1. Картоф
2. оризова каша
3. Морков
3а. Ябълка / забравих я/
4. тиквичка
5. тиква
6. грах
7. карфиол
8. круша
ДАНО БЪРЗО СЕ ВЪЗСТАНОВИ И НИКАКВИ УСЛОЖНЕНИЯ!!!

Моите варианти за следваща храна са - тиква, тиквичка, ябълка, карфиол, круша, слива, а по-натам - ориз.
Само кашите ще почакат, че сме дебели! 

)Аз каши ще давам,но давам за сега от всичко не повече от 30-40 грама.Той до толкова и се забавлява дееее
Пюрето засега го давам веднъж около обяд. Мислех да е след кърмене, но Велина заспива сучейки, така че може да си остане без пюре. Давам й толкова пюре, колкото й се иска, но сме още в началото и тя не иска много. Днес изяде най- много - около 1/3 от малките бурканчета на Хипп, което всъщност си е съвсем малко. Като хапне пюрето, изчаквам да се размрънка и тогава й давам да суче, което до сега не е отказала, и заспива.
И на мен това ми е чуденката, но мисля, че детето само ще си покаже! Татянка казваше, че в Германия бързо измествали кърмене и не били на принципа, че до 1г. не бивало да се замества.
Иначе смятам да караме така до към 10ти месец,когато ще започнем заместването на обяд,за да може до годинката да сме си на обяд като децата
За сега съм решила така,но ще видим.Иначе според педи,трябваше вече да манджим само пюре на обяд 

и сега не мога да си видя намерата записани в телефона. 

(то аз като вносител или производител на броколи ги защитавам
)
Моркова и броколито ги пробвах само веднъж в комбинация с картофа, изобщо не ги яде, та се отказах засега да пробвам. Тиквата първия път я яде, но на втория ден направо й се гадеше от нея и двете лъжици дато майка ми й натика, докато разбера какво става, моментално ги повърна.Най-любимо й е картоф с печена чушка, ма много разхлабва. Иначе всичко друго го яде в комбинация с картоф.