето масло от ония дето ги обозначават с Е..., забравих как се казваше.  Та вчерашния ни обрив се оказа от домат. Изписа ни кремче, но ми каза да не спирам доматите, което ми се стори странно. Вие как мислите?

Ренка, когато ходихме при ортопед, той каза че не е хубаво бебоците да се слагат в бънджи гащи и в проходилка.

Колкото до столчетата за кола, днес постоянно повтарят по новините, че вече са задължителни за бебета и че вече не може да се возят две деца под 7 години на задната седалка, защото нямало обезопасяващи средства. Това ми се струва страшно тъпо. Нали и отзад има колани. На всичкото отгоре аз още от преди си мислех, че е задължително бебето да е в столче, а то излиза че чак сега променят закона. Абе много се обърках.   ooooh!

Какво става с Flowered, нещо не я засичам напоследък тук.

П.С. Юлче, я ми кажи как приготвяше елдата за Иво. Вариш ли я или само я киснеш във вряла вода и слагаш ли нещо друго в нея? Доколкото знам, тя мирише много неприятно и се чудя дали бебка ще я яде така чиста.

# 327
Ох, сега попаднах на тема във форума, че елдата била силен алерген. Някой знае ли нещо по въпроса, нали е също така и много полезна. Та в крайна сметка да я даваме ли или не? Вие мислите да правите каша от елда за бебоците?

# 328
Ивка, елдата предизвиква алергии рядко, но пък са гадни. Ама е и много полезна, мисля да я въведа някъде през осмия месец - догтогава домашен кафяв ориз и просо (няма готова за съжаление, само домашна става) - просото не е алергенно и също е много полезно като елдата.

А за домата че ти е казала да не го спираш, но да се мажете с кремче -  Shocked нямам думи просто... Твоята интуиция какво ти подсказва? Първата грижа при опасение за реакция към алерген е да се отстрани алергена, това мислех че всяко Джи Пи го знае  newsm78 При слаба реакция към храна принципа е да се изчака поне няколко седмици и да се предложи пак.

Излязоха ни резултатите, всичко ни е норма, Хб 115 - много се радвам за което  Party можем да си изчакваме с храните, да не замествам, да въвеждам всичко полека както аз си искам и лекарката ни, за свеки да не говорим, няма основание да ми каже копче, хихихи

# 329
  • София
Ивка, нашият ортопед каза, че бънджи гащи и кенгуру може, а за проходилките е против. То и с тези неща, като със захранването, ваксините и т.н.- еднакви мнения няма!

Със сигурност знам, че столчетата за кола са задължителни от лятото на 2005 в БГ. Бях пускала даже линк със закона още докато бяхме бременни, но сега не можах да го намеря.

Енвия, аз съм чувала за запичащи, разхлабващи и регулиращи (нормализиращи) - които действат разхлабващо, при запечен стомах и запичащо, при разхлабен.  А за укрепващите нищо не мога да кажа, не ги знам какви са  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт