Електронни четци - Тема 25

• 50 089
  • 789
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Файловете с книги във формат MOBI трябва да се копират в папка Documents.

# 196
  • София
Сега не съм в София и не мога да погледна компа. Говоря по спомен. Благодаря за съветите! Щом се върна, ще погледна какво точно излиза, защото никак не изключвам да съм недогледала нещо.

# 197
  • Варна
Ако просто ги слагаш в Киндъл отиват в основната папка, затова и не се виждат. Тоз номер и аз съм го правила в началото. Отваряш и гледаш подпапките.

# 198
  • Бистрица
Аз си взех Pocketbook Touch HD 3 и съм много доволна. Книгите, които бях свалила на телефона прехвърлих в dropbox акаунта ми, който е синхронизиран с четеца и се появиха автоматично. Отделно с браузъра мога да тегля каквото и откъдето желая. Опцията да прехвърлям от компютър не съм ползвала засега. Поддрържа много формати за ел.книги. Понеже чета на английски ми е полезен вградения речник, също така пускам понякога опцията аудио (книгата, която вие четете да ви бъде четена "на глас" от четеца, не е задължително да сте свалили аудио книга). Така си упражнявам езика- докато четеца чете, думата се подчертава и виждам изписването и как звучи думата едновременно. Аудио опцията може да се ползва с безжични и кабелни слушалки. Подсветката е 2 вида- освен за степен на осветеност и за по-оранжев и по-студен нюанс на екрана.

# 199
Заинтригува ме с отзива си за Touch HD 3. В Амазон са доста смесени и доста се колебая дали да сменя сегашния си Aqua 2 за него или да изчакам да излезе тройката или докато му свържи живота. По принцип си работи още, но гони 4-та година и ми се иска нещо ново.

# 200
  • Бистрица
Имам го от 1 месец, не съм имала ядове с него, по-скоро първи впечатления споделям. За мен има всичко, което ми трябва и е удобен за ползване. Нямам база за сравнение с други модели, доскоро четях на телефона Simple Smile

# 201
Здравейте, смених си киндела с нов paperwhite. Въпросите ми са два. На стария виждах най-долу на страницата колко процента съм минала от книгата. Дали има и сега такава настройка? В момента нямам идея до къде съм стигнала. Другото ми питане е - на стария имах бутон, с което можех да премина директно на следващата глава, вместо на следващата страница. Тук не мога да намеря как става.

# 202
  • София
Напоследък четох, че ПБ били много крехки и матрицата, т.е. дисплея може да се повреди много лесно, а дори в гаранция - сервизът казва, че е падал.
Тези дни занесох моя за сервиз, веднага се опитаха да кажат, че е удрян, защото боята е изтрита симетрично на 4 места от държачите на калъфа. Е, аз не си оставих магарето в калта, обаче при сервиз си виновен по презумпция. Същевременно ми е ясно, че много хора се опитват да минат метър след небрежно отношение към техниката.
Само да не си купувате повече от 6 инча, защото цената вече става двойна и лично за мен - не си заслужава.

# 203
  • SF
Този модел: Kindle Paperwhite 4 2018, водоустойчив - разл. цветове - дали е добър? Екранът му е черен, а гръбчетата са в цвят, което няма особено значение, защото ще се ползва с калъф.
Търся нещо около 200 лева.

# 204
Добър е, на промо в немския Амазон пада до към 75-80 евра.

# 205
  • SF
Чудесно, но не съм поръчвала нищо от там. Доставката колко е?
Ще погледна в немския Амазон, но по принцип сега съм решила, че ми трябва за ваканцията. Simple Smile
Интересува ме дали е много по-добър от останалите, защото цената му е по-сериозна.

# 206
С превозвач се пуска за около 3-4 лв до София. Ако ти трябва за близките седмици, може би няма да успееш да хванеш промо.

# 207
  • SF
А тези, цветните, Paperwhite 4, 2018 ли се водят?
Искам да си купя сравнително добър модел, но не Кобо и Оазис, които са на двойни цени, а дори не знам какво им е предимството.

# 208
Да, май това е последна версия.

# 209
Paperwhite 4 2018, освен че е водоустойчив, има разделителна способност 300 ppi, докато на базовия модел е 167 ppi. Това има значение за комфорта на четене и щади повече очите.
И да има други разлики, то не са толкова съществени, поне за мен.
Аз съм много доволна от моя. В началото ме дразнеха някои разлики с предишния ми четец (Нук), но общо взето свикнах.

Общи условия

Активация на акаунт