Отговори
# 270
  • София
Моят ред на захранване беше :
1. Картоф
2. оризова каша
3. Морков
3а. Ябълка / забравих я/
4. тиквичка
5. тиква
6. грах
7. карфиол
8. круша

# 271
МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА ФИЛИПКА!!!  Heart Eyes ДАНО БЪРЗО СЕ ВЪЗСТАНОВИ И НИКАКВИ УСЛОЖНЕНИЯ!!! Praynig Hug Praynig

Нуни, Ади, ами хайде - заедно ще го правим туй захранване!  Laughing Няма нищо сложно - смело и безотговорно /туй последното е шега!/! Wink

Ади
, недей с чушка!  Naughty Моите варианти за следваща храна са - тиква, тиквичка, ябълка, карфиол, круша, слива, а по-натам - ориз.

Юлче, и аз смесено ще го правя захранването - и плодове и зеленчуци.   chef Само кашите ще почакат, че сме дебели!  Embarassed /само да не се отвори пак темата за елегантните и затлъстели бебоци!/ Wink

Броколито четох някъде, че много нитрати съдържало...!? newsm78

# 272
Мимка,телефонът е много елегантен.Да ти е честит  bouquet
Има ли мами без М newsm78
Да попитам кърмещите къснозахранили мами Naughty
По кое време давате твърда храна на детето си,по колко(горе-долу)и с каква пауза след и преди  кърмене?И..кога смятате да заместите кърмене?

P.S.
Енвиа-аз пък знам за броколито ,че е богато на желязо-Ето какво намерих:

Броколите са богати на бета-каротин, витамините С и Е, също и на желязо, фолиева киселина, калций и цинк. Порция от 200 г сварено броколи покрива дневните ни нужди от витамините А и С, както и от една десета от нуждите ни от витамин Е, който забавя стареенето на клетките и благоприятства за предпазване от ракови заболявания. Освен това броколито притежава и завиден запас от витамини от групата Б. Препоръчва се на хората, които консумират броколи 2-3 пъти седмично, да приемат и достатъчно храни, богати на йод, защото броколите намаляват приема на йод. Когато пазарувате, избирайте броколи с твърдо стебло и хубав зелен цвят. Избягвайте броколи с цвят на кестен или пожълтели, защото са жилави и горчиви. Броколито винаги трябва да се бланшира поне за 5 минути в подсолена вода преди да се консумира. Издържа до 2-3 дни на хладно. Съхранявайте в по-малко студената част на хладилника. Подходящ зеленчук е за замразяване - но преди това задължително трябва да се бланшира.

А относно тлъстината,ние сме сред първенцитре(имайки се предвид теглото от изписването и сегашното newsm78)Аз каши ще давам,но давам за сега от всичко не повече от 30-40 грама.Той до толкова и се забавлява дееее

# 273
 Цвети, аз съм без М.  Party Пюрето засега го давам  веднъж около обяд. Мислех да е след кърмене, но Велина заспива сучейки, така че може да си остане без пюре. Давам й толкова пюре, колкото й се иска, но сме още в началото и тя не иска много. Днес изяде най- много - около 1/3 от малките бурканчета на Хипп, което всъщност си е съвсем малко. Като хапне пюрето, изчаквам да се размрънка и тогава й давам да суче, което до сега не е отказала, и заспива.
Не знам, кога ще изместя кърменеThinking И на мен това ми е чуденката, но мисля, че детето само ще си покаже! Татянка казваше, че в Германия бързо измествали кърмене и не били на принципа, че до 1г. не бивало да се замества.

Друго да питам: След като захранихте, как процедирате с кърменето на поискване? Ние си го продължаваме. Embarassed

# 274
Енвиа,ние също сме на поискване.И май хапваме колкото вас горе-долу
Хапваме около 10.30,като сучим около 9 часа.После пак сучим,но според кефа на малкото-може да е след час,може и след 3 newsm78Иначе смятам да караме така до към 10ти месец,когато ще започнем заместването на обяд,за да може до годинката да сме си на обяд като децата hahahaЗа сега съм решила така,но ще видим.Иначе според педи,трябваше вече да манджим само пюре на обяд Thinking
Ето една схема  със съдържанието на витамини в различните храни   http://zdravoslovno.com/Vitamins/Products.html
моля,ако някой намери или има нещо подобно ,да свирка Hug

