Как да се престраша за второ дете?

• 24 873
  • 574
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Мен точно бебе ми се гледа... Да се гушка, да ми мирише на бебе, да не ми отговаря и всички красоти на един тодлър Simple Smile Но да, всеки си има неговите доводи какво и защо не иска.

# 376
Мен точно бебе ми се гледа... Да се гушка, да ми мирише на бебе, да не ми отговаря и всички красоти на един тодлър Simple Smile Но да, всеки си има неговите доводи какво и защо не иска.
Но бебета са 1-2 години, а другото продължава докато се изнесат да живеят самостоятелно.

Пренаситила съм се на бебета и деца.

Само тишина, спокойствие, партита с възрастни, концерти, театри, книги и пътувания с мм ме вълнуват. Чакаме и нашето да поотрасне още малко и да правим това, което ни се иска вече.

Ако много ни за липсват малки деца и бебета все има племенници и евентуално и внуци за гушкане и помощ.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 16:41 от Анонимен

# 377
  • София
Това ми е ясно, но сега имам само една мрънкаща госпожица дето даже не ми дава да я гушна. Направо си мечтая да се върна в ония дни дето се оплаквах, че все трябва да я нося на ръце и спи върху мен. Децата ще пораснат и ще поемат по своя път просто това ми липсва в момента лично на мен.

# 378
Ох, и аз така. Бременее ми се, ражда ми се, кърми ми се, да реве, да не спи, все тая.

# 379
Ох, и аз така. Бременее ми се, ражда ми се, кърми ми се, да реве, да не спи, все тая.
Е, как все тая, вие терминатори ли сте? 😂
Дайте ми рецепта как да издържам на хленчене и 😭😊

# 380
Ами, просто съм по-щастлива, отколкото уморена. Като ги съпоставиш двете състояния така излиза. Аз второто почти не го усетих, защото вече бях минала по този път и не се шашках толкова, та ми беше много по-леко да гледам две деца, отколкото когато имах само първото. Въпросът според мен е, че всички много треперим и се тревожим с първото и оттам идва очакването, че всички тези тревоги ще се умножат х2. Но, не е така, или поне не беше за мен. Просто с второто си гърмян заек и не се спичаш толкова.

# 381
Да гледаш две деца било по-лесно, отколкото едно????
За спичането и аз не се спичам чак толкова, ама да е по-лесно не съм съгласна. Всяко си иска грижи, внимание и средства.

# 382
Това е някакъв широко разпространен мит .. "ааа раждай породени, знаеш как лесно се гледат така" да бе да, на мен ги разправяйте тия, не се връзвам Sunglasses

# 383
И за мен е по-лесно,защото после си играят двете. Едно ли е детето, то търси постоянно родителите си из къщи, не му се стои само. Виждам го по най-малкото. Понеже каката и баткото ходят и при другите си роднини. Тя остава сама с нас е винаги край нас и й е скучно понякога. Лека - полека я учим да се забавлява сама, да рисува, но все пак тя предпочита нас.

Аз породени нямам, моите са с по 5-6 години разлика.

# 384
  • Пловдив
Аз мога да кажа едно предимство на третото дете - вече не обяснявам училищни проблеми. Снощи братята помагаха за задачите по математика, аз само посочих кой да помага и изръмжах да си зарежат игрите.

# 385
Е, то вече като го изтикаме до момента, в който ще си играят двете деца.... Ама какво има преди този период Scream бебе и тодлър в бебешки пубертет. А и не е задължително като е едно да не се заиграва самО. То заиграването самО и заиграването с друго дете, става на една и съща възраст, когато вече сме избутали бебешкия и тодлърския момент. Ама ако имаш породени си поне четири години в джаза, а като е едно - само две. Както и да го смяташ две е повече от едно.

# 386
  • София
Моят опит с моите три е същият като на Янтра и Бианка. Второто изобщо не го усетих, а третото, с 11 години след второто, беше като “първо”, искаше  си внимание…А каката като мина 19 г., сме пътували с ММ в командировки в чужбина и сме ги оставяли тримата сами да се гледат.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 10:58 от Sharky*

# 387
  • София
Моите са с 3 и 2 г. разлика и са адски самостоятелни, без да съм полагала специални усилия за това. Имат си свое общество и си решават проблемите на местно ниво, към изпълнителната власт (в лицето на родителите) се обръщат само при реална нужда. Понякога умирам от смях, като слушам какви интелектуални разговори, напътствия и житейски мъдрости се обменят между тях, какви въпроси се поставят за разглеждане и какви дискусии и решения следват от това. Просто няма такава банда.     

То заиграването самО и заиграването с друго дете, става на една и съща възраст, когато вече сме избутали бебешкия и тодлърския момент.

Ами не е точно така, между братя и сестри отношенията не са като между другарчета за игра - не е като да чакаш да стане на три, за да се запознае с брат си и изведнъж да започнат да играят. Те са си членове на семейството от самото раждане и наистина има голяма разлика между едно (първото)  дете, гледано от двама пърхащи възрастни, и второто и третото, чиито бебешки свят вече не се изчерпва само с мама и тате, а и с други индивиди, доста по-различни и не по-малко интересни. Между тях се формират отношения и правила, които съвсем не са като тези на възрастните, и в това има нещо дълбоко възпитателно. Естествено, не отменя родителските задължения,  грижи и главоболия, но (колкото и да е странно) не ги и умножава кой знае колко, освен финансово.

# 388
Във връзка с последните постове, моля, пишете и как е при децата с по-голяма разлика. т.е какви са взимоотношенията им, имат ли общи интереси, занимания?
Ако се реша на второ ще са с най-малко 7 години разлика (в най-добрия случай), тъй като дъщеря ми е на 6 в момента. Струва ми се огромна разлика и мисля, че няма да имат нищо общо и това допълнително ме демотивира, колкото и тъпо да звучи.

# 389
  • София
Каката и малкия (14 г. разлика) имат общи интереси като кино, астрономия, AI. И добре се разбират. Малкия с големите конфликти няма никакви и не е имал - някак си ги приема за авторитети и за нищо не спори с тях.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 17:31 от Sharky*

Общи условия

Активация на акаунт