Електронни четци - Тема 25

• 49 740
  • 789
  •   1
Отговори
# 705
Никога не съм изпращал книги по интернет към Покетбука. Предполагам, че е някакъв проблем в услугата на Покетбук. Не може ли да си прехвърлите книгите по по-традиционен начин - пращате ги към компютър и ги преточвате към Покетбука по кабел?

# 706
    Благодаря , явно така ще направя. Аз винаги съм ги изпращала. Това ми показа сина ми и това правя, че съм си боса технически. Дори бях забравила , че може и с кабела.

# 707
Здравейте, искам да купя на мъжо за Коледа четец, но нещо по-икономично. Гледам, сравнявам и нищо не разбирам 🙄 Нещо можете ли да ми препоръчате?
https://www.emag.bg/ebook-chetec-kindle-2019-wifi-8-gb-167-ppi-b … D0%91%D1%8F%D0%BB
Това дали става?
https://www.emag.bg/komplekt-ebook-chetec-kindle-2019-cheren-kal … mp;scenario_ID=49
Или това?

# 708
  • София
От втория линк
"Пакетът включва Kindle (2019) - черен със Special Offers, калъф, зарядно устройство 220V EU стандарт, протектор за екран, стилус-химикалка."
Тези са напълно излишни.

# 709
За мен тези неща не са излишни в никакъв случай, само цената им е малко висока.

# 710
От втория линк
"Пакетът включва Kindle (2019) - черен със Special Offers, калъф, зарядно устройство 220V EU стандарт, протектор за екран, стилус-химикалка."
Тези са напълно излишни.
А самите четци еднакви ли са?Струва ми се, че на единия пише 8gb,  a на дугия 4. По-скоро ме интересува дали е ОК самия четец, защото е от по-евтините.

# 711
Определено първия. Всички "добавки" на втория са напълно излишни. Само не разбирам защо този с 8 ГБ е по-евтин от този с 4 ГБ.
Kindle са много повече от ОК, не го мисли това. Купувай го, докато не са сменили цената Grinning

# 712
И двата са 8 GB, само дето единият е бял, а другият черен. Това е базовият модел, който е с подсветка. Той е с по-ниска резолюция от Paperwhite. Ползвала съм предишния, който беше без подсветка и ми беше добре като за първи четец. Ако съпругът ви ще си купува легално електронни книги на български език, каталогът е силно ограничен и единствено Сиела предлагат съвместими с Киндъл книги. Друга особеност е, че част от функциите на четеца са заключени и са достъпни само с регистрацията му в Амазон. Масовият формат е .mobi.
Сега видях, че говорите за първия. Този с 8 GB има специално коледно намаление или поне аз така го разбирам.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 20:29 от Балкай Бартокомляс

# 713
Благодаря ви. Аз не държа да е Киндъл, но някъде назад в темата четох, че не са доволни от другите. Ако има нещо адекватно до тази цена и на друга фирма, което някой ползва и го препоръчва, бих го взела.

# 714
Киндела е страхотен и бюджетен четец. Няма какво да се притеснявате. Аз съм с такъв от 2011 година, дадох стария на майка ми и си взех нов, но стария все още е супер, нищо че е с копчета. Но наистина, важно е да знаете, когато купувате книги да проверявате дали са в MOBI файл. Това е формата за Киндел. Иначе всичко свалено от читанка, Замунда, и други сайтове за книги се преформатира за една минута и си качва на Киндел без проблем. Но книгите, които се продават са заключени и не могат да се преформатират.

# 715
  • София
Наистина гледах, че по някаква неясна причина май в е-маг този от 4 ГБ е по-скъп от онзи с 8 ГБ.

# 716
  • София
Иначе всичко свалено от читанка, Замунда, и други сайтове за книги се преформатира за една минута и си качва на Киндел без проблем.

От Читанка книгите вече могат да се свалят и директно в mobi.

# 717
  • София
Здравейте, реших да си купя четец, до сега не съм ползвала, попрочетох тази и предната тема да се ориентирам малко от малко, реших да е Kindle, мисля да купя от amazon.de,  сега видях, че има някакво намаление на цените.
Чудя се дали да е базовия модел като за начинаещ или новия Paperwhite, ще ми се естествено да е по-евтиния, виждам, че по-скъпия има по-висока разделителна способност, по-голям екран, по-силна подсветка и регулируем цвят и искам да попитам всички тези подобрения дали се усещат съществено?
Също така ако реша да е базовия модел, дали да не е детски вариант, не ме притеснява цвета, предполагам като устройство е едно и също, бонус е калъф и 2 години гаранция.

# 718
по-скъпия има по-висока разделителна способност, по-голям екран, по-силна подсветка и регулируем цвят и искам да попитам всички тези подобрения дали се усещат съществено?
Не ¯\_(ツ)_/¯, базовия модел си е достатъчно добър. Детския вариянт доколкото знам си е същия.

# 719
  • София
Аз не бих взел базов модел при положение че има 300ппи модели на не много по висока цена.
Иначе всичко свалено от читанка, Замунда, и други сайтове за книги се преформатира за една минута и си качва на Киндел без проблем.

От Читанка книгите вече могат да се свалят и директно в mobi.
От край време си има огледало в моби.

Общи условия

Активация на акаунт