# 275
И аз съм без М, ако си мислим и говорим за едно и също М, де  Mr. Green

Броколито в пюретата би трябвало да е без нитрати (поне чичко Хип твърди така). Аз пюретата и кашите ги давам хаотично, щото Иво обикновено спи до 11, след това се мятаме на количката и излизаме, ако е топло. Ако не излизаме, давам пюре. Иначе давам пюре след разходката (това може и да е чак към 4 часа). Вечерното пюре го давам към 7-8 часа според зависи, а понякога направо го пропускам. На нас разходките са ни по-важни от яденето на пюрета. Навън не давам да яде, че не ми се пере количка.
Яденето го давам обикновено половин час след кърмене, но понякога го давам и веднага след това, за Иво няма значение. В повечето случаи държи да суче и след пюрето, абе голяма лакомия е.
Кърменето на поискане продължава и при нас. Не мисля да замествам ядене в скоро време, то ние и режим нямаме никакъв, какво ли да замествам  Rolling Eyes

# 276
радост също я захраних смесено...т.е. захраних първо със зеленчуково (картоф, картоф+морков, картоф с ябълка /не съм сигурна,че е правилно,но на нея й харесва),след това въведох тиква(от която се обрина ок. устата,тиквичка също, а вчера й направих карфиол с картоф....но да споделя хапва пюре от едни и същи зеленчуци само два дни,на третия - не ще същото.....а между впрочем освен зеленчуковото пюре,което давам към 2 часа, след обяд някъде към 5 й давам половин плодово пюре,това имам впредвид като написах,че смесено захранвам зеленчуци и плодове.....,но плодовете две седмици след зеленчуковите въведох....ще ми се сутрин да й давам и каша,но нещо я недолюбва,пробвах два пъти.....предпочита намачкан банан,направо си умира за него....колкото и да четох за хистамина,който съдържа суровия банан,аз й давам....
още нещо да споделя.....ами радост се отби когато беше на 4 м. и половина,аз продължих да се изцеждам докато навърши 5 и след това нищо не капеше от гърдите ми.....сега от два дни пак почна и ми мокрее от време на време - текат някакви капки,не с амного,но реших да пробвам да дам на радост да засуче и тя го направи с удоволствие....направо не повярвах,като се сетих като се отбиваше какво пищене беше....не искаше и да погледне гърдата ми,може да не съм била досаттъчно настоятелна и да е било просто стачка,но...вече всичко е отминало....просто исках да споделя с вас,а не в кърмаческия,понеже там малко напористо го дават, изпробвах всичките съвети от там,но при мен не ставаше както го описват,както и да е....
малко снимки от нас
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=69033

# 277
Айде прибрахме се от целодневното кръстосване и ме боли гърло. Cry Който ходи с гол кръст и гол корем така му се пада!

# 278
Радвам се за Филипа, бързо оздравяване Hug
Енвия, аз слагам качулката ако задуха вятър, иначе- не.
Черепахова, как така стана приликата с Крис Такър, той не беше ли чернокож Joy
Данче, мерси за сайта, аз довечера ще проверя на спокойствие, че беба недоволства тука, ръмжи нещо.
Мимка, честит ти телефон.
На моя пък му се скапа дисплея #Cussing out и сега не мога да си видя намерата записани в телефона. Sad
Ренка, аз съм с Windows xp, не с Опера и ми работи кредора, ама де да знам, не ги чаткам много компютрите аз.

# 279
  • Boston, MA
Добър ден, банда! Аз също съм без М! Ура!

Честита половин годинка на двамата Емчовци, Виктор, Теодор, Гергана и Ина!

Много сладко това малко Радост-че! Фурор, радвам се, че отново се кърмите!

Енви, и ние като Симонка караме с качулки (тия дни ще кача снимка на Дани с шапка от един костенурчески екип, специално за сем. Черепахови)  Mr. Green

Нашето подобие на режим е следното:
5-6 часа кърмене
7-8 кърмене
10-11 кърма от бутилка + пюре
2-3 кърма от бутилка + пюре
6:30-7 (когато се прибера от работа) кърмене + пюре
8-8:30 каша и малко кърмене за лека нощ

Не винаги се ядат 3 пюрета. понякога само 2, според зависи. Давам плод/зеленчук както падне (ама те зеленчуците, които той най-много яде така или иначе са сладки). Въвеждам нова храна за 3 дни и понякога после изчаквам.

Мимка, честит ти телефон - аз от година имам Рейзър (не е Д&Г де) и съм горе-долу доволна, пада и не се чупи (при мен това е важно Laughing), батерията му е доволно смотана, както всички Мотороли, на мен май това ще ми е последния от тях.

# 280
...освен това, ако не се лъжа, е алерген.
Аз също съм без менструация  Laughing за щастие.
Аз продължавам с тиква от утре, след което ще въведа ябълка. Това е - реших го вече. Но ябълката ще я внеса следобяд между две хранения.
За пюрето - давам го на обяд, но ...го разбърквам с кърма, т.е. към около 20 грама кърма прибавям около 40 грама пюре. След пюрето дохранвам с кърма. С тенденция съм към изместване на едно хранене (обяд) с пюре, но разредено с кърма, в съотношение 1:3 си го представям.

Вие как дадохте тиквата - сварена ли  newsm78

# 281
...освен това, ако не се лъжа, е алерген.
Ами то и морковът е ,но масово започват с него и дори  като първи зеленчук.
а аз незнам да е алерген newsm78
Пък и докато стигнем до броколито ще мине месец
Ето малко инфо на анг. за тъй вредното нещо Naughty(то аз като вносител или производител на броколи ги защитавам hahaha)

Broccoli is not a good choice for one of Baby's first vegetables as it may cause gas and may be a bit hard for a young infant to digest. Broccoli is best given to an infant between 8-10 months old. If your baby has had any digestive issues, it would be best to introduce broccoli into the diet later rather than sooner!

BROCCOLI: (100 grams/approx. 1 1/4 cup - steamed)

VITAMINS:
Vitamin A - 4533 iu
Vitamin C - 37.0 mg
Niacin - 2.15 mg
Folate - 71 mcg
Vitamin B1 (thiamine) - .16 mg
Vitamin B6 - .22 mg
Vitamin E - 2.53 mg
Vitamin K - 256 mg
Contains some other vitamins in small amounts.

MINERALS:
Potassium - 434 mg
Phosphorus - 82 mg
Magnesium - 27 mg
Calcium - 118 mg
Sodium - 56 mg
Selenium - 1.3 mg
Iron - 1.27 mg
Zinc - .54 mg
Manganese - .38 mg

[/color]

# 282
  • 2 етажа над тавана
Аз май доста бързичко процедирам със захранването - пробвах вече картоф, печена чушка, морков, тиквичка, грах, броколи и тиква. И това в рамките на 2 седмици.  newsm78 Моркова и броколито ги пробвах само веднъж в комбинация с картофа, изобщо не ги яде, та се отказах засега да пробвам. Тиквата първия път я яде, но на втория ден направо й се гадеше от нея и двете лъжици дато майка ми й натика, докато разбера какво става, моментално ги повърна.Най-любимо й е картоф с печена чушка, ма много разхлабва. Иначе всичко друго го яде в комбинация с картоф.
Тиквата я дадох сварена аз. Плодове още не съм й давала, като не се смята че яко смуче гроздови зърна. А и много обича да смуче краставица.
Каши не съм давала, ще са по-нататък май.
Иначе си се кърмим на поискване, пюрето го давам около обяд - 13-14 часа, зависи как се падне, само пюре яде тогава - цяло бурканче от най-малките, около 120 гр. Но засега все домашно приготвени.
Мимка, честит телефон.
Още нещо си бях наумила да пиша, ама на - патешки мозък, забравих. Joy
Супер новини за Филипка, скоро да си е при нас! Praynig

# 283
  • София
Аги и Вени много сори, но днес много късно минах през парка - малко след 19:00 и съответно не ви открих.
По обед ходих при педката и ни замериха 11,600кг и 76см, глава 45 см и гърди 46см. Удариха ни второто ДТК и ни забелиха мъжкия атрибут. Бебо се сържа геройски и не плака дори като го дупнаха. Доки ме благослови още един месец да карам изцяло на кърма - направо не ми се вярваше на ушите като го чух, защото предния месец ме заплаши със схема на захранване. Предупреди ме, че ни се полагат изследване на кръвта и урината, но тъй като Емо не и изглеждал анемичен - ги отложихме за другия месец.
След това срещнахме стари приятели и решихме да се почерпим послучай 1/2 годишнината на бебчо. Тъкно плащам сметката и хоп други двама, хайде и с тях да се почерпим. По някое време се обади по телефона моя колежка да ми честити празника и се оказа наблизо, че с нея направихме трети престой в заведение и днес изкарахме като кръчмарска мебел, но пък голямо черпене падна. Една кутия бонбони раздадохме попътя докато се прибебем. Мислех, че в парка ще попадна на познати майчета и ще им подсладя и на тях живота, но ми се размина - бяха решили да не излизат или да се приберат по-рано.
Сега с таткото  Drunk

И да си призная и аз съм без М.

# 284
Тиква може варена или печена, без захар. Аз ще давам печена на готово хип пюре, а по-нататък като ми попаднат тикви в ръчичките - на МВ, че е най-лесно.
Ние утре сме на преглед и ако пак е наддал 150г, ще ми трият сол на главата яко.

Общи условия

Активация на акаунт