Отговори
# 285
  • Boston, MA
Абе забравих да ви кажа снощи какво му дадох на Дани - ядем ние десерт круши и той посяга, аз му увих едно парче в марля, и си я "изяде", по-скоро изсмука цялата. Сладичко и мекичко вътре, марлята чеше венците - кеф!

# 286
Юлче я кажи как на МВ за колко време и колко като гр/парченце/ newsm78

# 287
Мимка, честит телефон
Бурка, видях аз пуловерчето с костенурката - мноооого ми хареса. Готина идея с марлята, ще я пробвам.  Аз съм давала суров морков да се чеше, но тя си предпочита висококачествената пластмаса.
Рина, срам, ама така излезе. А второто съответсвие беше с Джим Кери. Ама аз съм виновна, че такава снимка избрах.

Аз също още не замествам, давам кърма след пюре (около обяд) и каша (към 6). Направихме някакъв режим през деня, но нощен нямаме никакъв.

# 288
Аз давам картофа към 12.30 и след това я кърмя. Продължаваме на поискване и засега не мисля да замествам кърмене с пюре. Режимът ни е горе-долу такъв:

ставане 8.30 - не се храним тогава
9.30 - кърма
около 11- кърма ( +сутрешен сън )
12.30 - картоф+кърма. Днес дадох 20 гр. картоф, утре повечко.
14.30-кърма ( +следобеден сън )
16.00-кърма
17.30-18.00 - кърма
20.00 - къпане + кърма
24.00 - пак
2.00 - пак
4.00 - пак
6.00 - пак
 Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

А кое е по-добро - захранване първо със зеленчуци и после с плодове или смесено двете Thinking
И в началото по колко грама давахте?

Мимка, много е хубав телефонът. Честит Grinning

Последна редакция: вт, 10 окт 2006, 22:20 от nuni

# 289
Страшно се радвам за Филипа, дано даде господ да няма повече проблеми Hug

Бубка, това гениално бе! Аз съм въвела круша, всъщност с нея почнах, та ще го пробвам това.

Четох само последните две страници че съм гроги и умирам за сън. За броколите - аз съм им луд фен, мисля да пробвам скоро, но в готово пюре. За нитратите - вярно е че могат да са повече, затова ще почна с готово пюре на Хип, а после ще изкисвам един час, бланширане, пасиране и във фризера  Simple Smile

Погледнах как сме се захранили ние, типичен пример сме за смесено захранване (без да съобразяваме плод, зеленчук и т.н.) но съм изчаквала поне по 4 дни след всяка храна (само зехтина го въведох от раз но пък той е в малко количество, капчица в зеленчуковото пюре на обед): Въвели сме в този ред - круша, оризова безмлечна каша, тиквичка, картоф, морков, ябълка,зехтин, карфиол. Карфиола го омете с щур кеф (на мен се е метнала като вкусови предпочитания явно) и нямаше проблеми, впрочем от нищо не е имала проблеми, та броколито ще последва скоро. Също пащърнак, тиква, слива (не непременно в този ред) и домашна каша от просо. Елдата ще я оставя за другия месец, пиперката също, и някъде там ще е и месото, освен ако не излезе нещо драстично в изследването на хемоглобина  Thinking тогава ще подюрчим месото и чушката...

Кой беше писал, че едно ядене им харесва за два дни максимум - аз не съм и предлагала нещо еднакво на вид и вкус два поредни дни освен първите, когато нямаше как да комбинирам. Оризовата каша ту е чиста, ту с плодово пюре, ту със зеленчуци; зеленчуците и плодовете ги давам ту чисти, ту комбинирани. Изяжда максимум по 50 гр на хранене, максимум два пъти дневно. Давам всичко доста гъсто, вкл. оризовата каша, никога не съм я правила рядка, и тя се справя много добре. Единственото което я е затруднило до момента е домашно пасираната ябълка, доста влакнеста се получи.

Давам твърдата храна между две кърмения, някъде след сутрешния сън и след следобедния. Суче си колкото преди. Аз не смятам да замествам по схема, просто когато и се увеличи апетита за твърда храна ще разреди сама кърменето, а и да не разреди - все едно, кърмя я на поискавне, а тя не винаги иска от глад, понякога просто се кефи... Вода още не давам, т.е. предложих и, но тя не ще.

Фурор много се радвам, че малката е засукала. Не е задължително да увеличавате кърменето, но ако я слагаш няколко пъти на ден на гърда, ще си увеличиш кърмата (защото очевидно такава има все още) колкото да си правите кефа двете, да има с какво да я залъжеш и успокоиш когато нищо друго не помага (в това отношение кърменето си е голяма благословия) и все пак да поема някакви антитела, което в грипиня сезон ще ви дойде като бонус!

Последна редакция: вт, 10 окт 2006, 22:27 от mama meca

# 290
Здравейте и от мен,ве4че все по рядко мога да пиша но гледам вечер като заспи Мадлен да чета.
Да отбележа , днес бяхме на консултация и Мадлен тежи 8.940кг , 69 см и за това от вчера е на диета.За захранването :аз започнах с каркоф и морков,само с него съм захранвала с по няколко лъжички и след това давах по цяла доза от останалите като до момента сме опитали всичко , даже от утре започваме и месните.Нашия режим е така:8-мляко 170мл
                                                                                             11-плодово пюре135гр
                                                                                             14-зел.пюре
                                                                                             18-каша
                                                                                             21.30-мляко 180мл
Според вас много ли яде че дебелее така?
Нуни според мен първо захрани с зеленчуково че после може да не го иска ,така беше при нас поне.
Лека вечер .

