Какъв крем за лице използвате? – 20

• 84 190
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Моята козметичка ми беше препоръчала Ретинол и Ниамицид после. Моята брадичка е станала страшна от тия маски...

Благодаря, ще почета и ще се сдобия Blush

# 226
И моята брадичка не може да се изчисти... Взех си SVR с ниацинамид, бяха на уникална промоция, уж до сега съм нямала проблем, обаче откакто го използ см то са болезнени кратери ..

# 227
Моята козметичка ми беше препоръчала Ретинол и Ниамицид после. Моята брадичка е станала страшна от тия маски...

Сезонът не е подходящ за започване на ретинол. Може да си направиш повече бели и да си докараш пигментни петна, с които ще се пребориш в пъти по-трудно, отколкото с пъпките.
Защо не пробваш двустъпково почистване - олио и пяна, след това успокояващ тоник вечер, а сутрин - пяна и тоник. Отгоре хидратиращ крем. Доброто почистване намалява запушване то на порите, а хубавата хидратация укрепва кожната бариера. За лятото може и oil free крем.

# 228

Сезонът не е подходящ за започване на ретинол. Може да си направиш повече бели и да си докараш пигментни петна, с които ще се пребориш в пъти по-трудно, отколкото с пъпките.
Защо не пробваш двустъпково почистване - олио и пяна, след това успокояващ тоник вечер, а сутрин - пяна и тоник. Отгоре хидратиращ крем. Доброто почистване намалява запушване то на порите, а хубавата хидратация укрепва кожната бариера. За лятото може и oil free крем.

Ок, ясно ще, че ще трябва доста да се образовам по отношение на олио, пяна и тоник Joy за сега за чистене съм ползвала само мицеларна вода и то много рядко. Искрено обаче ме притеснява да слагам крем през деня като ще съм с маска цял ден. Дори да попие хубаво пак ми се струва, че ще задуши допълнително.
Ще трябва да се посъветвам с козметик най-вероятно.

# 229
Ако кожата е наистина суха, тя не може без крем и не се задушава от него. Само изглежда по-здрава и по-добре. Без крем е по-зле - лющене, раздразнение, накрая бактериални инфекции и пъпки. Съдя от себе си.
Възможно е да е само дехидратирана. При всички случаи доброто и адекватно почистване е поне половината от работата за добрия и вид.
Консултацията с дерматолог при всички случаи е добър вариант.

# 230
  • Някъде там
Бубанка, благодаря за описанието.
Ще се сдобия с около очния и серума Simple Smile

# 231
  • София
Преди време питах за тази серия .
Към момента бурканчетата и на дневния, и на нощния крем вече са почти празни и мога да кажа, че са прекрасни кремове!
Деликатно ароматизирани, нежна консистенция, никакви раздразнения, спокойна овлажнена кожа. Отгоре на всичко, и двата ги ползвам и в околоочната зона и тя от много време не е изглеждала толкова добре.
(45 г., чувствителна, застаряваща кожа)

# 232
Използвали ли сте крем против бръчки, от който сте видели реален резултат?
Кожата ми е бързоомазняваща се, с големи пори. Бръчките са по челото и между веждите.
Ауу че красива се описах Grinning
На 32 съм. Но последните години ми се появиха от мимики трайни бръчки. Не ги искам! Grinning Кожата на лицето ми по принцип не е много хубава. Надявах се всичкото това омазняване да има поне положителен ефект относно бръчките. Но... явно не.

# 233
  • София
Не бих казала, че има един магически крем. На моята възраст си давам сметка,  че е много, много важно грижата да е системна, а също и че доброто,  но щадящо почистване е ключово за състоянието на кожата (поне на моята).
И гледам да не се втелясвам много, остаряването е неизбежно,  има хиляди по-важни неща от бръчките по кожата ми.

# 234
Трайните бръчки, или тези, които остават дори в статично положение май почти няма какво да им повлияе, освен филър или ботокс, ако не са много дълбоки.
Но за да не се задълбочават или леко да се подобрят: ретинол, aha-киселини, слънцезащита и много хидратация.

# 235
Ботокс или филър му е майката,кремовете хидратират,матират или подхранват,но ясно изразени бръчици-не повлияват,растителна храна основно в менюто,много вода,слънцезащита,без цигари и алкохол е идеалната превенция.

# 236
Какво мислите за козметиката на Thalgo? Има ли доволни от техните продукти?

# 237
Има, писано е назад по мои спомени

# 238

Тъкмо днес приключих дневния крем от Silicium Marin серията. Хареса ми много. Аз съм нормална към суха кожа и ми беше идеален, много комфортен и добре хидратира, без да омазнява. Под грим стои добре (не се бели или хлъзга прекалено).

Имам още от нощния крем и серума от същата серия. И тях харесвам, но вечер търся да прилагам обикновено по-агресивни съставки, та тях може би не бих повторила. За хидратация и анти-бръчки са ок, но нищо уау.

# 239
  • Бургас
Талго е много качествена козметика за мен.Имам техни дневни, нощни кремове, околоочен, маски.Всичко е страхотно.

Общи условия

Активация на акаунт