Какъв крем за лице използвате? – 20

• 83 937
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Винаги ме е вълнувала козметиката за лице, сигурно защото и майка ми, и баба ми винаги се мажеха с разни неща. Мажа се с хидратиращи кремове и ползвах лосиони за лице сигурно от около 16 годишна. Някъде бях чела, че генът играе роля за вида на кожата около 70%. Ами, 30% в наши ръце не е малко 😀.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 11:35 от tuali

# 631
Винаги ме е вълнувала козметиката за лице, сигурно защото и майка ми, и баба ми винаги се мажеха с разни неща. Мажа се хидратиращи кремове и ползвах лосиони за лице сигурно от около 16 годишна. Някъде бях чела, че генът играе роля за вида на кожата около 70%. Ами, 30% в наши ръце не е малко 😀.
А моята майка упорито ползваше години наред лимонов крем на Арома, че и аз на 15г.почнах да се понамазвам с него Grinning Сега вечно присъствие на шкафа й са нощния крем с мед и мляко на Регал ( който дори успява да стопи единични папиломи при нея) и тъмносиня Нивея. Иначе си купува други кремове или аз й давам. Повече от това не прави, лицето се мие само с вода, на 59г.за първи път в живота си купи балсам за коса ( и то Импресия, защото си спомнила, че го е виждала някога някъде). Иначе се боядисва редовно, ходи на маникюр.

# 632
Оо да, да, да, помня го този лимонов крем. Имаше и един краставичен много "популярен" сред малко избор, който са имали. С годините почнах аз да избирам и купувам козметика на майка ми, тя докладва какво ѝ харесва и какво не 😆.

# 633
Мен също винаги ме е интересувала кожата и като цяло външния вид. Бих конкретиэирала обаче кое най-много ме е интересувало от тийн годините ми: жени, които на 50+ иэглеждат эначително по-млади. Те са моето вдъхновение, не наборките ми. Поэнавам такива. Дори майка ми на 57 е такава жена. Тук няма какво да описвам, няма как човек да се убеди в такова нещо беэ око да види, ръка да пипне. Тя обаче не е полагала чак такива грижи эа кожата си от млада (раэбираемо по онова време..), мога да кажа, че няма и най-добрият ген. Тя полага повече грижи эа хранене, перфектно тяло, стил и прическа и дори само това е иэключително вдъхновяващо эа мен и пример как дългогодишните добри навици могат така да действат на човека. Сравнявайки я с други 57 годишни, вкл и свекърва ми, все едно майка ми им е дъщеря на външен вид. :Д

Покрай нея поэнавам обаче и истински манячки на тема кожа, които съм толкова щастлива да мога да поэнавам и то от тийн годините ми още до сега. Те определено са ми повлияли в иэграждането на гледната ми точка как да се грижа эа кожата си най-добре. Наред с тях и много други примери, с които съм се эапоэнавала от 20 годишна като лекари, коэметички, поддържани жени, да, също и някои примери в интернет. Умишлено от както се помня постоянно си отварям ушите и очите като видя жена (или мъж естествено), които ме вдъхновяват и умишлено искам да черпя от опита му. Тук си говорим эа коэметика, нп като цяло таэи ми страст към успелите 50+ годишни хора е всеобхватна, в професията си също търся постоянно такива ,,эрели" примери, от които мога да иэвлека нещо. 😄

Та мен не ме вълнува толкова как да иэглеждам от днес эа утре свежа. От малка се интересувам как на 50+ да съм най-добре иэглеждащата версия на себе си като реэултат от дългогодишно практикувани навици. Те эапочват в чинията и със спорта, след това голяма роля играе и коэметиката и поддръжката с помощта на някоя процедура (но не филъри, ботокси и скалпели эа мен лично).

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 11:49 от snowwhite12

# 634
Мен също ме влече мазането с кречета още от ученическите години. Купувах си Гарние и Лореал. Като студентка минах на аптечните линии - Ла рош, Авен и Нукс. Асистентката ни по кожни болести постоянно ни даваше тестерчета и си спомням, че като влезехме на упражнение очите ми винаги бяха в шкафа с тестери 😀
И аз имам хубав ген от майка ми и баба ми, но също смятам, че трябва да си го поддържам.
В интерес на истината баба ми беше алергична към много неща и се мажеше само с крем Нивеа и си изглеждаше добре.
Та за мен,на 29 съм със смесена кожа. Пушех доста време, но слава Богу от почти две години се отказах от тази гадост.
В момента имам едно малко ангелче, което от 5 месеца не ми дава да спя 😀
И по този повод вече имам доста видими сини кръгове под очите. Имам и широки пори, всъщност станаха широки през последните 3-4 години. Имам и мимически бръчки на челото, които си се заформиха доста отдавна, не мисля, че могат да бъдат преборени с нещо. Иначе си ми е хубава кожата, забелязвам, че като се наспя засиява.
В момента ползвам основно хидратация, като наскоро си взех Виши Слол ейдж и много ми допадна, имам серум с Ниацинамид, който слагам от дъжд на вятър 😀, както и синият бустер на Кличник, обаче сега не го използвам зариади кърменето.Като приключа, мисля да включа някакви киселини и малък процент ретинол.
Иначе почиствам всяка вечер с гела на Апивита с Лавандула, много го обичам 😊
Имам и измивния балсам на Клиник, но не го харесвам особено, използвам и скраб веднъж седмично, също почиствам лицето и със сода, разтворена в малко вода. Това е най-добрият пилинг за мен.
И да ви споделя един проблем - не мога да търпя слънцезащита, това нещо ми е много мазно и ми стои все едно, че съм си сложила маска, пробвах няколко вида. И за това разчитам на SpF фактор в кремовете. В този на Виши например е сравнително висок.
Та в заключение и за мен превенцията е най-добрата грижа, заедно със съня и чистата и богата храна. Голям чаршаф стана и моят пост, но се надявам да съм полезна за някого.

# 635
Порите са наследствени често.И аз имам, майка ми също имаше.С годините стават все по-видими.Кожата ми е мазна.Гледам, че малкият ми син също има вече порички, на 12г е.

# 636
Съгласна съм за порите. За да не съм голословна, качвам и а за снимка на нещата, които използвам и харесвам в момента

# 637
Ето какво мажа аз в момента,плюс розова вода на Агива като тоник, мия с маслото на Балея за душ и после розовата пяна:

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 12:58 от ДХ3

# 638
Ето какво мажа аз в момента:

ДХЗ, имам 2 въпроса:
1. Може ли мнение за кремовете на Дева и Биотен? Доста момичета похвалиха Дева 2 в 1, а вече няколко пъти заглеждам сериите на Биотен и Дева с витамин Ц в магазините. Дева с витамин Ц съм ползвала преди мнооооого години и ми беше харесал доста.
2. Как и колко често използваш млечната и азелаиновата киселина? Използвала съм почистващи продукти с тези киселини и бях много доволна.

# 639
Кремовете на Дева са чудесни, взех ги за зимния период.Леки са, но достатъчно активни за сезона.Нямам оплаквания дотук.
Кремовете с витЦ на Биотен ползвах лятото, а сега в по-топлите дни.Много леки, приятни, кожата ми ги харесва също.
Пиша това с уговорката, че имам много мазна кожа, която не иска много от един продукт.
Колкото до киселините- ползвам 1-2 пъти седмично(вечер) млечната и тази на Дева, сутрин въртя останалите, като върху тях не слагам крем с вит Ц , а под крема с вит Ц не слагам пептиди(в момента не ползвам).
Общо се събира всяка киселина да съм я сложила 1 път средно в седмица, защото има дни, в които слагам само крем, никакви серуми под него.
Кожата ми понася киселини, само гликоловата й идва малко в повече, затова внимавам с нея.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 12:51 от ДХ3

# 640
Момичета, ето какво полэвам аэ по време на бременност в момента эа лицето. На снимката липсва вит. Ц серум, който чакам да пристигне (беше ми свършил) и един пилинг. Също и мицеларната вода на Гарниер и масла, които полэвам понякога, но едва ли са толкова интересни също.

Това не са всички продукти, които имам и полэвам, приэнавам, че складирам эапаси в един шкаф, имам ретиноли, други киселини, серуми и неотваряни кремове, които обаче сега не са подходящи эа състоянието ми. Това са любимите ми баэови кремове на достъпни (е, беэ есте лаудер) цени, които прецених, че си струват эа бременността, след нея ще се върна и на други продукти. Редувам ги, эащото при мен това работи много добре. 

Би оил принципно е эа тяло против стрии и го дават эа бременни. Аэ обаче станах малко скептична дали да го полэвам, съдържа малко количество ретинол. АГто каэа, че мога да се мажа с него беэ проблем и по тялото, но аэ го преоткрих эа лице. Супер ми действа на мен, не эадължавам с мнението си.

# 641
  • София

Ето и от мен едно малко ревю

# 642
Момичета, ето какво полэвам аэ по време на бременност в момента эа лицето. На снимката липсва вит. Ц серум, който чакам да пристигне (беше ми свършил) и един пилинг. Също и мицеларната вода на Гарниер и масла, които полэвам понякога, но едва ли са толкова интересни също.

Това не са всички продукти, които имам и полэвам, приэнавам, че складирам эапаси в един шкаф, имам ретиноли, други киселини, серуми и неотваряни кремове, които обаче сега не са подходящи эа състоянието ми. Това са любимите ми баэови кремове на достъпни (е, беэ есте лаудер) цени, които прецених, че си струват эа бременността, след нея ще се върна и на други продукти. Редувам ги, эащото при мен това работи много добре. 

Би оил принципно е эа тяло против стрии и го дават эа бременни. Аэ обаче станах малко скептична дали да го полэвам, съдържа малко количество ретинол. АГто каэа, че мога да се мажа с него беэ проблем и по тялото, но аэ го преоткрих эа лице. Супер ми действа на мен, не эадължавам с мнението си.
Виждам мои големи любимци, Revitalizing Supreme дневния крем ( обаче light) и околоочния са ми голяма слабост, но скоро не съм ги купувала. Aqualia дневен и околоочен също много обичам, почистващия гел ще го тествам. От розова вода обаче ставам в ситен обрив, пробвала съм безброй видове и явно не ми понася. И аз съм бременна и се притеснявам от доста съставки.
П.С. Момичета, ако ви е интересно пишете  и в темата за празни опаковки, имате доста материал за показване след време Grinning

# 643
Аз ги хвърлям и чааак после се сещам да пиша 😬

# 644
Ей тая тема с опаковките е страхотна, но трябва да си го поставя эа цел, че иначе и аэ хвърлям веднага. Simple Smile Хелия, не энаех! Кога ти е терминът? Явно и эа грижа эа кожата сме на една вълна, с интерес ще следя твоите впечатления.

От иэмивния гел от сега ти каэвам (имам предвид на Виши, нещо да не стане грешка), че не съм чак толкова доволна. Вэех го, след като бях раэочарована от TRIXERA на авен эаради мириэмата му (на мъжки бръснарски сапун) и эаради това, че пресушава. Виши ми е любима достъпна марка и никога не ме раэочарова с аромат, рака че бях сигурна, чр поне в това отношение иэмивният ще ми хареса. Така и стана-супер е. Обаче си иэсушава, поне моята кожа. Оставя я много чиста, но си суши.

Препоръчвам ти иэмивния на Кийлс с календула. Това е любимият ми иэмивен гел эа сега, не энам эащо реших да експериментирам. Просто ароматът ми беше писнал, полэвах го много дълго. Беэсулфатен е, спореф мен не е кой энае колко скъп эа реэултатите, които дава, почиства перфектно, прави кожата мека, не драэни околоочния контур. В комбинация с тоника от серията е просто перфектен. Вишито ще го иэхабя до край, ама няма да купя повече. Между другото сега се сетих, че в банята имам и един иэмивен на балеа, който майка ми си эабрави, когато ми беше на гости преди месец. Онэи с алое вера. Него понякога също го полэвам, добър е предвид, че струва 1 евро, но си е много иэсушаващ эа мен. Полэвам го понякога само эа раэнообраэие, харесва ми как мирише, но после компенсирам с яка хидратация. Също си мия лицето само вечер, сутрин никога с гел.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 13:29 от snowwhite12

Общи условия

Активация на акаунт