# 291
  • София
Сега си давам сметка, че моя душко без да го целя съм го захранила смесено т.е. зеленчуци и плодове, е, предимно са зеленчуците.
Ябълка
Оризова каша
Тиквичка
Морков
Картоф
Тиква
Крушааааа
Бананова каша
Почти съм на път да заместя обедното кърмене с чисто зеленчуково пюре, но ще се постарая докато мога да го разреждам с кърма. Тук малко се обърквам - хем се страя да не е много рядко, за да може да се яде с лъжица, хем да има повече млекце  newsm78.... От време на време, когато имам изцедена кърма давам следобед оризова каша, а понякога 50 гр бананова каша (обаче това ми обърква режима на хранене и засега съм в размисли по отношение на тази каша). Иначе на обяд изяжда цяло бурканче пюре, някъде около 180 гр, много ли е?
Нещо това ядене и после кърмене не ми се отдава, или неще или преяжда и повръща  ooooh!....

# 292
Мами отбора на не спящите май пак сме на линия Joy

# 293
Уф, Данче, не мога да ти отговоря, на мен ми се струва много, но аз съм леееко некомпетентна по тази тема Grinning

Аз си лягам, оставям ви таласъмчета. Лека нощ Hug

# 294
  • София
Хайде кой ще раздава картитеее  Mr. Green А полуадашката ми къде е  Mr. Green

Използвам късния час и края на темата да си призная нещо  Mr. Green Аз храня моя Шуш легнал на плота за повиване, то явно на това ни се дължат чистите лигавници и дрехи  Mr. Green Много ли е неправилно?

# 295
Привет и от нас Hug
Честито на празнуващите 6-месечковци Heart Eyes

Много се радвам за Филипка, дано това да е и да няма никакви проблеми вече.

Бабълче
, добре, че всичко, което ви се е случило е завършило добре за вас Peace

Аз досега съм въвела картоф и морков и започнах тиквичка, но моркова много го запече и засега спрях с него. Мисля чушка или тиква да въведа след това, за броколито се чудя още.
Давам около 11-12 първо пюре и после кърма ако иска, но нещо последните дни не иска, но аз му слагам кърма в пюрето и реално си замествам едното кърмене с пюре, но нали все пак в него има кърма. Изяжда около 100-150 от пюрето. Аз първо въведох картофа и после другите неща смесвам с картоф, сега сме на картоф и тиквичка, после ако е чушка ще е пак с картоф, но тиквата мисля самостоятелно да я давам. Иначе и ние се храним на поискаване, режим нямаме.

Да се похваля, че Кало вече си има столче за хранене, а мама му се сдоби със шевна машина (не се стърпях Blush само дано да се окаже читава)

Айде и аз тая вечер да се включа в купона Simple Smile

# 296
  • София
Хич не ми е до купон - Емо заспа преди час - беше весел и жизнен. Откак го приспах само хленчи и се стряска. Започва да реве и само като го гушкам се успокоява. Може ли да е от ваксината? Няма Т, но не спира да хленчи на сън. Преди 20минути му дадох Калпол като мислех, че ще го поуспокои - но уви. Май ще спим в другата стая, за да не притесняваме татко му newsm78

# 297
  • София
Елима, спри кашата и гледай по-рядко да даваш пюрета с ориз и картофи - тъй съветва нашето педи!

А ние вече си имаме работещ компютър мога да пиша на кирилица вече   newsm44
Рина, то предполагам не ти е и работата такава, че да се налага да ги чаткаш компютрите; сигурна съм, че има много други неща, които чаткаш добре! Ма аз, нали си падам малко даскал по информатика бях,де , та да кажа, че да знаеш за друг път - Windows (Linux, DOS и т.н.) е операционна система - най-важната програма, която кара всичките чаркове в компютъра ти да заработят, а Opera, Internet Explorer, Firefox и т.н. са браузъри - програмките, чрез които разглеждаш интернет документи (влизаш в интернет)  Малееее, извинявайте всички, ма не можах да се стърпя  Embarassed Голяма съм патка  newsm57 , ама вие това си го знаете, де,  Laughing нали си имахме и отбор  Laughing

# 298
  • София
Мами отбора на не спящите май пак сме на линия Joy
Хи, хи  Laughing  Хайде и аз към отбора таласъмковци  Shocked Имах преди малко затруднение - свърши ми биричката, а не можах да си намеря отварячката  Cry  Нооо, справих се с подръчни средства, голяма борба беше  Mr. Green
Еее, кво стана? Къде изчезна компанията?!  newsm12

# 299
Бурка, това с марлята е голяма идея    bouquet
Ра4е, най-вероятно е неспокоен от ваксината, ще мине

А ние вече си имаме работещ компютър мога да пиша на кирилица вече   newsm44
Рина, то предполагам не ти е и работата такава, че да се налага да ги чаткаш компютрите; сигурна съм, че има много други неща, които чаткаш добре! Ма аз, нали си падам малко даскал по информатика бях,де , та да кажа, че да знаеш за друг път - Windows (Linux, DOS и т.н.) е операционна система - най-важната програма, която кара всичките чаркове в компютъра ти да заработят, а Opera, Internet Explorer, Firefox и т.н. са браузъри - програмките, чрез които разглеждаш интернет документи (влизаш в интернет)  Малееее, извинявайте всички, ма не можах да се стърпя  Embarassed Голяма съм патка  newsm57 , ама вие това си го знаете, де,  Laughing нали си имахме и отбор  Laughing

Мерси за разяснението   bouquet
Аз само се опитвах да помогна, ти да не си помисли нещо друго Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт